Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Detoxin

Detoxin

Anomalii ureterale

Descriere Anomalii ureterale:

Anomaliile ureterului cuprind o larga varietate de conditii, reprezentand o cauza comuna de morbiditate la copii si necesitand frecvent interventie chirurgicala. Anomaliile ureterale apar alaturi de cele renale, dar pot apare si independent. Complicatiile cuprind: obstructiile, infectiile si formarea de calculi datorita stazei urinare. Incontinenta urinara datorita terminatiei anormale a ureterului in uretra, perineu, sau vagin este o alta complicatie.

Cauze Anomalii ureterale:

Un mugur ureteral, precursorul initial al ureterului origineaza din portiunea caudala a ductului mezonefric in saptamana a 4-a de gestatie. Portiunea craniana a mugurelui ureteral se uneste cu blastemul mezonefric si incepe sa induce formarea nefronilor. Mugurele da ramuri secundare in pelvisul renal si formeaza calicele si nefronii. Caudal ductul mezonefric este incorporat in cloaca si formeaza trigonul vezical. Alterarile mugurelui, pozitiei, numarului, sau momentului dezvoltarii determina anomalii ureterale. Functia ureterului este de a transporta urina din calicele mici in vezica urinara la presiuni mici. Eficacitatea acestei sarcini depinde de captarea adecvata a peretelui ureteral pentru a propaga urina. Daca ureterul esueaza in formarea undei peristaltice, urina statica destinde tractul urinar superior si reduce coaptarea luminala. Alti factori care afecteaza transportul ureteral sunt volumul urinar si presiunea vezicala.

Simptome Anomalii ureterale:

Nu exista semne clinice specifice asociate cu anomaliile ureterale. Cei mai multi copii se prezinta cu anomalii descoperite la examenul imagistic de rutina si semne de infectie urinara. Unii pacienti se prezinta cu infectii urinare joase, durere ciclica abdominala, mase abdominale si hematurie. Pacientii mai pot prezenta o masa cistica la meatul ureteral. Anomaliile ureterale pot fi descoperite in timpul evaluarii unui pacient pentru hipertensiune, proteinurie sau chiar insuficienta renala. Aproximativ 50% dintre femeile cu uretere ectopice prezinta incontinenta urinara constanta, sau secretii vaginale anormale. Insertia ectopica ureterala se asociaza cu epididimita recurenta. Barbatii postpubertali cu uretere ectopice prezinta mai ales prostatita si contact sexual dureros.

Diagnostic Anomalii ureterale:

Diagnosticul poate fi sugerat de anomaliile echografiei de rutina prenatale (hidronefroza) si ocazional prin examenul fizic. Totusi majoritatea anomaliilor sunt suspectate prima data cind copilul dezvolta infectie urinara joasa. Anomaliile ureterale trebuie suspectate la copii cu episoade de pielonefrita sau la copii cu infectii urinare recurente. Testele efectuate cuprind echografia renala, ureterala si vezicala inainte si dupa urinare si cistoureterografia.

Alte anomalii ureterale:

Ureterele sunt tuburi musculare pereche care unesc pelvisul renal cu vezica prin tesutul retroperitoneal in serpentina. Prezinta 3 zone naturale de ingustare: jonctiunea ureteropelvina, incrucisarea cu vasele iliace si jonctiunea ureterovezicala. Din pelvisul renal pina la vasele iliace este denumit ureter abdominal, de la marile vase pina la vezica este denumit pelvin. Megaureterul este un ureter largit peste 7 mm in diametru. Acestea pot clasificate in 4 categorii: obstructiv, de reflux, obstructiv si de reflux si nonobstructiv/nonreflux. Fiecare categorie este impartita in primara si secundara in fucntie de cauzele intrinseci sau extrinseci ale aparitiei. Afectarea bilaterala este prezenta la 20% dintre pacientii cu megauretere primare obstructive. Megaureterul primar obstructiv are o rata barbat-femeie de 4:1. Partea stinga este mai afectata decit dreapta. Megaureterul primar obstructiv este cauzat cel mai adesea de un segment juxtavezical adinamic al ureterului care nu propaga eficient urina. Megaureterul de reflux secundar este asociat cu refluxul uretero-vezical sever care altereaza eficienta ureterala prin distensie ureterala si augmentarea volumului urinar care trebuie trimis inapoi in vezica. Sindromul megaureter-megacistita este o forma extrema a megaureterelor primare de reflux in care refluxul masiv previne golirea eficienta vezicala deoarece urina este impinsa inapoi si fortata intre ureter si vezica. Megaureterul de reflux secundar apare secundar vezicii neurogene si a valvei ureterale cind presiunea vezicala ridicata determina decompensarea jonctiunii uretero-vezicale. Megaureterul primar nonreflux/nonobstructiv este diagnosticat cand nu exista dovezi ale obstructiei sau refluxului. Megaureterul nonreflux/nonobstructiv secundar apare secundar diabetului insipid in care rata de flux urinar crescuta depaseste capacitatea maxima de transport a ureterului prin peristaltica sau ca rezultat al atoniei ureterale care acompaniaza infectia urinara. Megaureterul primar de reflux apare in prezenta unei valve vezico-ureterale incomplete care permite refluxul printr-un segment distal adinamic. Sistemul duplex urinar este o unitate renala in care rinichiul are doua sisteme pelvicaliceale. Un pacient cu o anomalie de duplicatie poate avea un singur ureter cu un sistem de colectare dublu, uretere bifide-duplicare incompleta sau 2 uretere care se golesc separat in vezica-duplicatia completa. Ureterul superior este mai frecvent asociat cu insertia ectopica, ureterocelul si obstructia, in timp ce ureterul inferior este frecvent asociat cu valvele uretero-vezicale.

Polul superior este unul dintre componentele rinichiului duplex. Acesta dreneaza polul superior al unui rinichi duplex. Similar polul inferior al rinichiului este drenat de ureterul inferior. Ectopia caudala sau mediala descrie orificiul ureteral cind este localizat la marginea superioara a gitului vezicii. Duplicatia ureterala este cea mai frecventa anomalie a tractului urinar. Incidenta este peste 80% la copiii evaluati pentru infectii urinare. Este observata la aproximativ 1 din 25 de indivizi. Duplicatia completa este prezenta la 1 din 500 de indivizi. Duplicatia completa pe o parte determina 40% sansa de duplicatie pe partea cealalta. Aproximativ 10% dintre gemeni sunt afectati de duplicatie.
Ureterul ectopic apare cind ureterul dreneaza intr-un orificiu localizat anormal. Ectopia bilaterala este rara si consta alaturi de o multitudine de alte anomalii urinare. Apare la 0. 025% din populatie. Aproximativ 10% sunt bilaterale. Apar mai frecvent la femei decit la barbati. La femei peste 60% dintre ureterele ectopice au sisteme de drenaj duplex. La barbati majoritatea sunt unice. Aproximativ 80% dintre ureterele ectopice dreneaza prin popul superior al unui rinichi duplex. Ureterocelul este o dilatatie saculara congenitala a segmentului distal al ureterului. Aceasta anomalie implice de obicei polul superior al unui rinichi duplex. Ureterul se insera ectopic dar poate implica un sistem unic. Pot fi asociate cu valvele ureterovezicale si obstructia. Incidenta este aproximativ 1 la 4000 de copii. 80% apar la femei. 10% sunt bilaterale. 80% sunt asociate cu sisteme duplex de colectare.

Refluxul vezico-ureteral, sau VUR este pasajul retrograd al urinii. Leziunile induse sunt cauzate de asocierea VUR cu infectia urinara. Aceste leziuni erau considerate intial a apare mai ales la copii sub 2 ani. Teoriile recente sugereaza totusi ca riscul de leziune renala prin VUR poate apare si la persoanele cu virsta mai avansata. Refluxul poate cauza leziune renala in absenta infectiei datorita efectelor presiunii, mai ales cind VUR este secundar valvelor ureterale posterioare sau obstructiei vezicale care poate conduce la presiuni vezicale mari. In cazurile care implica copiii cu leziuni renale semnificative in absenta obstructiei vezicale se descopera o vezica neurogenica sau infectie urinara.
Leziunile renale induse de reflux variaza de la cicatrici silentioase clinic pina la cicatrizare generalizata si atrofie renala, care pot determina morbiditate in timpul sarcinii, hipertensiune mediata de renina, insuficienta renala si chiar boala renala stadiu inferior.
Incidenta la copii de altfel sanatosi este de 1%. Incidenta este de 40% la pacientii evaluati pentru infectie urinara.
Ureterul retrocav. Dezvoltarea anormala a venei cave permite formarea venei cave infrarenale sa se formeze anterior de ureter. Poate cauza obstructie ureterala. Ureterul este divizat chirurgical cu anastomoze uretero-ureterale anterior de vena cava sau vasele iliace.
Stenozele ureterale. Colabarea ureterului poate apare in orice localizare, cel mai adesea la jonctiunea ureteropelvina si mai rar la jonctiunea ureterovezicala. Consecintele cuprind infectia, hematuria si obstructia. Stenozele afecteaza de obicei cresterea copilului. Se practica pieloplastia-excizia segmentului stenozat si reanastomoza deschis, laparoscopic sau robotic.

 

 

 

Tratamente naturiste pentru Anomalii ureterale

Detoxin
Pret: 320 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara