Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Green Phyto Power

Green Phyto Power

Anorexia - Inapetenta

Descriere Anorexia - Inapetenta

Anorexia nervoasa este o tulburare alimentara caracterizata prin hipoponderabilitate corporala (adica masa corporala este excesiv redusa), imagine deformata asupra propriului corp si o teama obsesiva de a castiga in greutate. Termenul anorexie a fost stabilit in 1873 de catre Sir William Gull, unul dintre medicii personali ai reginei Victoria. Etimologic, termenul anorexia provine din limba greaca si semnifica lipsa dorintei de a manca. Din aceste considerente, anorexia prezinta cea mai mare rata de mortalitate dintre toate tulburarile care apartin ramurii medicinei psihiatrice (6% pana la 20% dintre pacientii diagnosticati cu anorexie decedeaza). Rata de suicid la persoanele cu anorexie este cu mult mai mare, fata de populatia generala.

Anorexia nervoasa reprezinta o tulburare psihiatrica manifestata prin refuzul de a mentine o greutate minima  normala. Majoritatea persoanelor prezinta consecinte fiziologice severe. Pacientii au o imagine gresita asupra corpului lor, precum si o frica intensa de luare in greutate, chiar daca prezinta o insuficienta ponderala severa.

Anorexia se imparte in doua categorii: restrictiva (limitarea severa a aporturilor alimentare este principalul mijloc de a elimina kilogramele nedorite) si compulsiva/purgativa (perioadele de alimentatie sunt compensate prin provocarea varsaturilor, abuzul de laxative sau diuretice si exercitii fizice intense).

Persoanele care sufera de anorexie nervoasa prezinta deseori si alte trasaturi de personalitate: perfectionism,  atitudine de dependenta excesiva, imaturitate, izolare sociala, comportament obsesiv – compulsiv. In timp, majoritatea pacientilor prezinta si tulburari depresive. Anorexia si bulimia sunt doua tulburari de alimentatie ce pot fi traite in alternanta de o persoana, astfel incat unii autori le considera drept stadii ale unei singure afectiuni, anorexia fiind stadiul mai avansat.

Anorexia este caracterizata de emaciere, preocuparea obsedanta pentru a slabi, imposibilitatea de a mentine o greutate normala, lipsa menstruatiei. Unele persoane cu anorexie pierd in greutate prin dietele de slabit si efort fizic excesiv, altele pierd prin varsaturi induse, folosire de laxative, diuretice, sau clisme. Numeroase persoane cu anorexie se vad drept grase chiar si cand sunt infometate, sau clar malnutrite. Alimentatia, controlul alimentelor si a greutatii devin obsesii. O persoana cu anorexie se cantareste repetat, isi portioneaza masa minutios, mananca doar cantitati mici de alimente, sau doar anumite alimente. Unele persoane se recupereaza cu tratament dupa doar un singur episod, in timp ce altele prezinta recaderi.

Oamenii de stiinta considera ca anorexia nervoasa este o tulburare a pubertatii si adolescentei. La 85% din pacienti debutul bolii are loc intre 13 si 18 ani. Tulburarea a fost remarcata si la persoanele in varsta, insa cu un prognostic mai putin favorabil. Incidenta anemiei nervoase in toate tarile occidentale este de 0,3 -1% la femei si de 0,1% la barbati. Anorexia nervoasa reprezinta una dintre cele mai mari rate de mortalitate dintre toate tulburarile psihiatrice (5 -18%). Se estimeaza un numar de 50% din pacienti care se trateaza cu succes si mentin o greutate normala. Mortalitatea este cauzata de tentativelor de suicid si mai rar complicatiilor malnutritiei.

Tratament Anorexia - Inapetenta

Dupa unele studii, persoanele cu anorexie sunt predispuse de 10 ori la deces ca rezultat al bolii fata de populatia generala. Cea mai comuna complicatie care conduce la deces este stopul cardiac si dezechilibrele electrolitice. Suicidul poate fi o cauza. Tratamentul pentru anorexia nervoasa tinteste trei domenii: restaurarea unei greutati normale a pacientului, tratarea tulburarilor psihologice asociate si eliminarea comportamentului sau gandurilor care conduc la tulburarea alimentara. Tratamentele medicamentoase cu antidepresive, sau inhibitori ai serotoninei nu s-au dovedit general eficiente pentru a trata anorexia, sau a preveni recaderile. Tratamentul in cadrul familiei si cu participarea acesteia este eficient pentru adolescentii cu anorexie de termen scurt. Supravegherea pentru 4 ani arata o rata de recuperare de 60-90% cu 10% dintre pacienti ramanind sever bolnavi.

Cauze Anorexia- Inapetenta

Anorexia nervoasa este provocata de interactiuni complexe dintre factori biologici, psihologici, sociali si culturali, cu consecinte fizice si mentale severe. Un factor principal de risc biologic este dat de prezenta unei rude cu tulburari de comportament alimentar. Pacientii prepuberi care vor dezvolta anorexie nervoasa sufera grave tulburari de personalitate. Pacientul prezinta simptomele unei tulburari obsesiv – compulsive, cu un comportament alimentar rigid, asemanator unui ritual.  Debutul bolii la pubertate a dus la teoria conform careia, prin exercitarea controlului asupra aporturilor de alimente si a greutatii corporale, adolescentii incearca sa compenseze lipsa de autonomie si individualitate.Factorii culturali sunt dati de obsesia pentru suplete in reprezentarile corpului feminin, in special in tarile occidentale. Precocuparea pentru greutate si aspect fizic in societatea actuala poate contribui la dorinta de a fi mai slab.

Alti factori de risc importanti: sexul – anorexia nervoasa afecteaza de 10 pana la 20 ori mai multe fete decat baieti, varsta, prezenta unor tulburari emotionale sau mentale: depresie, anxietate, tulburare obsesiv – compulsiva, influenta familiei – nesiguranta fata de alti membri ai familiei, criticile sau ironia parintilor, fratilor sau surorilor, factorii ereditari – tulburarile de alimentatie se gasesc deseori la mai multi indivizi din aceeasi familie.

Factori genetici:
Studiile pe gemeni estimeaza o ereditate ridicata a bolii, variind intre 56-84%. Alte studii asociate arata pleiomorfism in genele implicate in reglarea comportamentului alimentar, motivatie, personalitate si emotii asociate cu anorexia nervoasa. Anorexia nervoasa este rezultatul unei combinatii intre factori sociali, psihologici, biologici care tind sa afecteze femeile mai mult decat barbatii si adolescentii mai mult decat adultii. Pacientii prepubertali care dezvolta anorexie au o incidenta ridicata a tulburarilor anxioase premorbide. Debutul tulburarii in timpul pubertatii a condus la teoria conform careia exercitarea controlului asupra consumului de alimente si a greutatii corporale, adolescentii incearca sa compenseze lipsa autonomiei propriei vieti. Acesti pacienti prezinta comportament obsesiv compulsiv si depresii.

Factori neurobiologici:
Anorexia poate fi legata de tulburarea sistemului serotonina. Infometarea a fost propusa a fi legata in mod particular de anxietate, controlul impulsivitatii, de nivelele scazute de triptofan si metabolismul hormonilor tiroidieni.

Factori nutritionali:
Deficitul de zinc poate juca un rol in anorexie. Nu este considerat cauzator initial al bolii, dar este un factor accelerant care depinde de patologia anorexiei.

Factori psihologici:
Comportamentul anorexic este considerat a origina din teama obsesiva de a castiga in greutate datorita unei imagini distorsionate a propriului corp. Nu este o problema de perceptie, ci una in care informatia perceptuala este evaluata de catre persoana afectata. Persoanele cu anorexie par a-si judeca propriul corp. acestia pot prezenta si alte tulburari psihice cum sunt depresiile, sindrom obsesiv compulsiv, abuz de substante.

Factori socioculturali:
Studiile socioculturale au subliniat rolul factorilor culturali, cum este promovarea siluetei slabe a femeii ideale din tarile industralizate din vest.

Relatia anorexiei cu autismul:
Urmand o sugestie initiala asupra unei legaturi intre anorexie si autism s-a efectuat un studiu in Suedia cu adolescenti cu probleme alimentare si autism. Cei cu autism tind sa prezinte un prognostic negativ, dar pot beneficia de folosirea combinata a metodelor de consiliere psihologica si medicatie terapeutica care sa amelioreze autismul.

Simptome Anorexia - Inapetenta

Malnutritia secundara infometarii conduce la deficit de proteine si intreruperea functionarii normale a multiplelor organe si sisteme. In plus fata de hipoglicemie si deficit de vitamine, infometarea determina eliberarea de opioizi endogeni, hipercortizolism si supresia functiei tiroidei. Tulburarile neuroendocrine determina pubertate intarziata, amenoree, anovulatie, nivele scazute de estrogen, cresterea hormonului de crestere, scaderea hormonului antidiuretic, hipercarotenemie si hipotermie. La barbati apare hipogonadismul. Efectele cardiovasculare cuprind prolapsul de valva mitrala, disritmiile ventriculare, sindrom de QT prelungit, bradicardie, hipotensiune ortostatica si soc prin insuficienta congestiva cardiaca. Tulburarile renale cuprind scaderea filtratului glomerular, edeme, acidoza, deshidratate, hipopotasemie, hipocloremie si hipoaldosteronism. Gastrointestinal se observa constipatia, intarzierea golirii gastrice, dilatarea gastrica si ruptura. Eroziuni dentare prin varsaturi, largirea parotidelor, esofagita, sindrom Mallory-Weiss.  

Anorexia nervoasa este o tulburare psihiatrica cu consecinte psihologice severe, caracterizata prin imposibilitatea sau refuzul de a mentine o greutate corporala normala a pacientului. Pacientii au o parere proasta despre aspectul lor fizic. Anorexia nervoasa este mai intii un fenomen al pubertatii. 85% dintre pacienti au prezentat debutul bolii intre virstele de 13-18 ani.
Pacientii cu anorexie prezinta de obicei alte dominante ale personalitatii cum este dorinta de perfectiune, succesul academic, lipsa activitatii sexuale adecvate virstei si negarea foamei in favoarea infometarii. Caracteristicele psihiatrice cuprind dependenta de alte persoane, imaturitatea corporala, izolarea sociala, comportament obsesiv-compulsiv si constringerea sentimentelor. Multe persoane prezinta tulburari ale afectivitatii, depresie.

Criteriile de diagnosticare a anorexie - inapetentai sunt urmatoarele:

-refuzul de a mentine greutatea corpului la minimul normal pentru varsta si inaltime
-frica de a castiga in greutate sau de a deveni gras, chiar daca pacientul este slab.
-imaginea deformata asupra propriului corp din punct de vedere al formei si greutatii
-amenoree cel putin trei cicluri consecutive la fetele in postmenarha.

Anorexia - inapetenta  nervoasa este specificata in doua tipuri:

Restrictiva: in timpul episodului acut de anorexie, persoana nu prezinta alimentatie excesiva regulata sau varsaturi induse, administrare de laxative sau clisme.
Alimentar excesiv: in timpul episodului actual al anorexiei nervoase, persoana prezinta comportament anormal cu varsaturi induse, administrare de laxative, diuretice, clisme.

Criteriile ICD-10 (Clasificarea Internationala Statistica a Bolilor), mai mentioneaza:
- caile prin care pacientii isi induc scaderea in greutate sau mentin o greutate scazuta (evitarea alimentelor grase, varsaturile induse, efortul fizic excesiv, folosirea excesiva a suprimantelor de apetit si a diureticelor)
- unele caracteristici psihologice: tulburari endocrine cu amenoree la femei si pierderea interesului sexual la barbati; nivele ridicate ale homonului de crestere, nivelelor de cortizol, modificari in metabolismul periferic al hormonilor tiroidieni si anomaliile secretiei de insulina
- daca debutul este inainte de pubertate, dezvoltarea organismului pacientului este intirziata.
Pacientii cu anorexie nervoasa pot prezenta un spectru larg al tulburarilor asociate scaderii in greutate:
- examenul fizic poate evidentia hipotermia, edemul periferic, parul subtire si emancierea evidenta
- comportamental pacientul manifesta retard psihomotor si lipsa afectiunii
- semnele vitale cuprind anomalii precum hipotermie, hipotensiune si bradicardie
- examinarea cardiaca arata clic sistolic al prolapsului de valva mitrala
- pacientii care varsa prezinta largirea parotidelor, eroziuni dentare si convulsii prin dezechilibrele electrolitice
- examenul dermatologic arata piele uscata, lanugo si turgor diminuat al pielii.

 

Tratamente naturiste pentru Anorexia - Inapetenta

Green Phyto Power
Pret: 208.31 RON
*TVA inclus
 
Pret: 215 RON
*TVA inclus
 
Baton Protein R
Pret: 2.5 RON
*TVA inclus
 
Barley Green - Orz verde
Pret: 24 RON
*TVA inclus
 
Vitamina D
Pret: 42.55 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara