Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Angiokeratom circumscris

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Angiokeratom circumscris

Descriere Angiokeratom circumscris:

Angiokeratomul reprezinta un grup de ectazii vasculare. Dermul papilar provoaca papilomatoza, avantoza si hiperkeratoza epidermului. Angiokeratomul circumscris prezinta cateva afectiuni clinice: angiokeratomul circumscris este un tip, impreuna cu angiokeratomul Mibelli a degetelor, manifestari care includ gatul, trunchiul. Aceste leziuni sunt esentiale din punct de vedere clinic deoarece mimeaza clinic melanomul malign.

De obicei leziunile se dezvolta la nastere, insa ele pot apare si in copilarie sau adolescenta. Angiokeratomul circumscris este asemanat cu angiokeratomul lui Fordyce al scrotului si petele de caviar-angiokeratomul limbii. Alte asocieri clinice cunoscute sunt cele cu sindromul Cobb, sindromul Klippel-Trenauanay, hemangiomele cavernoase, hipertrofia hemangieactica, angiokeratomul corporis diffusum si fistulele arteriovenoase traumatice.  Angiokeratomul reprezinta o ectazie vasculara benigna. Nu prezinta risc de mortalitate. Rar, afectiunea poate determina repetate sangerari. In general, se intalneste pe extremitatile inferioare ca papule asimptomatice solitare sau placi, dar si pe extremitatile superioare si trunchi. Angiokeratomul Fordyce al crotului se manifesta prin papule de 2-5 mm,  de culoare albastra, cu suprafata scuamoasa localizate pe scrot, teaca penicului, labia majora sau abdomenul inferior.

Cauze Angiokeratom circumscris:


Presiunea venoasa marita reprezinta un factor de risc important care ajuta la dezvoltarea Angiokeratomului circumscris. Alti factori de risc importanti: varicocele sau alte conditii de presiune venoasa crescuta: hernii, tumori epididimale, tumori urinare. Angiokeratoamele vulvare prezinta un factor predispozant in 54% dintre cazuri; sarcina, postpartum, varicozitatile, histerectomia totala. Angiokeratoamele peniene si vulcare au fost remarcate si dupa radioterapia pentru tumori genitourinare.

Simptome Angiokeratom circumscris:

Simptomele pe care le prezinta Angiokeratomul circumscris nu se dezvolta de la nastere ci apar in perioada copilariei si in adolescenta. Leziunile angiokeratomului circumscris apar pe extremitatile inferioare ca papule asimptomatice solitare sau in placi, dar pot fi intalnite si pe extremitatile superioare si trunchi.  Foarte rar, sunt intalnite leziuni multiple, dupa perioada adolescentei. Pacientii pot remarca inchiderea la culoare a leziunii sau alte modificari. Uneori acestia pot fi ingrijorati asupra caracterului neoplazic al leziunii implicand un melanom. Leziunile angiokeratomului se prezinta sub forma de papule compresibile, negre sau rosii, verucoase si supradenivelate. In timp, se pot remarca si noduli mici sau placi.

Diagnostic Angiokeratom circumscris:


Pentru diagnosticarea Angiokeratomului circumscris este necesar efectuarea unui examen histologic. Exista vase dilatate cu perete subtire localizate in dermul papilar sau submucoasa superficiala, avand o relatie legata cu epidermul acantotic cu parakeratoza. Epiteliul este hiperkeratozic. Tromboza vaselor este intalnita, cu recanalizare sau spatii ocluzate, formand specifica hiperplazie endoteliala. Tesutul dermic subiacent nu este implicat dar poate contine siderofage.

Tratament Angiokeratom circumscris:

Tratamentul nu este necesar in aceasta afectiune. Pacientii pot face operatii cosmetice pentru a elimina diverse leziuni. Excizia este necesara in cazul in care exista o singura leziune, se efectueaza sub anestezie locala si poarta un rezultat cosmetic bun. Crioterapia prin aplicare de nitrogen lichid este folosita pentru rezolutia leziunilor dar cu hipopigmentare reziduala si cicatrice.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara