Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Concentrat Cires Negru

Concentrat Cires Negru

Aortita

Descriere Aortita:

Aortita reprezinta inflamatia aortei si este determinata de numeroase boli ale vaselor mari cu etiologii multiple, unele chiar necunoscute. In timp ce inflamatia poate apare ca raspuns la orice injurie, incluzind trauma, cea mai comuna cauza este infectia sau afectiunile tesutului conjunctiv. Infectiile pot declansa vasculita noninfectioasa prin generarea de complexe imune sau prin reactivitate incrucisata. Etiologia este importanta deoarece terapia imunosupresanta, tratamentul principal pentru vasculita poate agrava un proces infectios activ.

Cauze Aortita:

Agentii cunoscuti a infecta aorta includ Neisseria, tuberculoza, Rickettsia (febra patata a Muntilor Stincosi), spirochetele (sifilis), fungi (aspergiloza, mucormicoza) si virusurile (herpes, varicela-zoster, hepatita B si C). Afectiunile imune care afecteaza aorta includ arterita Takayasu, arterita cu celule gigante, poliarterita nodosa, boala Bechcet, sindromul Cogan, sarcoidoza, spondiloartropatiile, boala serului, crioglobulinemia, lupusul sistemic eritematos, artrita reumatoida, purpura Henoch-Schonlein si boala complexelor imune induse medicamentos sau postinfectios.

De asemeni anticorpii antineutrofili citoplasmatici ANCA pot afecta vasele mari precum in granulomatoza Wegener, poliangeita si sindromul Churg-Strauss. Alti anticorpi precum anti-membrana glomerulara bazala (sindromul Goodpasture) si anti-endoteliali (boala Kawasaki) sunt implicati. Vasele mari pot fi afectate si de rejectul de transplant, boala inflamatorie intestinala si vasculita paraneoplastica. Daca vasculita este datorata infectiei este vitala eradicarea infectiei inainte de inceperea terapiei de supresiu imuna. Scopurile terapiei cuprind stoparea progresiei bolii inflamatorii, tratarea complicatiilor si monitorizarea pentru reactivare. Terapia de baza in arterita este cea corticosteroidiana, totusi un procent substantial de bolnavi necesita agenti imunosupresivi cum sunt: ciclosporina, ciclofosfamida, micofenolat de mofetil, metotrexatul. Terapia chirurgicala cuprinde angioplastie sau bypass cind a intervenit stenoza arteriala.

Factorii majori de predictie negativa sunt complicatiile (retinopatia Takayasu, hipertensiunea, regurgitarea aortica, anevrismul) si cursul progresiv al bolii. Pacientii fara complicatii sau cu complicatii moderat severe au o rata de supravietuire la 10 ani de 100% si la 15 ani de 93%. Cu complicatii notabile sau progresia bolii rata de supravietuire la 10 ani este de 80-90% iar la 15 ani de 66%. Incidenta complicatiilor majore si a cursului progresiv al bolii prezice un prognostic negativ.

Simptome Aortita:

Boala are 3 faze. Faza intai este perioada inflamatorie dinaintea lipsei pulsului caracterizata de simptome sistemice nespecifice incluzind febra moderata, oboseala, artralgie si scadere in greutate. Faza a doua implica inflamatia vasculara asociata cu durere (carotidinia) si sensibilitate arteriala. Faza a treia este stadiul de fibroza cu simptome predominant ischemice si semne secundare dilatarii, colabarii sau ocluziei ramurilor proximale sau distale ale aortei. Se asculta frecvent zgomote, in special pe arterele carotidiene si aorta abdominala. Extremitatile devin reci iar durerea se dezvolta la utilizarea acestora-claudicatie. Chiar in faza a treia un numar semnificativ de pacienti prezinta inflamatie vasculara insidioasa care a fost demonstrata la specimenele chirurgicale si postmortem.

In cazurile avansate ocluzia vaselor extremitatilor determina ulceratii ischemice si gangrena iar cu implicarea arterelor cerebrale poate apare atacul cerebral. Datorita naturii cronice a bolii circulatia colaterala se dezvolta de obicei in zonele afectate de vasculita.  Modificarile patologice implicate in arterita Takayasu sunt similare celor din arterita cu celule gigante. Implicarea peretelui vascular dezvolta ingrosare neregulata si subtierea intimei. Timpuriu in evolutie se observa infiltratul mononuclear perivascular care se extinde la medie, urmata de modificari granulomatoase si zone de necroza si fibroza ale tuturor straturilor, in special intimei. Ultimul stadiu prezinta infiltrare limfocitica.

Distinctia dintre arterita Takayasu si cea cu celule gigante este in principal pe criterii clinice ale vaselor implicate. Arterita cu celule gigante implica de obicei artera temporala, in timp ce arterita Takayasu aorta, ramurile ei mari si in 50% din cazuri artera pulmonara. Leziunile vasculare initale apar frecvent la originea arterei subclaviculare stingi care poate cauza puls radial slab si fatigabilitate usoara in bratul sting. Pe masura ce boala progreseaza carotida comuna stinga, cea vertebrala, brahiocefalica, subclaviculara proximala, carotida dreapta si arterele vertebrale, ca si aorta sunt afectate de asemeni, precum si vasele retinale. Evaluarea presiunii sanguine arteriale poate fi dificila deoarece este afectat aportul de sange la extremitati. Pot interveni grade variate de ocluzie si colabare sau dilatare a anumitor portiuni ale arterelor cu o varietate de simptome.

Inflamatia aortei poate cauza dilatatie cu insuficienta aortica. De asemeni poate cauza ingrosarea fibroasa si stenoza ostiala a ramurilor majore rezultand un puls redus sau absent, presiune sanguina redusa in brate, hipertensiune centrala prin stenoza de artera renala. In functie de ce alte vase sunt implicate pot apare alterarile vizuale, deficitele nervoase, claudicatia si alte manifestari ale afectarii vasculare.
Patogeneza arteritei Takayasu nu a fost elucidata in totalitate. Influentele genetice si mecanismele imunologice sunt cele mai importante. Asocierea arteritei Takayasu cu alte afectiuni autoimune, cum sunt bolile tesutului conjunctiv si colita ulcerativa puncteaza importanta autoimunitatii in patogeneza.

Diagnostic Aortita:

Mecanismele imunologice mediate celular sunt considerate de prima importanta. Examenul histopatologic arata infiltrat celular in toate straturile aortei incluzind celule T alfa si beta, celule T gamma-delta si celule natural killer. In comparatie cu celulele gasite la un pacient cu anevrism aortic aterosclerotic proportia de celule gamma-delta T este excesiv de crescuta.

 

 

Tratamente naturiste pentru Aortita

Concentrat Cires Negru
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 
Biostem S-50
Pret: 450 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara