Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Anemia mieloftizica

Descriere Anemia mieloftizica:

Anemia mieloftizica (Mieloftizia) este un tip de anemie extrem de sever descoperita la unele persoane cu boli care afecteaza maduva osoasa. Mieloftizia se refera la absenta celulelor maduvei osoase hematopoietice din sangele periferic prin fibroza, tumori, sau granuloame.  Mieloftizia poate apare in cadrul bolilor mieloproliferative cronice, a leucemiei, a limfomului si a carcinomului metastazic. Anemia mieloftizica este frecventa la persoanele cu mielofibroza cronica idiopatica. A fost asociata cu cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul de san, sau de prostata care metastazeaza in maduva osoasa. Fibroza medulara apare adesea, alaturi de Splenomegalie. Modificarile caracteristice in sangele periferic cuprind anizocitoza, poikilocitoza si numar excesiv de precursori ai eritrocitelor si leucocitelor. Diagnosticul necesita adesea biopsia maduvei osoase. Aceasta afectiunea determina Splenomegalie, mai ales la pacientii cu boala de depozitare. In cazurile severe simptomele de anemie pot fi prezente. Splenomegalia masiva poate determina presiune abdominala, satietate precoce si durere in cadranul abdominal stang. Hepatomegalia poate fi prezenta si este rara in mielofibroza determinata de tumori maligne.

Mortalitatea este dependenta de conditia de fond. Tabloul leucoeritroblastic sanguin este frecvent asociat cu decesul iminent in unele cazuri extreme. Pacientii cu grade diferite de citopenie sunt la risc de infectie sau sangerare. Daca pacientii sunt simptomatici anemia acestora este tratata cu transfuzie de eritrocite. Tratamentul este suportiv si cuprinde masuri directionate de boala de fond.

Cauze Anemia mieloftizica:

Leziunile infiltrative cauzate de celulele nonhematopoietice invadeaza maduva osoasa si determina grade variate de citopenie, incluzand anemie, trombocitopenie, neutropenie si pancitopenie. Insuficienta maduvei osoase rezultata prin infiltrarea secundara este o cauza posibila a lipsei de productie de celule sanguine. Manifestarile variaza de la tablou leucoeritroblastic pana la prezenta de eritrocite in picatura si precursori ai eritrocitelor in sangele periferic. Factorii ce contribuie la scaderea productiei de eritrocite cuprind numarul scazut al tesutului hematopoietic functional, tulburarile metabolice asociate bolii de fond si in unele cazuri eritrofagocitoza. Hematopoieza extramedulara, sau intreruperea sinusoidelor medulare determina eliberarea de celule imature. Forma anormala a eritrocitelor determina distructia lor.
Asadar, Mielofitizia este o forma de insuficienta medulara osoasa care rezulta prin distrugerea celulelor precursoare ale maduvei si a stromei acestora, care le sustine in maturare si diferentiere. Cea mai frecventa cauza este reinlocuirea maduvei osoase cu celule canceroase metastazice din cancerul de san, prostata, rinichi, plamani, adrenal sau tiroidian. Hematopoieza extramedulara tinde sa fie modesta.

Alte cauze cuprind afectiunile mieloproliferative (stadiul tardiv al policitemiei vera), bolile granulomatoase si bolile de depozitare a lipidelor. Mielofibroza poate apare in oricare dintre acestea.
Cauzele nonmaligne de mielofibroza cuprind: bolile inflamatorii, tuberculoza miliara, infectiile fungice, sarcoidoza, proliferarea macrofagelor si bolile de depozitare-boala Gaucher, necroza in siclemie si septicemia,  boala osoasa in osteopetroza congenitala.

Simptome Anemia mieloftizica:

Mieloftizia este o anemie normocitara normocroma care apare cand spatiul maduvei hematopoietice este infiltrat si inlocuit de celule anormale, sau nonhematopoietice. Anamneza pacientului si examenul clinic tinteste identificarea cauzei de baza a bolii, cum este carcinomul avansat, limfomul, sau boala granulomatoasa. Istoricul familial este important pentru a identifica formele ereditare de boala.
Anemia poate determina paloare. Trombocitopenia severa poate produce petesii sau echimoze. Pacientii cu neutropenie severa pot deveni infectati si prezenta febra.

Diagnostic Anemia mieloftizica:
Studii de laborator:
-evidentierea celulelor rosii nucleate cu forma de picatura
-trombocite gigante
-leucocite imature in sangele periferic
-in tuberculoza miliara granuloamele cazeoase demonstreaza organisme acido-alcoolo rezistente
-infiltrarea cu celule care au citoplasma in foaie de ceapa indica boala Gaucher-boala de depozitare a lipidelor.

Studii imagistice:
-prezenta leziunilor litice si a celor blastice la radiografiile scheletice este comuna la pacientii cu metastaze ale cancerului prostatei, plamanului sau sanului
-scanarile osoase sunt sensibile pentru a detecta aceste anomalii si pentru prezenta metastazelor osoase
-rezonanta magnetica a zonei afectate poate detecta infiltrarea osoasa.
Punctia biopsie a maduvei osoase arata, de obicei, procesul infiltrativ de fond. Se observa aglomerari de celule anaplazice canceroase cu caracteristicele tumorale primare. Limfoamele maligne invadeaza osul si pot cauza mielopatie mieloftizica.
Examen histopatologic: celulele imature prezente in sangele periferic apar datorita intreruperii barierei sange-maduva osoasa. Acest proces determina eliberarea prematura a celulelor imature in circulatie-anemia leucoeritroblastica. Modificarile in maduva osoasa sunt cauzate de reinlocuirea celulelor medulare normale cu celule anormale nonhematopoietice, cum sunt cele canceroase, limfoamele, sau agentii infectiosi. Acest fenomen determina fibroza si cicatrizarea cavitatii hematogene.
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: alte mielofibroze, boala Gaucher, cancerul de plamani, cancerul de san, cancer de prostata, sarcoidoza, tuberculoza.

Tratament Anemia mieloftizica:

In general, specialistul tinde sa trateze boala declansatoare. Anemia va fi tratata cu transfuzii de eritrocite. Rar, pacientii au nivel de eritropoietina scazut si pot raspunde la suplimentarea terapiei eritropoietice. Pacientii cu alte citopenii nu necesita in general alte tratamente daca hemoragia sau infectia nu este prezenta.
Mortalitatea este dependenta de conditia de fond, sau declansatoare. Mielopatia infiltrativa apare cel mai adesea in timpul stadiilor avansate de cancer, iar evolutia depinde de accesul pacientului la ingrijirea medicala.

 

Tratamente naturiste pentru Anemia mieloftizica

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara