Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Boala grefa contra gazda

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Boala grefa-contra-gazda

Descriere Boala grefa-contra-gazda:

Boala grefa contra gazda este intalnita in cazul pacientilor care au efectuat un transplant, reprezintand un raspuns al limfocitelor donorului (imuno­competente, histoincompatibile) impotri­va tesuturilor gazdei. Apare in organism din cauza transplantului hematopoietic, allogenic si autolog. De asemeni sunt considerate cazuri de boala grefa contra gazda transplantele de organe solide, transfuziile de sange si transfuziile materno-fetale.

Simptome Boala grefa-contra-gazdei:

Boala grefa contra gazda acuta apare in primele 100 de zile din momentul transplantului si implica urmatoarele afectiuni: dermatita, emterita si hepatita. Boala cronica apare dupa aproximativ 100 de zile, manifestandu-se prin aparitia unui sindrom autoimun directionat asupra organelor interne. Pielea este primul organ afectat. Im momentul debutului afectiunea se manifesta prin macule eritematoase si papule care implica un procent ridicat din intreg corpul pe masura ce severitatea bolii evolueaza. In formala cele mai severe apar simptome precum eritrodermia si bule. Boala cronica apare ca o faza tardiva a formei acute sau ca o entitate diferita. Pielea este primul organ afectat, se prezinta sub forma de eruptii identice lichenului plan sau sclerodermiei.

Cauze Boala grefa-contra-gazdei:

Boala apare in cazul unui transplant de maduva osoasa in care sunt implicati un donator si un destinatar. Maduva osoasa este tesutul spongios moale gasit in interiorul oaselor care ajuta celulele, inclusiv celule albe care sunt responsabile de raspunsul imunitar. Tesuturile indentice sunt gasite doar in cazul gemenilor identici care prezinta  tipuri de tesuturi identice. In restul cazurilor maduva osoasa trebuie sa provina de la un donator, a carui  compabilitate trrebuie sa fie destul de mare, chiar daca nu este perfecta, astfel incat sa se potriveasca la nivelul tesuturilor destinatarului.

Diferentele prea mari dintre donatorul de maduva osoasa si tesuturile destinatarului sunt cele care determina celule T (un tip de celule albe din sange) din maduva donatorului sa respinga tesuturile destinatarului, nerecunoscandu-le. In momentul in care se intampla acest lucru, la nivelul maduvei osoase nou transplantata incep sa apara atacurile organismului beneficiar al transplantului.

Forma acuta apare in primele 3 luni de la realizarea transplantului.  Boala cronica se dezvolta dupa 3 luni de la realizarea transplantului si poate dura timp de 3 ani sau chiar mai mult.

Dupa un transplant de maduva osoasa, pacientul trebuie sa urmeze un tratament cu medicamente care suprima sistemul imunitar, ajutand astfel la reducerea sanselor (sau severitate) de aparitie a maladiei.

Diagnostic Boala grefa-contra-gazdei:

Testele efectuate depind simptomatologia pacientului. Aceasta poate include: endoscopia gastrointestinala cu sau fara biopsie, teste ale functiei hepatice, biopsia hepatica, in cazul in care pacientul are doar simptome ale ficatului, raze x si biopsia afectiunilor cutanate.

Tratament Boala grefa-contra-gazda: 

Pacierntii care prezinta ulceratii care nu se vindeca trebuie sa aplice o debridarea plagii si grefare. Tratamentul cel mai bun consta in preventie. Profilaxia pentru aceasta boala grefa-contra-gazdei implica administrarea de metotrexat cu sau fara prednisone, ciclosporina, ciclofosfamida sau tacrolimus. Din momentul in care s-a pronuntat diagnosticul, se va continua imunosupresia si se adauga metilprednisolon. Se folosesc si anticorpi monoclonali directionati impotriva citokinelor sau a celulelor T activate.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara