Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Afectiunile congenitale ale pleoapelor

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Vitamina B2

VITAMINA B2

Descriere Afectiunile congenitale ale pleoapelor:


Afectiunile congenitale ale pleoapelor se pot clasifica in:
1) anomalii morfologice;
2) anomalii ale deschiderii pleoapelor;
3) anomalii ale cililor;
4) anomalii ale marginilor libere ale pleoapelor;
5) anomalii tegumentare si anomalii de motilitate.


1) Anomalii ale morfologiei pleoapelor

Ablefaria, de asemenea numita si Cryptophthalmos, este o anomalie congenitala grava  si reprezinta absenta  totala sau pasrtiala a pleoapelor sau inlocuirea acestora cu un tesut membranos. Aceasta anomalie se intalneste sub doua forme: una in care pe suprafata globului ocular apare cu totul lipsita de un voal protector si este plasat in afara orbitei si, a doua forma, mai grava, cand lipseste fanta pleoapelor și globul ocular in intregime, tegumentul trece fara intrerupere inaintea regiunii oculo-palpebrale. Afectiunile congenitale ale pleoapelor sunt asociate cu absenta globului ocular si cu alte malformatii grave.

Microblefaria reprezinta o anomalie congenitala rara manifesta printr-o scurtare verticala a pleoapelor (dimensiuni mai mici, structura normala). Afectiunea  se mai poate asocia cu simblefaron temporal.

Colobomul palpebral se manifesta printr-un defect triunghiular, complet/ partial (doar tarsul) al grosimii pleoapei. Defectul congenital apare din cauza lipsei fuziunii sau a unei fuziuni incomplete la nivelul mugurilor embrionari palpebrali. Desi colobomul palpebral poate aparea in mai multe locatii, pozitia cea mai comuna este la intersectia treimii mediale si liniei de mijloc al pleoapei superioare, dezvoltand frecvent lagoftalmie. Nu sunt observate, de obicei,  anexe ale pleoapei sau structuri de accesorii in cadrul colobomului. Afectiunea este asociata cu alte coloboame (uvelale, de nerv optic), cu lipodermoidul limbului sau cu alte malformatii faciale luand forma sindromului Goldenhar si Franceschetti.

2) Anomalii ale deschiderii palpebrale:


Criptoftalmia defect congenital care duce la insuficienta de formare a fantei palpebrale. Acesta este clasificat in trei tipuri: varietatea completa, varietatea incompleta, iar varietatea simblefaron (adeziune a pleoapelor).Varietatea completa este cea mai comuna. Pleoapele nu se disting, pielea pleoapelor este continua de la frunte la obraz, acoperind tot globul sau la baza.Globul ocular este, de obicei, anormal. Polul anterior al ochiului este acoperit cu un tesut rezultat din fuziunea fara demarcatie a celor doua pleoape, superioara si respectiv inferioara. 

Euriblefaronul este o conditie asociata cu excesul de lungime al pleoapei pe diametrul orizontal si scaderea diametrului vertical palpebral, deci se observa marirea exagerata a deschiderii fantei palpebrale permitand remarcarea fundului de sac conjunctival. Ca rezultat apre un aspect de ectropion. Acesta este cel mai evident la pleoapele inferioare, cu toate acestea, toate cele patru pleoape pot fi implicate. Frecvent simetric.

Blefarofimoza este data de imposibilitatea deschiderii complete a fantei palpebrale, unghiurile palpebrale parand sudate. Afectiunea se dezvolta destul de des si este asemanata cu epicantus si microblefarie. Tratamentul este chirurgical si poarta numele de cantoplastie interna sau externa.

Epicantus (cuta mongoloida) reprezinta prezenta bilaterala a cate unui pliu musculocutanat, cu directie verticala care acopera unghiul intern. Reprezinta o anomalie grava care apare pe cale autosomala dominant destul de intalnit (2-5% din populatie). Se dezvolta din cauza unui exces tegumentar sau insertiei aberante a unor fibre apartinand orbicularului. Este fiziologic la mongoli iar pentru restul populatiei la sugari pana in luna a V-a din cauza lipsei de dezvoltare a piramidei nazale. In prezent sunt cunoscute doua forme de epicantus: direct atunci in momentul in cpliul porneste dinspre pleoapa superioara si invers in cazurile in care pliul porneste de la pleoapa inferioara. Cele de intindere mica nu necesita tratament, ele putand chiar sa dispara pana la pubertate odata cu dezvoltarea piramidei nazale. Pentru cele foarte intinse care micsoreaza campul vizual este necesar tratament chirurgical care consta in excizia excesului tegumentar si ancorarea tegumentului la ligamentul palpebral intern.

Epiblefaronul defineste prezenta unui pliu cutanat orizontal paralel cu marginea libera a pleoapei. Daca nu dispare cu varsta se practica excizia semilunara a excesului tegumentar.

Blefarochalazisul este asemanator clinic cu epiblefaronul doar ca in patogenie este implicata o modificare degenerativa a dermului si o relaxare a septului orbitar. Atat blefarochalazisul cat si epiblefaronul pun adesea mai mult probleme estetice dar pot duce si la aparitia ptozei si implicit a limitarii campului vizual caz in care necesita excizia excesului de piele, a unei portiuni din orbicular si intarirea septului orbitar. Aspectul antimongoloid al fantei palpebrale consta intr-o oblicitate inversa a deschiderii fantei palpebralecu unghiul extern situat sub nivelul celui intern. Apare in sindromul Francois si sindromul Goldenhar.

Anomaliile ciliare:

Hipotricoza se manifesta prin absenta cililor sau inlocuirea acestora cu cativa oeri subtiri si rari; apare in alopecii. Problema mai degraba de natura estetica se poate trata cu ajutorul chirurgiei plastice. Hipertricoza este o exagerare a dezvoltarii cililor atat in grosime si lungime cat si ca numar. Cilii pot fi dispusi in doua trei randuri. Se trateaza prin electroliza foliculilor.

Cilii moniliformi se prezinta sub forma de sirag de margele.

Ectopia cililor se manifesta prin prezenta cililor la nivelul pleoapelor in alte locuri decat cel normal. Eliminarea lor are loc prin excizie sau electroliza.

Cilii incarnati se dezvolta din cauza directiei anormale de crestere a acestora astfel incat acestia ies pe fata conjunctivala a pleoapei.

Anomaliile tegumentelor pleoapelor:

Ichtioza reprezinta o afectiune cu caracter ereditar care se prezinta prin ingrosarea si uscarea excesiva a tegumentelor pleoapelor, dar nu numai, care capata un aspect solzos. Afectiunea evolueaza o data cu inaintarea in varsta, iar tratamentul simptomatic implica administrarea de unguente pentru inmuierea pielii. Asocierea congestiei tegumentare reprezinta eritrodermoichtioza.

Chistul dermoid reprezinta o formatiune pseudotumorala de dimensiuni mici elastica, mobila si bine delimitata localizata spre unghiul palpebral extern. Tratamentul implica extirparea chirurgicala a capsulei pentru a preveni alte recidive.

Anomalii de motilitate ale pleoapelor cuprind ptoza congenitala si retractia congenitala a pleoapei superioare.

Anomaliile marginilor libere: entropionul si ectropionul congenital si ankiloblefaronul.

Entropionul reprezinta rasfrangerea congenital a pleoapei inferioare spre globul ocular. Afectiunea se dezvolta din cauza aplaziei tarsului sau hipertrofiei muschiului ciliar. Daca nu se elimina imediat, trebuie efectuat o corectie chirurgicala.

Ectropionul sau rasfrangerea in afara a marginii pleoapei. Este provocata de dezvoltarea insuficienta a tegumentului.

Ankiloblefaronul reprezinta imposibilitatea deschierii fantei palpebrale provocata de solidarizarea marginilor celor doua pleoape cu ajutorul unei membrane. Tratamentul implica sectionarea acestei membrane.

 

Tratamente naturiste pentru Afectiunile congenitale ale pleoapelor

VITAMINA B2
Pret: 73.7 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara