Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Aspirare de corp strain

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Heavy Metal Test

Heavy Metal Test

Aspirare de corp strain

Descriere Aspirare de corp strain:

Aspirarea de corp strain are potentialul unei urgente amenintatoare de viata. Un obiect solid, ori semisolid aspirat se poate bloca in laringe, sau pe trahee. Daca obiectul este indeajuns de mare pentru a bloca complet caile respiratorii, se instaleaza asfixia, fapt care cauzeaza moartea rapida. Gradele incomplete de obstructie sau trecerea obiectului obstructiv inferior de carina poate determina semne si simptome mai putin severe.

Pe plan european, inecatul cu obiecte si corpuri straine ramane a 4-a cauza de deces prin leziune neintentionata. Incidenta este de 0,5 decese la suta de mii de persoane. Intre 0-4 ani varsta este mai mica pentru adolescenti si adulti tineri. Apoi incidenta creste cu varsta din decada a 6-a. Morbiditatea creste direct proportional cu gradul de intarziere a extractiei obiectului, cu peste 24 de ore.
Simptomele cronice debilitante ale infectiilor recurente apar in extractia tardiva a obiectului, sau pacientul poate ramane asimptomatic. In unele cazuri, obiectul aspirat poate scapa identificarii. Cele mai frecvente obiecte aspirate cuprind semintele, fragmente de oase, jucarii mici, unghii, monede, fragmente de instrumentar medical si aparate dentare. Din nefericire, mortalitatea apare din cauza aspirarii acute, iar morbiditatea poate interveni datorita hipoxiei acute in timpul episoadelor acute sau a distructiei cronice pulmonare de lunga durata, printr-un corp aspirat.

Cauze Aspirare de corp strain:

Corpul uman detine numeroase mecanisme de aparare pentru a mentine caile respiratorii libere. Aceste mecanisme cuprind: actiunea fizica a epiglotei si cartilajelor aritenoide in blocarea cailor respiratorii; spasmul intens al corzilor vocale, cand un obiect se apropie de acestea si un reflex de tuse potent. Totusi nici unul dintre aceste mecanisme nu este perfect, iar corpii straini se blocheaza frecvent in caile respiratorii.
Obstructia aproape totala a laringelui, sau traheei poate cauza asfixie imediata si deces. Localizarea obiectului depinde de varsta pacientului si pozitia fizica la momentul aspirarii. Fiindca unghiurile dintre bronhiile principale si trahee sunt similare pana la varsta de 15 ani, corpii straini sunt descoperiti in ambele bronhii cu o frecventa egala la persoanele din acest grup de varsta. Odata cu cresterea normala si dezvoltarea, bronhiile principale dreapta si stanga pornesc din trahee in unghiuri diferite, bronhia dreapta avand un unghi mai ascutit. Obiectele care coboara sub trahee sunt descoperite, mai des, in arborele endobronsic drept, decat  in cel stang.

Inflamatia locala, edemul, infiltratul local, ulceratia si tesutul de granulatie format pot contribui la obstructia cailor respiratorii facand bronhoscopia si inlaturarea obiectului mai dificila. Caile respiratorii vor sangera la manipulare, obiectul va fi ascuns identificarii si mai dificil de dislocat. Mediastinita, sau fistulele traheoesofagiene pot apare. Distal de obstructie, aerul prins determina emfizem local, atelectazii, vasoconstrictie hipoxica, pneumonie postobstructiva si posibilitatea pierderii de volum, initierii pneumoniei necrotizante, sau a abceselor; a pneumoniei supurative, sau a bronsiectaziilor.
Actiuni si proceduri care faciliteaza aspirarea de corpi straini la adulti, in urmatoarele conditii:
-reflex de deglutitie diminuat, reflex de tuse diminuat;
-retardul mental, folosirea de alcool sau sedative;
-anestezia generala, dentitia deficitara;
-dispozitivele dentare, orale sau procedurile faringiene;
-sensibilitatea alterata, pierderea cunostintei;
-convulsiile, trauma maxilofaciala.

Copii sunt la risc de a aspira jucarii, bomboane sau seminte. Cei intre 1-3 ani mesteca incomplet cu incisivii inainte ca molarii sa erupa iar obiectele pot fi propulsate posterior declansind reflex de inhalare.

Copii, mai ales cei intre 1-3 ani sunt la risc de aspirarea de corpi straini datorita tendintei de a intrioduce in gura orice si datorita modului de a mesteca. Copii tineri mesteca alimentele incomplet cu incisivii iainte de a erupe molarii. Obiectele sau fragmentele pot fi propulsate posterior, declansind un reflex de inhalare.

Simptome Aspirare corp strain:

Bronhoscopic obiectul poate apare ca o tumora. Chiar daca acesta este inlaturat modificarile inflamatorii pot sa nu fie complet reversibile. Se crede ca din aceste modificari locale se poate dezvolta carcinomul. Incidenta complicatiilor creste la 24-48 de ore, facand inlaturarea corpului strain imperativa. Adultii care sufera proceduri orofaringiene, au dispozitive orale diverse, sunt intoxicati, primesc sedative sau prezinta tulburari neurologice si psihiatrice sunt expusi la risc de a aspira obiecte. Deoarece copii mici si persoanele in virsta cu afectiuni neurologice, cognitive sau psihiatrice nu-si pot prezenta propriul caz medical, diagnosticul este intarziat. Sindromul coronarei de cafea: In acest sindrom un obiect mare (probabil o bucata de carne mestecata) se blocheaza in laringe sau trahee determinind obstructia completa a cailor respiratorii. Detresa respiratorie, afonia, cianoza, pierderea cunostintei si decesul apar in succesiune rapida daca obiectul nu este dizlocat. Cind gradul de obstructie este mai putin sever sau cind obiectul aspirat coboara inferior de carina, prezentarea este mai putin dramatica. Debutul brusc al triadei clasice (tuse, wheezing, diminuarea zgomotelor respiratorii) nu este observata frecvent. Simptomele de debut, altele decit tusea cuprind febra, hemoptizia, dispneea si durerea in piept. Istoricul episoadelor de sufocare nu sunt intotdeauna obtinute sau pot fi initial ignorate sau diagnosticate gresit. Cei mai multi pacienti sau parinti pot identifica un episod specific de inec, totusi prezentarea este intirziata cu mai mult de o saptamina. Perioada de latenta inainte de debutul simptomelor poate fi de citeva luni sau ani daca corpul strain este un os inert sau material anorganic.

Tratament Aspirare corp strain:

Pacientii pot fi tratati empiric pentru alte conditii medicale, chiar daca episodul de sufocare si inec a fost observat. Pacientii cu simptome cronice pot fi diagnosticati eronat ca avand astm sau bronsita cronica. Copii mici si pacientii cu tulburari neurologice sau psihiatrice sunt la risc de aspirare dar pot sa nu fie capabili de a descrie simptomele sau sa raporteze episoadele de inec. Alti factori de risc cuprind institutionalizarea, virsta inaintata, dentitia deficitara si folosirea de alcool si sedative. Prezentarea cu cianoza, tuse, respiratie suierata, pneumonie care nu se remite sau bronsiectazii localizate trebuie sa ridice suspiciunea de aspirare de corp strain, mai ales la persoanele la risc de aspiratie de corp strain.

Examen fizic: Un numar mic de cazuri sunt descoperite incidental dupa radiografia toracica sau inspectia bronhoscopica. Pacientii pot fi asimptomatici sau pot fi testati pentru alte diagnostice. Daca obstructia este severa poate apare cianoza. Semnele de consolidare pot acompania pneumonia postobstructiva. Multe obiecte aspirate sunt descoperite incidental sau raman nedescoperite. Sindromul fatal al asfixierii acute prin obstructia cailor respiratorii superioare asociat cu alimentatia, cunoscut drept coronara de cafea si aspirarea continutului gastric nu sunt asociate cu aspirarea altor obiecte.

 

Tratamente naturiste pentru Aspirare de corp strain

Heavy Metal Test
Pret: 95 RON
*TVA inclus
 
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara