Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Barley Green - Orz verde

Barley Green - Orz verde

Anemia

Descriere Anemie:

Anemia este o afectiune caracterizata prin scaderea numarului de globule rosii, sau a nivelului hemoglobinei in sange. Se cunosc mai multe genuri de anemie, fiecare cu propria cauza. Anemia poate fi o afectiune temporara, sau de lunga durata, iar formele sale pot fi mai mult, sau mai putin severe.
Femeile sunt de doua ori mai expuse la riscul aparitiei anemiei decat barbatii. Anemia survine atat la pacientii tineri cat si la varstnici, dar la acestia din urma exista riscul unor alte afectiuni asociate. De asemenea, pacientii cu boli cronice prezinta un risc crescut de aparitie a anemiei.
Tratamentul consta in administrarea de suplimente nutritive sau in unele proceduri medicale. Unele tipuri de anemie pot fi prevenite printr-o alimentatia variata si sanatoasa.
Nutrientii cel mai des implicati in anemie sunt fierul, vitamina B9 si vitamina B12.

Principalele tipuri de anemie:
» Anemia prin carenta de fier, numita anemie feripriva
» Anemia prin carenta de vitamina B9
» Anemia prin carenta de vitamina B12, numita anemie pernicioasa

Cauze Anemie:

Anemia este o boala frecventa de sange, al carei principal simptom este oboseala datorata numarului redus de globule rosii ce nu reusesc sa transporte suficient oxigen la tesuturi. Globulele rosii traiesc aproximativ 100 zile, iar organismul incearca in permanenta sa le inlocuiasca. La adulti, globulele rosii sunt produse in maduva osoasa. Anemia se caracterizeaza prin scaderea numarului de globule rosii sau a hemoglobinei din sange. La pacientii cu anemie, globulele rosii sunt produse in numar suficient, se pierd in mod excesiv sau sunt distruse prematur. Prin urmare, numarul de globule rosii necesare pentru transportarea oxigenului la tesuturi scade, determinand stari de oboseala. Printre tipurile frecvente de anemie si cauzele lor se numara:
1) Anemia feripriva este cea mai obisnuita forma de anemie si afecteaza aproximativ una din 5 femei, jumatate din femeile insarcinate si 3% din barbatii din SUA. Cauza este reprezentata de carenta de fier din organism. Maduva osoasa necesita fier pentru a produce hemoglobina. In lipsa unei cantitati suficiente de fier, organismul nu poate produce suficienta hemoglobina pentru globulele rosii. Astfel apare anemia feripriva.
Corpul isi procura fierul necesar atunci cand celulele sangvine sunt distruse – fierul continut in ele este “reciclat” si utilizat pentru fabricarea unor noi celule. Prin urmare, prin pierderea de sange se pierde si fierul. Femeile cu un flux menstrual abundent, care pierd o cantitate mare de sange in fiecare luna, prezinta un risc crescut de aparitie a anemiei. Pierderea lenta, cronica de sange – din cauza unui ulcer sau chiar a unui cancer de colon – poate de asemenea sa duca la pierderea de fier si la anemia feripriva.
Organismul isi procura fierul si prin alimentatie. O dieta saraca in fier poate fi o cauza a anemiei. La femeile insarcinate, cresterea fetusului poate determina golirea rezervelor de fier ale mamei, ducand la anemia feripriva.
2) Anemiile prin deficit de vitamine. Pe langa fier, organismul are nevoie de vitamina B9 (acid folic) si vitamina B12 pentru a produce o cantitate suficienta de globule rosii sanatoase.
Absenta acestor vitamine, precum si a altor nutrienti esentiali din dieta, este o cauza a producerii insuficiente de globule rosii. Persoanele cu afectiuni intestinale ce afecteaza absorbtia nutrientilor prezinta un risc crescut de survenire a acestui tip de anemie.
Unele persoane nu pot asimila vitamina B12 si dezvolta anemie prin deficit de vitamina B12, numita si anemie pernicioasa.
Anemiile prin deficit de vitamine sunt incluse in grupul de anemii megaloblastice, in care maduva osoasa produce globule rosii mari, anormale.
3) Anemia secundara bolilor cronice. Anumite boli cronice precum diabetul, cancer, artrita reumatoida, boala lui Crohn si alte boli cronice inflamatorii – pot impiedica producerea de globule rosii, rezultatul fiind anemia cronica.
Insuficienta renala poate fi o alta cauza a anemiei. Rinichii produc un hormon numit eritropoietina, care stimuleaza producerea de globule rosii de catre maduva osoasa. Deficitul de eritropoietina, ca urmare a insuficientei renale sau ca efect secundar al chemoterapiei, poate avea drept rezultat scaderea numarului de globule rosii.
4) Anemia aplastica. Acest tip de anemie potential fatal este cauzat de scaderea capacitatii maduvei osoase de a produce toate cele trei tipuri de celule sangvine – eritrocite, leucocite si plachete sangvine.
Deseori, cauza anemiei aplastice este necunoscuta, dar se crede ca este vorba despre o boala autoimuna. Unii factori pot fi responsabili pentru acest tip de anemie: chimioterapia, radioterapia, toxinele din mediu, sarcina sau lupus.
5) Anemiile asociate cu boli ale maduvei osoase. O varietate de boli, printre care leucemia si mielodisplazia, pot fi cauze ale anemiei, deoarece afecteaza producerea de sange de catre maduva osoasa. Efectele acestor boli pot varia de la o usoara deteriorare a producerii de sange pana la o intrerupere completa, potential fatala a procesului de producere a sangelui. In plus, alte tipuri de cancer al sangelui, precum mielomul multiplu, tulburarile mieloproliferative sau limfomul, pot fi cauze ale anemiei.
6) Anemia hemolitica se manifesta prin distrugerea prematura a globulelor rosii. Unele boli ale sangelui pot provoca distrugerea globulelor rosii mai repede decat pot fi ele produse de maduva osoasa. Bolile autoimune pot antrena producerea de anticorpi care distrug prematur globulele rosii. Unele medicamente, precum antibioticele utilizate in tratamentul infectiilor, pot de asemenea distruge eritrocitele.
Anemia hemolitica se manifesta prin icter (ingalbenirea pielii) si prin cresterea in volum a splinei.
7) Drepanocitoza. Aceasta boala ereditara a sangelui, ce poate avea forme grave, afecteaza cu precadere persoanele de origine africana sau araba si este cauzata de o forma defectuoasa a hemoglobinei, ce deformeaza globulele rosii, fortandu-le sa ia forma de secera. Globulele rosii de forma neregulata se distrug prematur, rezultatul fiind lipsa cronica a acestor celule sangvine.
De asemenea, globulele rosii in forma de secera pot bloca fluxul sangvin prin vasele mici ale corpului, dand nastere altor simptome suparatoare.
8) Talasemia este o anomalie ereditara a sintezei de hemoglobina, constituind o forma rara, dar grava de anemie.

Simptome Anemie:

Numarul scazut de globule rosii poate fi pus pe seama hemoragiilor sau a producerii deficitare de globule rosii in maduva osoasa. Punerea in evidenta a unei eventuale modificari in numarul de globule albe este de asemenea utila in depistarea cauzelor anemiei.
Intrucat scaderea numarului de globule rosii duce la diminuarea oxigenarii tesuturilor, anemia este raspunzatoare pentru numeroase semne si simptome.
Iata cateva semne ale anemiei:
- scaune negre, cu aspect de pacura
- scaune sanguinolente
- frecventa cardiaca accelerata
- respiratie accelerata
- paloarea pielii si a mucoaselor
- icter – ingalbenirea pielii
- hipotensiune arteriala
- murmur cardiac
- cresterea volumului splinei
- oboseala
- dificultati respiratorii
- dureri toracice
- dureri abdominale
- pierdere in greutate
- stare de slabiciune
- lipotimie (lesin) in special in ortostatism (pozitia in picioare).

Cauze Anemia:

1) Deficiente nutritionale. Toate persoanele, indiferent de varsta, prezinta un risc crescut de anemie atunci cand dieta lor este deficitara in fier si vitamine, in special acid folic (vitamina B9). Corpul are nevoie de fier, proteine si vitamine pentru a produce o cantitate suficienta de globule rosii.
2) Afectiuni intestinale. Boala lui Crohn, boala celiaca sau alte afectiuni ce impiedica absorbtia nutrientilor la nivelul intestinului subtire, reprezinta un factor de risc pentru anemie. Indepartarea pe cale chirugicala a unui segment al intestinului subtire poate duce la deficiente nutritionale si anemie.
3) Menstruatia. In general, femeile prezinta un risc mai mare decat barbatii de aparitie a anemiei, deoarece pierd lunar sange (si fier) prin menstruatie.
Sarcina. Femeile insarcinate sunt mai predispuse la aparitia anemiei deoarece rezervele lor de fier sunt utilizate ca sursa de hemoglobina pentru fetus, dar si in volumul crescut de sange al mamei.
4) Bolile cronice. Cancerul, insuficienta renala sau hepatica sau oricare alta boala cronica reprezinta un factor de risc pentru anemie. Aceste boli pot duce la scaderea numarului de globule rosii din sange. Pierderea treptata, cronica de sange din cauza unui ulcer, de exemplu, poate goli rezervele de fier ale organismului, ducand la anemia prin carenta de fier (feripriva).
5) Antecedentele familiale – cazurile de anemie ereditara reprezinta un factor de risc pentru aparitia bolii.
6) Unele infectii, boli ale sangelui, boli autoimune, expunerea la substante toxice sau utilizarea unor medicamente pot afecta producerea de globule rosii, ducand la anemie.
7)n Alte categorii de risc sunt pacientii cu diabet, persoanele dependente de alcool (acesta impiedica absorbtia acidului folic) si persoanele care adopta un regim vegetarian strict, ce poate fi deficitar in fier si vitamina B12.

Diagnostic Anemie:

Anemia este diagnosticata  cu ajutorul unui examen clinic si a examenelor de laborator, printre care hemoleucograma. Acest test de sange masoara nivelul de globule rosii si de hemoglobina din sange.  O proba de sange este analizata la microscop pentru a observa marimea, forma si culoarea eritrocitelor. In cazul unei anemii prin carenta de fier (feripriva), globulele rosii sunt mai mici si mai deschise la culoare decat in mod normal. In schimb, in cazul anemiilor prin carenta de vitamine, globulele rosii apar marite si intr-un numar redus.
Dupa stabilirea diagnosticului de anemie, se trece la identificarea cauzei acesteia, cu ajutorul unor teste suplimentare. De exemplu, anemia feripriva poate fi urmarea unei hemoragii cronice, datorata unui ulcer, polipi benigni ai colonului, cancer de colon, tumori sau insuficienta renala.  In unele cazuri, este necesara prelevarea unei probe de maduva osoasa pentru diagnosticarea anemiei.

 

Tratamente naturiste pentru Anemia

Barley Green - Orz verde
Pret: 24 RON
*TVA inclus
 
Fier
Pret: 32 RON
*TVA inclus
 
Vitamina B2 Pudra
Pret: 32 RON
*TVA inclus
 
Aloe Ferox Essential
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Molibden
Pret: 41 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara