Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Artrita degenerativa - Osteoartrita

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Articular Protect

Articular Protect

 

Artrita degenerativa - Osteoartrita

Descriere Osteoartrita:

Osteoartrita reprezinta cea mai frecventa afectiune articulara si este reprezentativa pentru un grup heterogen de conditii patologice cu modificari histopatologice si radiologice comune. Osteoartrita este o boala degenerativa care apare prin distrugerea biochimica a cartilajului articular din articulatiile sinoviale. Desi este considerata a fi consecinta greutatii excesive si a fisurilor cartilajului, modificarile inflamatorii nespecifice secundare afecteaza de asemeni articulatiile. Prin definitie etiologia osteoartritei primare este necunoscuta.  Osteoartrita a fost impartita in doua mari categorii: osteoartrita primara si osteoartrita secundara, desi aceasta diviziune este artificiala. Osteoartrita secundara este mai usor de inteles. Aceasta face refire la bolile degenerative a articulatiilor sinoviale prin conditii predispozante, trauma care altereaza cartilajul articular, sau osul subcondral. In general, osteoartrita secundara apare la persoanele tinere. Definitia osteoartritei primare este incerta. Reprezinta un fenomen idiopatic, care apare in articulatiile intacte, fara factor initiator aparent. In general, osteoartrita primara se asociaza procesului de imbatrinire si apare, tipic, la persoanele in varsta. Unii specialisti limiteaza boala la articulatiile mainii, mai ales cele interfalangiene, in timp ce altii includ genunchiul, soldul si coloana. Osteoartrita apare cu incidenta ridicata la pacientul care inainteaza in varsta. Osteoartrita primara este o boala frecventa a batranilor, iar pacientii sunt de obicei asimptomatici. Peste 80% dintre persoanele de +65 de ani prezinta semne ale osteoartritei primare. Pacientii cu simptome nu le sesizeaza decat dupa varsta de 50 de ani. Prevalenta bolii creste dramatic dupa 50 de ani, din cauza alterarii calitatii colagenului dupa aceasta varsta si prin diminuarea aportului de nutrienti dedicati cartilajelor si a alterarilor suferite de proteoglicani.

Osteoartrita se dezvolta lent si progresiv, in cativa ani. De obicei, durerea se agraveaza incet, dar se poate stabiliza la unii pacienti. Osteoartrita genunchiului este o cauza principala de dizabilitate la batrani.

Cauze Osteoartrita:

Suprafata articulara normala a articulatiilor sinoviale consta din cartilaj hialin compus din condrocite, inconjurate de matrice extracelulara care include diferite macromolecule, cele mai importante fiind proteoglicanii si colagenul. Cartilajul pretejeaza osul subcondral prin distribuirea incarcaturii mecanice, mentinerea contactului limitat si reducerea frictiunii articulare.  O varietate de factori, mai ales virsta, conduc la dezvoltarea osteoartritei primare, totusi osteoartrita primara si secundara nu sunt separabile ca baza patologica. Cei mai multi cercetatori cred ca alterarile degenerative incep in cartilajul articular ca rezultat al incarcarii mecanice excesive a articulatiei sanatoase sau o incarcare normala a unei articulatii afectate. Fortele externe accelereaza efectele catabolice ale condrocitelor si intrerup matricea cartilaginoasa.

Distrugerea enzimatica creste degradarea cartilajului, acompaniata de scaderea proteoglicanilor si a sintezei de colagen. Modificarile proteoglicanilor fac cartilajul mai putin rezistent la fortele compresive din articulatie si mai succeptibil la stress. Osul subcondral traumatizat sufera degenerare chistica, prin necroza osoasa secundara impactarii cronice sau a intruziunii de lichid sinovial. In zonele fara presiune de-a lungul marginii articulare, vascularizatia maduvei osoase, metaplazia osoasa a tesutului conjunctiv sinovial si osificarea protruziilor cartilaginoase conduc la formarea de osteofite. Fragmentarea acestora sau a cartilajului conduce la formarea de corpi straini intraarticulari.

Cauze si factori de risc pentru artrita:

-varsta inaintata, obezitatea, sexul feminin
-trauma, infectia, trauma ocupationala repetitiva
-factori genetici, istoric de artrita inflamatorie
-afectiuni neuromusculare, metabolice.

Simptome Osteoartrita:

Osteoartrita primara apare mai ales la nivelul mainii, la articulatiile interfalangiene distale, proximale si primele metacarpofalangiene. De asemeni debutul la unele persoane poate avea loc la articulatia genunchiului, soldului, regiunea cervicala sau lombara joase.  Durerea profunda, sub forma de crampe, articulara la activitatile fizice este primul simptom. De asemeni reducerea miscarilor si crepitantele sunt frecvent prezente. Malaliniamentul articulatiei poate fi vizibil. Se pot palpa osteofitele la articulatiile interfalangiene distale, caracteristice la femei. Modificarile inflamatorii sunt tipic absente sau slab pronuntate.

Durerea este principalul motiv pentru care pacientii se prezinta la medic
-initial pacientii simptomatici prezinta durere in timpul activitatii, ameliorata de repaus si care raspunde la analgezicele simple
-redoarea articulara de dimineata dureaza sub 30 de minute
-redoarea in timpul repausului se poate dezvolta
-articulatiile pot deveni instabile pe masura ce osteoartrita progreseaza, de aceea durerea este mai predominanta si nu mai raspunde la medicatie.
Durerea este declansata in osteoartrita prin:
-epansamentele articulare si intinderea capsulei articulare
-cresterea presiunii vasculare in osul subcondral
-inflamatia bursei periarticulare
-spasmul muschilor periarticulari
-factori psihologici
-crepitatii palpate in timpul miscarilor in articulatia afectata.

Diagnostic Osteoartrita:

Unele boli sunt categorii sau subseturi ale osteoartritei primare. Acestea include osteoartrita primara generalizata, osteoartrita eroziva inflamatorie si condromalacia petelei.

Osteoartrita primara generalizata: Este caracterizata de aglomerare familiala si debut prematur cu nodulii Bouchard si Heberden, ca si cu degenerarea precoce a cartilajului articular al multiplelor articulatii, incluzind carpometacarpiana, a genunchiului, soldului si coloanei. Aspectul radiografic este similar de forma nonfamiliala a osteoartritei, desi boala progreseaza rapid si apare severa.

Osteoartrita eroziva: Este o forma a osteoartritei primare marcata de un grad mare de inflamatie, cu anomalii erozive si in unele cazuri anchiloza osoasa. Boala apare mai ales la femeile in postmenopauza si poate fi ereditara. Este tipic bilaterala si simetrica si apare interfalangian distal. Rar pacientii pot avea osteoartrita eroziva la baza primului metacarpian sau la laba piciorului. Radiografic eroziunile sunt localizate central, fata de cele marginale din artrita reumatoida. Sunt prezente osteofitele. Este evidenta tumefactia tesuturilor moi si fuziune osoasa care limiteaza miscarile articulare.

Condromalacia patelei: Apare mai ales la adultii tineri. Este un sindrom cu crepitatii si durere in genunchiul anterior asociate cu modificari cartilaginoase de-a lungul suprafetei patelei.

Tratament Osteoartrita:

In prezent, dispunem de cateva tratamente pentru incetinirea, sau oprirea progresiei acestei afectiuni frecvente. Pacientul va evita aplicarea de presiune mecanica pe articulatii afectate si va trebui sa slabeasca daca se confrunta cu supraponderabilitatea. Terapia fizica pare a fi recomandata pentru a prezerva miscarile articulatiei si flexibilitatea. Se prescriu Acetaminofen si antiinflamatorii pentru a ameliora durerea asociata cu boala. Terapia farmacologica intra-articulara cuprinde administrare de corticosteroizi si viscosuplimentare injectabile. Daca aceste terapii sunt ineficiente, se indica interventia chirurgicala cu proceduri artroscopice, sau artroplastie totala.

 

Tratamente naturiste pentru Artrita degenerativa - Osteoartrita

Articular Protect
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Balsam impotriva durerilor de cap Leacul Bunicii cu plante BIO Krauter
Pret: 14.98 RON
*TVA inclus
 
Coral Mine 10
Pret: 37 RON
*TVA inclus
 
Vital 3 - Complex Omega 3, Omega 6 si Omega 9
Pret: 63.44 RON
*TVA inclus
 
Turmeric
Pret: 69 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara