Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Boala lanturilor grele

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

 

Boala lanturilor grele

Descriere Boala lanturilor grele:

Boala lanturilor grele este reprezentativa pentru un grup de afectiuni limfoplasmocitare caracterizate de productia necontrolata a lanturilor grele de imunoglobulina, incomplete din punct de vedere structural. Aceste lanturi sunt produsi necuplati ai lanturilor usoare si pot exista in urina, ser, sau in ambele substante.

Boala lanturilor grele este impartita in functie de tipul de imunoglobulina: IgG, IgM, IgA, IgD. Nu exista inca boala cu imunoglobulina E. Desi boala lanturilor grele alfa este cea mai frecvent raportata si tinde sa apara la persoanele tinere, cea mai studiata boala a lanturilor grele este boala cu lanturi gama sau boala Franklin. Aproximativ 1/3 dintre pacientii cu boala Franklin prezinta o afectiune autoimuna asociata: artrita reumatoida, sindrom Sjogren, lupus eritematos, anemia hemolitica autoimuna. Pacientii cu boala lanturilor grele gama preintampina de obicei o afectiune limfomalike cu limfadenopatie, hepatosplenomegalie si uneori simptome B. Desi cercetatorii au raportat o evolutie lunga la cativa pacienti cei mai multi au prognostice nefavorabile. Evolutia bolii gama este in general maligna cu supravietuire doar de cateva luni la 5 ani, in functie de stadiu bolii. Boala poate progresa rapid sau fi lenta. Cei mai multi pacienti decedeaza in urma infectiilor bacteriene.

Cauze Boala lanturilor grele:


Moleculele normale de imunoglobulina sunt simetrice si compuse din 2 perechi de polipeptide denumite lantul greu si cel usor, interconectate de punti disulfidice. Lanturile grele sunt subunitati peptidice mari si sunt diferentiaza clasele majore de imunoglobuline. Clivajul moleculei de imunoglobulina arata doua fragmente Fab formate dintrun lant usor sun fragment Fd si un fragment Fc format din potiunea celor doua lanturi grele. Anomaliile plasmocitelor sunt caracterizate de productia unor proteine anormale in ser si urina similare histochimic cu fragmentul Fc al imunoglobulinei.

O celula mutanta derivata dintro producatoare de imunoglobuline poate produce proteina anormala in boala lanturilor gama. Cercetatorii descriu numeroase alterari genetice care afecteaza regiunile constante si pe cele variabile. Desi proteinele produse pot fi complete, majoritatea au deletii determinand reduceri in lungimea lantului greu.

Simptome Boala lanturilor grele:


Boala lanturilor grele gama:
Pacientii cu boala lanturilor grele varianta gama raporteaza frecvent slabiciune progresiva si febra intermitenta, limfadenectomia, splenomegalia si hepatomegalia sunt comune. Alte elemente ale tabloului clinic cuprind sensibilitatea parotidelor, ulcere si fisuri ale limbii, anemie autoimuna hemolitica si purpura. Evolutia clinica variaza de la citeva saptamini la boala asimptomatica cronica.

Simptomele bolii cuprind:

-febra recurenta secundara afectarii imunitatii celulare si umorale
-stare de rau secundara bolii in sine sau anemiei
-disfagia este cauzata de edemul palatului moale secundara limfadenopatiei progresive a inelului Waldeyer, edemul conduce la fisuri ale limbii
-infectii ale tractului respirator recurente dezvoltate prin afectarea imunitatii umorale si celulare, edemul tractului respirator superior observat cand se mareste tesutul limfoid al orofaringelui comtribuie la infectiile recurente respiratorii prin reducerea capacitatii de a curata caile de patogeni
-splenomegalia, hepatomegalia si limfoadenopatia abdominala pot determina durere abdominala si sunt asociate cu boala lanturilor grele gama
-afectarea oaselor cu leziuni osteolitice si fracturi patologice este prezenta la 40% dintre pacienti, acestia se prezinta cu durere de spate
-complicatiile renale sunt infrecvente cu insuficienta renala.

Boala lanturilor grele alfa:

Afecteaza mai ales tinerii adulti din Estul Mijlociu sau cu stramosi mediteranieni. Infiltrarea tractului intestinal de catre plasmocitele canceroase previne absorbtia nutrientilor si determina diaree si scadere in greutate. Boala progreseaza rapid iar jumatate dintre bolnavi decedeaza in primul an. Tratamentul cu prednison, ciclofosfamida si antibiotice poate incetini progresia bolii sau conduce la remisiune.

Boala lanturilor grele mu:

Este cea mai rara dintre cele trei variante. Poate determina marirea de volum a ficatului si splinei precum si a ganglionilor abdominali. Raspunsul la chimioterapie si supravietuirea variaza larg.

Complicatiile bolii:

Infectiile sunt secundare afectarii imunitatii umorale si celulare. Edemul tesutului limfoid di orofaringe reduce capacitatea de a urata caile respiratorii de patogeni prin inhibarea reflexului de tuse. Cei mai multi pacienti sucumba infectiilor bacteriene.
Anemia observata la pacientii cu boala lanturilor grele poate fi anemia bolii cronice sau una hemolitica.
Risc ridicat de fracturi a oaselor lungi si vertebrelor. Boala lanturilor grele ca si mielomul multiplu poate fi asociat cu leziuni litice conducind la cresterea incidentei fracturilor.

Diagnostic Boala lanturilor grele:


Studii de laborator:
-hemocultura completa diferentiala
-evaluarea functiei renale: creatinina
-evaluarea functiei hepatice: proteinele totale, albumina, aminotransferazele, lactat dehidrogenaza, fosfataza alcalina
-nivelul calciului si a beta2 microglobulinei
-electroforeza proteinelor serice sau urinare si imunofixarea sunt teste esentiale
-celulele neoplazice nu produc o cantitate mare de imunoglobulina facind detectarea lor dificila
-singele periferic poate demonstra anemie normocitara, eozinofilie, neutropenie si plasmocite limfoide
-hiperuricemia este comuna persoanelor afectate.

Studii imagistice:

Biopsia si aspirarea maduvei osoase sunt teste necesare la toti pacientii. Biopsia nodulilor ganglionari este utila pentru a exclude alte cazuri de limadenopatii. Examen histologic: afectarea maduvei este caracterizata de infiltrarea cu plasmocite si limfocite. Celulele care sunt descrise drept plasmocite limfocitice sau limfocite plasmocitoide sunt predominante. Desi maduva contine plasmocite multivacuolate, vacuolele nu sunt necesar aparente. Identificarea lor ofera adesea un indiciu asupra diagnosticului care necesita confirmare prin studii adecvate electroforetice si imunoelectroforetice. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: leucemia limfocitica cronica, limfomul, gamopatiile monoclonale, mielom multiplu, hipergamaglobulinemia Waldenstrom.

Tratament Boala lanturilor grele:


Se vor trata doar pacientii simptomatici fiindca rezultatele chimioterapiei sunt dezamagitoare. Se folosesc agenti chimioterapici care sunt eficienti in tratarea mielomului multiplu: ciclofosfamida, prednison, vincristina, clorambucil, doxorubicina. Daca se obtine remisiunea aceasta este de scurta durata de obicei.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara