Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Vitamina B3

Vitamina B3

Aftele bucale (Ulcerele bucale sau stomatita aftoasa)


Descriere Afte bucale:


Aftele bucale reprezinta o vezicula plina cu lichid opalescent, care atunci cand se sparge formeaza ulceratii dureroase ale mucoasei bucale. Ulceratiile sunt albicioase, delimitate de un lizereu (chenar) rosu, bine definit. Ulceratiile pot fi superficiale sau profunde. Aftele pot apare oriunde pe mucoasa tubului digestiv, mai frecvent la nivel bucal.
Sunt cele mai des intalnite tipuri de ulcere bucale (la 20% dintre persoane apar afte bucale la un moment dat). Apar intre varstele de 10-40 de ani si au caracter recurent. Copii si adolescentii dezvolta  mai des decat adultii afte,iar femeile sunt mai predispuse la aceste afectiuni decat barbatii. Unele persoane prezinta doar una, sau 2 episoade/an, in timp ce altele prezinta serii continue de astfel de afte. Perioada de remisiune intre aparitia aftelor poate fi de zile, saptamani, luni, sau ani. Aftele vor apare din ce in ce mai rar la varsta adulta.


Simptome Afte bucale:

In functie de prezentarea clinica exista trei tipuri de afte:
- recurente minore sau moderate;
- ulcere majore sau grave;
- aftoaza herpetiforma sau stomatita recidivanta.
Aftele se produc, de obicei, pe zonele mobile ale cavitatii bucale: fata interna a obrajilor si buzelor, limba si  la baza gingiilor.
Afta, initial, se prezinta  ca o vezicula  mica, de culoare rosie si sensibila (jena locala, durere de intensitate mica, senzatia de arsura, aproximativ o zi).
Formele ulcerate sunt acoperite cu o membrana  alba, gri sau galbena, care reprezinta stratul de fibrina care se formeaza in urma coagularii sangelui, marginile ulceratiei  sunt  de culoare rosie . Acestea, in general, se vindeca fara cicatrice in aproximativ 10-14 zile. Aftele sunt rar asociate cu febra sau alte boli. De obicei, o persoana prezinta o singura afta, sau cateva in acelasi timp.
Prima afta apare in jurul varstei de 10 - 18 de ani la majoritatea oamenilor, insa s-au intalnit si la copii sub 2 ani ca o conditie patologica, asociata altor boli. Intervalul de timp intre episoadele  de aftoza bucala nu poate fi apreciat. Unele persoane prezinta doar una, sau 2 episoade/an, in timp ce la altele aftele sunt mult mai recurente.


Cauze Afte Bucale:


Cauza aftelor inca nu a fost determinata, insa cercetatorii cred ca este multifactoriala. Nu este considerata specifica afectiunii o  anumita infectie virala sau bacteriana, desi poate fi declansata de alergia la un anumit tip de bacterie din cavitatea bucala sau de reactii alergice la anumite alimente.
Studiile arata ca printre factorii care conduc la aparitia aftelor se numara:
- sistem imun deficitar, care utilizeaza proprii anticorpi pentru a distruge celulele mucoasei bucale, bolile autoimune (de exemplu: la pacientii cu infectie HIV/SIDA, neutropenia ciclica, boala Bechcet);
- lipsa unor vitamine si micorelemente (de exemplu: deficit de fier, folat, sau vitamina B), deficitul hematinic;
- stresul emotional;
- trauma locala, sau lezarea mucoasei prin periaj, proteze dentare, sau alimente fierbinti, sarate, acide;
- fumatul (stopatul fumatului poate precipita, sau exacerba aftele);
- mal-absorbtia din afectiunile intestinale(de exemplu: boala celiaca, boala Crohn, anemia pernicioasa, acrodermatita herpetiforma);
-factorii endocrini la unele femei: aftele sunt legate de nivelul de progesteron din faza luteala din ciclul menstrual, ulcerele pot regresa temporar in sarcina;
-alergiile la anumite alimente, de exemplu: glutenul, laptele, nucile, cafeaua, ciocolata, cartofii, brinza, citricele, agentii de savoare, uleiurile esentiale, acidul benzoic, cimbrul,condimentele, sulfatul lauryl de sodiu (detergent continut de unele produse pentru igiena) ;
-medicamentele, in special antiinflamatoriile nesteroidiene, dintre care alendronate si nicorandil pot produce leziuni de tip aftos;
-infectiile virale  care au fost asociate cu dezvoltarea de afte: herpes simplex virus 1 si 2 , varicela zoster virus, specii de Helicobacter, streptococi, human papilloma virus, cytomegalovirus, Epstein-Barr virus.
Aftele nu sunt considerate infectioase, contagioase, sau transmisibile sexual. La persoanele predispuse genetic mecanismele imune par a juca un anumit rol.


Tratament Afte bucale:


In general, aftele bucale nu necesita tratament.  Inainte de a discuta tratamentul aftelor trebuie luate in considerare beneficiile si riscurile tratamanetului. De aceea, indicatia terapeutica trebuie sa aiba in vizor urmatorii parametrii:
- frecventa reemisiilor leziunilor;
- numarul de leziuni ulceroase pe episod;
- dimensiunea leziunii;
- durata leziunii.
Nu exista tratament preventiv. Totusi se pot adopta masuri generale  igieno-dietetice(evitarea alimentelor sarate, picante, condimentate, evitarea atingerii aftelor cu bauturi sau alimentele fierbinti), eliminarea cauzelor traumatice posibile care pot sa determine aftele (precum periajul puternic, aparatele dentare sau masticatia unilaterala).
 Se pot aplica topice (unguente cu antibiotice, hidrocortizon) sau spalaturi bucale cu apa de gura antimicrobiene (Clorhexidina) pentru a ameliora durerea si care sa ajuta la promovarea vindecarii.  Indirect, pot fi utile sedative, analgezice și vitamine. Corticosteroizii sistemic (pe cale orala/injectabili) in doze mari pentru o perioada scurta de timp pot fi foarte utili pentru atacurile grave si debilitante de afte.  Unguentele cu steroizi pot ameliora durerea si inflamatia. Topicele trebuie aplicate zilnic, direct pe afta, pentru a reduce iritatia prin alimentatie si periaj.  
Potrivit unor stomatologi, cea mai eficienta metoda este de a clati gura cu apa sarata, calda  de cereale, repetate de 2 sau 3 ori pe zi.

 

Tratamente naturiste pentru Aftele bucale

Vitamina B3
Pret: 72 RON
*TVA inclus
 
Colon detox
Pret: 90 RON
*TVA inclus
 
Pret: 125 RON
*TVA inclus
 
Detoxin
Pret: 320 RON
*TVA inclus
 
Generator de apa argintata
Pret: 398 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara