Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Anemia Biermer (Anemia pernicioasa)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Anemia Biermer (Anemia pernicioasa)

Descriere Anemia Biermer:

Anemia pernicioasa, sau Biermer reprezinta o forma a anemiei megaloblastice cauzata de deficitul de vitamina B12, prin alterarea absorbtiei acesteia. Anemia pernicioasa se datoreaza distructiei imune a factorului intrinsec in cadrul gastritei atrofice si a pierderii celulelor parietale gastrice. Din punct de vedere etimologic, notiunea de anemie pernicioasa provine de la faptul istoric care descria primii bolnavi ca suferind de anemie. Prin tehnicile mai moderne cu absorbtie speciala a vitaminei B12 boala este diagnosticata adecvat inainte ca pacientii sa devina anemici. Vitamina B12 nu poate fi produsa de catre corpul uman si trebuie obtinuta din dieta, sau din suplimentarea acesteia. Normal vitamina B12 alimentara poate fi absorbita doar in ileusul terminal cand este legata de factorul intrinsec produs de catre celulele parietale ale mucoasei gastrice. In anemia pernicioasa acest proces este blocat datorita pierderii celulelor parietale, determinind absorbtia insuficienta a vitaminei, care pentru o perioada indelungata de timp conduce in final la deficit de vitamina B12 si astfel anemie megaloblastica.

Cauze Anemia Biermer:

Acest fel de anemie este rezultatul imposibilitatii organismului de a produce ADN in cantitate suficienta pentru sinteza celulelor sanguine prin intreruperea unei cai biochimice care este dependenta de vitamina B12 si/sau de acidul folic drept cofactori pentru a sintetiza tiamina (component al ADN). Anemia pernicioasa clasica este cauzata de esecul celulelor parietale gastrice de a produce factor intrinsec suficient pentru a permite absorbtia cantitatilor adecvate pentru vitamina B 12 alimentara. Alte afectiuni care interfera cu absorbtia si metabolismul vitaminei B 12 pot produce deficit de cobalamina cu dezvoltarea unei anemii macrocitare si complicatii neurologice. Boala este denumita anemie pernicioasa fiindca era fatala inainte de descoperirea cauzei alimentare. Aspectul megaloblastic al celulelor a indus in eroare asupra caracterului sau malign. Raspunsul pacientilor la terapia hepatica a sugerat ca o deficienta nutritionala era responsabila de tulburare.

Boala autoimuna:

Anticorpii antiparietali apar la 90% dintre pacientii cu anemie pernicioasa si doar la 5% dintre adultii sanatosi. Exista o asociere crescuta intre anemia pernicioasa si alte boli autoimune incluzind bolile tiroidiene, diabetul tip I, colita ulcerativa, boala Addison, infertilitatea si agammaglobulinemia castigata. O asociere intre anemia pernicioasa si Helicobacter Pylori a fost postulata, dar inca nedovedita clar.

Deficitul de ciancobalamina:

Poate rezulta prin insuficienta dietara a vitaminei B12, tulburari ale stomacului, intestinale si ale pancreasului, unele infectii si anomalii de transport, metabolism si utilizare a vitaminei. Deficitul poate fi observat la vegetarieni. Copii alimentati la san ai mamelor vegetariene sunt de asemeni afectati. Carnea si laptele sunt surse principale de vitamina. Deoarece depozitele de vitamina din corp sunt de 1000 mcg iar necesarul zilnic este de 1 mcg, regimul vegetarian strict pentru mai mult de 5 ani este necesar pentru a produce deficienta.

Gastrita severa si atrofia gastrica:

La adulti anemia pernicioasa este asociata cu gastrita atrofica si aclorhidria care sunt ireversibile. Coexistenta cu deficitul de fier este frecventa deoarece aclorhidria previne solubilizarea fierului feric alimentar din alimente. Fenomenul autoimun si bolile tiroidiene sunt observate frecvent. Pacientii cu anemie pernicioasa au o incidenta de 3 ori crescuta a carcinomului gastric.
Cauzele deficitului de ciancobalamina:
-aportul alimentar inadecvat-dieta vegetariana
-atrofia sau pierderea mucoasei gastrice-anemie pernicioasa, gastrectomie, ingestia de caustice, hipoclorhidria, blocantii de histamina
-factor intrinsec anormal functional
-proteoliza anormala a ciancobalaminei alimentare
-proteaza pancreatica insuficienta-pancreatita cronica, sidnrom Zollinger-Ellison
-suprapopularea bacteriana a intestinelor-diverticul, ansa oarba
-tulburari ale mucoasei ileale-rezectii, ileite, sprue, limfom, sindrom Imerslund, antibioterepie
-tulburari ale transportului plasmatic al cobalaminei-deficit de TCII
-captare si utilizare deficitara a vitaminei de catre celule.

Simptome Anemia pernicioasa:

Simptomele anemiei pernicioase sunt similare cu ale altor anemii dar acompaniate frecvent de manifestarile deficitului de vitamina B12 (anomalii neurologice cum este neuropatia periferica) si alte manifestari ale gastritei autoimune atrofice. Anemia pernioasa este o boala cronica cauzata de absorbtia anormala a vitaminei B12 datorata lipsei factorului intrinsec din secretiile gastrice. Boala apare ca forma de anemie a adultului asociata cu atrofia gastrica si pierderea productiei de factor intrinsec si ca forma autosomal recesiva congenitala rara in care productia de factor intrinsec lipseste fara atrofie gastrica.
Debutul anemiei pernioase este vag si insidios. Triada clasica cu oboseala, limba fisurata si parestezii poate fi prezenta. Atentia medicala este atrasa de simptomele sugestive ale tulburarilor mentale, cardiace, renale, genitourinare, gastriintestinale si de anemia pacientului cu indici macrocitari celulari. Natura insidioasa a bolii si faptul ca nu exista un singur test definitoriu pentru aceasta poate intarzia diagnosticul. Testul Schilling nu este larg disponibil. Testele urinare si sanguine pentru acid metilmalonic pot indica deficitul de vitamina B12. Vitamina B 12 serica nu este un indicator eficient. Diagnosticul gastritei atrofice de tip A trebuie confirmat prin gastroscopie si biopsie. 90% dintre persoanele cu anemie pernicioasa au anticorpi pentru celulele parietale, iar 50% dintre acestia dezvolta anemie pernicioasa.
Starea generala a pacientului se caracterizeaza prin: scaderea in greutate (apare la peste 50% dintre pacienti) si se cauzeaza din anorexie, care este observata la cei mai multi pacienti. Febra moderata apare la o treime dintre pacientii nou diagnosticati si dispare la tratament.

Anemia:
Este frecvent bine tolerata in anemia pernicioasa, iar multi pacienti sunt ambulatori cu hematocrit de 10. Debitul cardiac este crescut iar frecventa cardiaca accelereaza. Insuficienta cardiaca congestiva si insuficienta coronariana pot apare, mai ales la pacientii cu boala cardiaca preexistenta.
Tulburarile gastrointestinale:
Aproximativ 505 dintre pacienti au o limba neteda fara papile. Acest aspect este mai marcat pe marginile limbii. Limba poate fi dureroasa si rosie. Ocazional pete rosii sunt observate pe virful limbii. Pacientii pot raporta fisuri si senzatie de arsura. Aceste simptome pot fi asociate cu modificari ale gustului si pierderea apetitului.
Pacientii pot raporta constipatie sau miscari intestinale atribuite modificarile megaloblastice ale celulelor mucoasei intestinale. Simptomele gastrointestinale nespecifice nu sunt neobisnuite si pot include anorexia, greata, varsaturile, arsurile, pirozisul, flatulenta si senzatia de plenitudine. Rar pacientii prezinta durere abdominala severa asociata cu rigiditatea abdominala.
Tulburarile sistemului nervos:
Simptomele neurologice cele mai frecvente sunt paresteziile, slabiciunea, mers anormal. Simptomele devin mai grave intro camera intunecata deoarece reflecta pierderea proprioceptiei la un pacient care nu se poate baza pe vedere pentru a compensa. Aceste modificari neurologice se datoreaza demielinizarii si pierderea fibrelor nervoase din coloanele dorsale si laterale ale maduvei spinarii sau a cortexului cerebral.
Simptomele neurologice pot fi prezente cu simptome care sugereaza dementa senila sau Alzheimer, pierderea memoriei, iritabilitate si modificari ale personalitatii. Nebunia megaloblastica este mai rara si poate fi mani8festata prin deziluzii, halucinatii, ideatii schizofrenice.
Tulburarile genitourinare:
Retentia urinara si micturitia blocata apar prin leziunile medulare. Pot predispune la infectii urinare.

Examen fizic:
-tipic pacientii cu anemie parnicioasa sunt descrisi ca avind aspect stereotipic
-pacientii au o culoare galben-lamaie cu albirea prematura a parului
-sunt molatici, cu schelet proeminent
-febra moderata si icterul usor sunt comune dar usoare
-limba este rosie, de aspect carnos, neteda
-la pacientii cu ten inchis la culoare, se observa pigmentarea pielii
-tahicardia este frecvent prezenta si poate fi acompaniata de murmure
-gindirea anormala si deteriorarea vederii si auzului sunt observate
-cu anemie severa pot fi prezente tahicardia, tahipneea, dispneea si insuficienta cardiaca congestiva
-hemoragiile retiniene si exudatele pot acompania anemia severa
-ficatul poate fi marit de volum alaturi de cordul congestiv
-splina este palpabila la aproximativ 20% dintre pacienti
-depresie, psihotica, dementa, somnolenta
-tulburari ale echilibrului, parestezii, absenta senzatiei vibratorii, ataxie spastica prin demielinizare.

Tratament Anemia Biermer:
Tratamentul anemiei pernicioase variaza in fiecare tara. Astazi nu exista vindecare pentru aceasta boala, desi suplimentarea cu vitamina B12 poate determina stoparea anemiei si a simptomelor. Metoda de suplimentare cea mai adecvata este prin suport alimentar, prin tablete de vitamina orale. Daca supimentarea orala a vitaminei nu este eficienta pacientul poate opta pentru o administrare injectabila o data pe luna. Exista si alte metode de a administra vitamina, de exemplu prin spray nazal.
Vitamina B 12 este sintetizata numai de bacterii, dar majoritatea animalelor sunt capabile de a sintetiza vitamina in doua forme coenzimatice, adenozilcobalamina si metilcobalamina. Formele sunt necesare pentru conversia acidului metil-malonic in succinil coenzima A care va actiona ca o metiltransferaza pentru conversia homocisteinei la metionina. Cand ciancobalamina, sau folatul sunt deficiente, fucntia timidin sintetazei este scazuta. In precursorii eritroizi apare macrocitoza si eritropoieza ineficienta.
Ciancobalamina alimentara este adusa in principal de carne si lapte si este absorbita intro serie de etape, care necesita clivare proteolitica si legare de o proteina gastrica secretata de celulele parietale cunoscuta drept factor intrinsec. Secundar, recunoasterea complexului factor intrinsec (ciancobalamina de catre receptorii ileali specializati determina transportul in circulatia portala de catre transcobalamina II).
Anemia pernicioasa este cel mai probabil o tulburare autoimuna cu predispozitie genetica. Anemia pernicioasa este mult mai frecventa in familiile de bolnavi si este asociata cu HLA A2, A3 si B7.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara