Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Zeolit Detoxamin Alcosorb

Zeolit Detoxamin Alcosorb

Alcoolismul

Descriere Alcoolism:

Pentru a desemna abuzul si dependenta de alcool, acest tip de afectiune se regaseste in limbaj vulgar drept alcoolism. Aceasta forma de tulburare implica probleme grave in viata personala a bolnavului, probleme care pot fi atribuite direct consumului de alcool. Consumul exagerat de alcool este un viciu care afecteaza sanatatea si viata personala, iar in acelasi timp are si un impact negativ asupra societatii in general. Statisticile arata faptul ca 90% din populatia lumii consuma bauturi alcoolice, aici intrand inclusiv consumurile ocazionale de alcool. Probleme temporare legate de consumul excesiv de alcool afecteaza aproximativ jumatate din barbati. Dependenta de alcool, impreuna cu problemele importante de sanatate si implicatiile sociale pe care le dezvolta acesta apar la aproximativ 10%-20 % din barbati si 5%-10% din femei.


Cauze alcoolism:


Exista probabil o serie de factori socio- economici si culturali, dar si  psihologici  care lucreaza impreuna care determina o persoana sa devina alcoolica. Studii recente au demonstrat ca rudele apropiate alcoolicilor, cele de gradul I in special, prezinta de patru ori mai multe sanse de a deveni alcoolice. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca acest risc este valabil chiar si pentru copiii adoptati nascuti din parinti alcoolici si care au crescut departe de parintii lor naturali, deci fara nici o influenta sociala din partea acestora.
Abuzul de alcool se refera la utilizarea excesiva si poate fi declansat de anumiti factori socio-economici, de exemplu: imposibilitatea indeplinirii anumitor obligatii la locul de munca, la scoala, sau acasa, problemele judiciare, de familie, insatisfactiile pe plan sentimental, starile de frustrare de diverse cauze. In cazul abuzului de alcool, persoana implicata consuma cantitati mari doar in preajma unor evenimente din viata privata sau sociala.


Simptome alcoolism:


Problema dependentei de alcool variaza ca severitate de la dependenta usoara la dependenta severa. Chiar si consumul moderat de alcool poate sa determine efecte secundare, in mod special atunci cand se combina cu un tratament medicamentos.
Consumul cronic de alcool are consecinte grave asupra vietii individului, poate fi cauza sau contribuie la o varietate de probleme socialede exemplu: afecteaza viata de familie a individului, lipsa unei locuinte, saracie, crime, sinucideri, violente si cresterea ratei criminalitatii si infractionalitatii.
 Se estimeaza ca ca 25% din copii sunt expusi, la un moment dat, la abuzul de alcool, dependenta de alcool, sau ambele. Alte studii au demonstrat ca aproximativ 18% dintre adulti experimenteaza un episod de abuz de alcool  sau mai multe de cateva ori de-a lungul vietii lor.
 La alcoolicii cronici exista o deficienta in absorbtia vitaminelor, in ciuda unei alimentatii corecte: deficienta sistemica in vitamina B6 si B1 (tiamina), in folati (folacina, sau acidul folic), in acid nicotinic sau niacina (vit. B3) si in vitamina A. Deficienta de vitamina B1 este cea mai frecventa si se poate asocia cu alte manifestari clinice si biologice  grupate in sindromul Vernicke si Korsakoff.  De asemenea, se  pot intalni si dezechilibre hidroelectrolitice ca: scaderi ale potasiului seric, niveluri reduse de calciu, magneziu, zinc si fosfor. Nivelurile scazute ale potasiului seric duc  la tulburari de ritm cardiac, aritmii, paralizii ale muschilor respiratori si diminuarea reflexelor. Hipocalcemia poate determina astenie musculara, spasme musculare ce se pot agrava pana la  crize de tetanie si tulburari de ritm cardiac(aritmii). Concentratia scazuta de magneziu se manifesta prin vedere incetosata , fatigabilitate, oboseala musculara si afectiuni ritmice cardiace. Depletia de fosfatul seric determina insuficienta miocardica, slabiciune in musculatura striata (muschii mainilor, picioarelor si respiratori), tulburari de coagulare si disfunctii leucocitare.

O complicatie frecventa a consumatorilor cronici de alcool este cetoacidoza alcoolica, care este diferita de cetoacidoza diabetica. Cetoacidoza alcoolica deriva din scaderea oxidarii acizilor grasi liberi, asociata cu o dieta saraca si varsaturi recurente. Alte complicatii sunt: hipertensiunea arteriala, slabiciunea musculara, insuficienta cardiaca, tulburarile de ritm cardiac, anemiile, tulburarile de coagulare, scaderea imunitatii la infectii, hepatita alcoolica, inflamatii gastrointestinale si iritatii gastrice, pancreatita acuta si cronica, hipertrigliceridemia, scaderea fertilitatii, osteomalacie, hiperglicemia (deseori nivelul glucozei serice este de aproximativ 150 mg%, rareori depaseste 300 mg%), hipoglicemie (la o treime din bolnavi glucoza poate scadea pana la sub 50 mg%).  In contrast fata de acidoza diabetica, sindromul este rapid reversibil prin administrarea intravenoasa de glucoza, suplimentata cu tiamina  pentru a preveni aparitia unui Beri-Beri acut.  Insulina, doar daca hiperglicemia persista pe parcursul terapiei.

Abuzul sau consumul excesiv temporar de alcool, in anumite cazuri, poate duce la instalarea comei alcoolice.  Consumul excesiv temporar poate sa agraveze o serie de afectiuni medicale sau invers alcoolismul poate fi mascat de multe afectiuni medicale sau sindroame psihice.
 Dependenta de alcool se diferentiaza de abuzul de alcool prin consumul excesiv si de lunga durata a alcoolului, timp de cativa ani zilnic. In timp, dependenta se inrautateste, toleranta la alcool creste, persoana in cauza avand nevoie de o cantitate mai mare pentru a obtine efectul dorit. In cazul in care la un pacient dependent de alcool, aceasta substanta este suprimata pentru doar cateva ore, incep sa apara manifestari clinice: tremor, anxietate, agitatie, puls rapid,transpiratii, greata, varsaturi,  insomnie, halucinatii vizuale si auditive, sau convulsii – manifestari ce intra in cadrul sindromului de abstinenta.
Pacientii dependenti gasesc diferite metode de a se ascunde de familie si anturaj, astfel o parte dintre ei  consuma o cantitate apreciabila de alcool pe parcursul diminetii, pentru a evita astfel manifestarile sindromului de sevraj in timpul zilei.


Tratament alcoolism:

Tratamentul este in general simptomatic. In cazul cetoacidozei alcoolice sindromul este rapid reversibil prin administrarea intravenoasa de glucoza, suplimentata cu tiamina  pentru a preveni aparitia unui Beri-Beri acut.  O foarte importanta parte in recuperarea pacientilor alcoolici sunt familia si terapiile psiho-farmacologice. Pacientii alcoolici cronici trebuie evaluati foarte atent datorita numeroaselor afectiuni preexistente, dar si din punct de vedere al complicatiilor care pot apare in timpul tratamentului.

 

Tratamente naturiste pentru Alcoolismul

Zeolit Detoxamin Alcosorb
Pret: 95.04 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Vitamina C Plus Flavonoid
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Vitamin C 1000 mg (adulti)
Pret: 64 RON
*TVA inclus
 
Sleep Optimizer
Pret: 64 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara