Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Boala tromboembolica puerperala

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Boala tromboembolica puerperala

Descriere boala tromboembolica puerperala:

Boala tromboembolica puerperala reprezinta o afectiune ce apare ca urmare a formarii unui cheag de samge in reteaua venoasa profunda sau superficiala ce afecteaza deobicei membrele inferioare si pelvisul.

Cauzele bolii tromboembolice puerperale:

Etiologia bolii tromboembolice puerperala este multifactoriala: hipercoagulabilitatea - specifica graviditatii si lehuziei (hipercoagulabilitatea maxima intre a 3- a si a 6-a zi a lehuziei; staza venoasa - favorizata de uterul gravid, strivirea moletului si a zonei poplitee in timpul expulziei); leziuni ale peretelui venos - teren flebitic, multiparitate, anemii, hipertensiune de sarcina, traumatisme, hemoragii si infectii din timpul nasterii. Circumstantele care favorizeaza aparitia tromboflebitelor puerperale sunt: coexistenta mai multor cauze, terenul bolnavei, parturientele cu nasteri laborioase, hemoragii mari si anemie marcata.

Clasificarea bolii tromboembolice puerperale:

a) Tromboflebita membrului inferior

Boala isi are debutul de obicei la sfarsitul primei sau a celei de-a doua saptamani dupa nastere. Apar simptome de tip disurie, polachiurie, retentie de urina sau tulburari de tranzit intestinal, meteorism. Mai rar intalnim o stare generala alterata, febra tahicardie, dureri si edem al membrului afectat. La inceputul bolii (preedematoasa) simptomele sunt discrete, ele trebuie cautate la lehuzele cu risc crescut. Lehuza are deobicei febra moderata, neliniste, anxietate, dureri in molet (spontane sau provocate). Examenul membrelor inferioare arata edem discret maleolar, dilatatia venelor superficiale, impastarea dureroasa a moletului. Perioada de stare  (edematoasa), se alatura unei tromboze intinse la nivelul venei poplitee, femurale. Starea generala cuprinde stari de febra si tahicardie. Edemul poate fi de doua culori alb sau albastru (cianotic). Tromboflebita nu se vindeca repede, are o evolutie trenanta si cu sechele frecvente.

b) Tromboflebita pelvina post-partum

Boala afecteaza in special venele uterine si ovariene. Primele simptome sunt de febra, frisoane, dureri pelvine sau atipic la 6-7 zile post-partum cu disurie, polachiurie, cu retentie de urina, meteorism, semne pulmonare discrete. Are o evolutie spre o tromboflebita septica sau supurata a venelor ovariene si uterine sau cu septicopioemie si metastaze supurate, indeosebi pulmonare. Explorarea paraclinica are rezultat in conducerea tratamentului si a diagnosticului diferential. Se vor efectua teste de coagulare  (fibrinogen, trombocite, timp de coagulare, indice de protrombina, rezistenta la heparina). Se efectueaza urocultura si lohicultura.

Complicatiile bolii tromboembolice puerperale:

In cazuri grave de tromboflebita, se pot intalni urmatoarele complicatii: embolia pulmonara, tromboflebita supurata, gangrena, sindromul post-trombotic.

Embolia pulmonara este considerata a fi uneori prima forma de manifestare a bolii. Prezinta urmatoarele simptome: febra, frisoane, tahicardie si hipotensiune arteriala, dispnee asfixica, cianoza transpiratii, hemoptizie la 2-3 zile. Unele simptome ale bolii pot fi grave, aceste forme realizeaza un adevarat infarct pulmonar, cu evolutie brutala, sincopa si stop cardio-vascular.

Tromboflebita supurata  este o suprainfectie a zonei de tromboflebita, trecerea germenilor patogeni in circulatia generala cu evolutie spre soc toxico-septic.

Gangrena - are o evolutie graba dupa flebitele albastre si se manifesta sub forma de leziuni parcelare (escare negricioase) ce pot cuprinde toata gamba. Uneori evolutia este grava, cu leziuni intinse, infectie, soc ce necesita amputatia gambei.

Sindromul post-trombotic - sechelele tromboflebitelor pot fi atat de importante incat pot constitui o adevarata boala. Edemul persista, membrul poate fi usor cianozat, semne care initial cedeaza la repaus dar apoi se permanentizeaza si apoi apare durerea. Alteori apare un edem dur cu angiodermita, iar insuficienta venoasa cronica se manifesta prin ulcer varicos sau varice.

Tratamentul bolii tromboembolice puerperale:

In forme usoare ale bolii, se recomanda folosirea unguientelor cu heparina, antiinflamatoare. In formele severe trebuie avuta in vedere urmatoarele obiective: reechilibrarea fluido-coagulanta, combaterea stazei venoase, combaterea inflamatiei si durerii, oprirea extinderii trombusului, prevenirea emboliei pulmonare, evitarea sechelelor post-trombotice. Tratamentul bolii tromboembolice puerperale implica administrarea de anticoagulante ca: heparina, calciparina, sau  fraxiparina.Tratamentul va continua cu anticoagulante orale gen Trombostop pe o perioada de pana la 3 luni, sub control medical.

Tratamentul chirurgical este rezervat formelor emboligene cand se pot realiza ligaturi venoase, trombectomii, flebectomii.

 

Tratamente naturiste pentru Boala tromboembolica puerperala

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara