Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Concentrat Cires Negru

Concentrat Cires Negru

Asfixia perinatala

Descriere Asfixia perinatala:

Asfixia perinatala reprezinta un sindrom care cuprinde totalitatea suferintelor ce reprezinta rezultatul hipoxiei si ischemiei asociate cu acidoza lactica tisulara, insotita, sau nu, de hipercapnie. Aceste afectiuni pot conduce la encefalopatie hipoxic-ischemica, ca urmare a privarii tesutului cerebral de oxigen, scaderii fluxului sanguin cerebral, sau chiar ambele cazuri. Asfixia perinatala se complica cu leziuni hipoxic-ischemice cardiace, renale, digestive, neurologice si respiratorii reprezentand cea mai importanta cauza de morbiditate si mortalitate perinatala la nou-nascutul la termen si a celui prematur.

Diagnostic Asfixia perinatala:

Recunoasterea asfixiei perinatale a fost definita mult timp dupa valoarea scorului Apgar si lipsa instalarii respiratiei in primele 2 minute de la expulzia capului, dar acest criteriu nu poate fi corelat cu asfixia deoarece lipsa instalarii respiratiei si un scor Apgar sub nota 7 pot fi date de o serie de alte cauze. Asfixia se defineste indirect cu ajutorul a 4 parametri: pH-ul din sangele din cordon < 7, Apgar 3 la 1 minut care se mentine sub 3 la 5 si 10 minute, semne de encefalopatie hipoxic-ischemica (tulburari de tonus si reflexe) si modificari la nivelul altor organe (cord, rinichi, ficat, intestin) .

Cauze Asfixia perinatala:

Incriminam o serie de afectiuni materne in etiologia asfixiei perinatale, precum: diabetul matern gestational, sau anterior sarcinii; hipertensiunea arteriala materna si toxemia gravidica; bolile cardiace ale mamei; bolile pulmonare ale mamei; infectiile materne; anemia; epilepsia; sedativele administrate mamei (morfina, barbiturice, tranchilizante, rezerpina, sulfat de magneziu, alcooli).
Factorii utero-placentari cuprind: placenta praevia, compresiuni pe cordonul ombilical, malformatii uterine, infarcte, fibrozari placentare, abruptio placentae, procidenta de cordon.
Factorii fetali pot fi urmatorii: anomaliile congenitale si genetice, prematuritatea, intarzierea in cresterea intrauterina, postmaturitatea, sarcina multipla, anemia hemolitica prin izoimunizare, infectiile fetale, hidramnios.
Factori legati de nastere contin: prezentatiile anormale (transversa, faciala, pelvina), nastere laborioasa, travaliu precipitat prin administrare de ocitocice, sau prostaglandine, aplicari de forceps, operatie cezariana, sedare materna in timpul travaliului, procidenta de cordon, de membru superior sau inferior, lichid amniotic meconial

Simptome Asfixia perinatala:

Principalele mecanisme prin care acesti factori genereaza asfixia perinatala sunt: afectarea oxigenarii materne, scaderea fluxului sangvin placentar sau/si de la nivelul placentei la fat, afectarea schimburilor gazoase la nivel placentar sau la nivel tisular fetal, cresterea necesarului de oxigen la fat. Din punct de vedere fiziopatologic asfixia presupune hipoxie cu hipoxemie, hipercarbie insotita sau nu de acidoza metabolica. Scaderea fluxului sanguin placentar determina hipoxie cu hipoxemie, acidoza ce duce la aparitia edemului cerebral; acesta va antrena scaderea fluxului sanguin cerebral, care va duce la ischemie cerebrala si, implicit, catre necroza corticala si/sau infarcte cerebrale.
Gradul de afectare cerebrala depinde de severitatea si durata asfixiei, nefiind intotdeauna o corelare stricta. De exemplu, o asfixie severa la nastere conduce la un copil sever afectat, care necesita reanimare eficienta urmata (sau nu) de complicatii neurologice severe, dar si o asfixie mai putin severa, dar de mai lunga durata poate conduce la afectare neurologica ulterioara severa, fara a avea manifestari neurologice severe la nastere. Creierul nou-nascutului are un ritm metabolic inalt si relativ putine rezerve energetice. In hipoxie sursele energetice ale creierului scad brusc (ATP si fosfo-creatina), creste glicoliza si deci consumul de glucoza, se accentueaza productia de acid lactic toate. acestea agravand asfixia. In acelasi timp au loc tulburari ale pompei de Na si K, cu eflux de K si influx de Na, Ca si Cl, ca urmare a depolarizarii membranei neuronale. Se elibereaza si neuroexcitatori de tipul glutamatului si aspartatului care vor agrava lezarea neuronala
Modificarile patologice observate la nivel cerebral dupa injuria asfixica reflecta o combinatie intre diferitele perturbari metabolice si hipoperfuzia cerebrala, cea mai frecventa perturbare observata postasfixic fiind necroza neuronala selectiv.

 

Tratamente naturiste pentru Asfixia perinatala

Concentrat Cires Negru
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 
Biostem S-50
Pret: 450 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara