Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

 Carotenodermia

Descriere Carotenodermia:

Prezenta in sange a pigmentului galben carotenic prin ingestia excesiva a morcovilor sau a altor legume se numeste Carotenodermia. Acest pigment determina cresterea carotenoizilor in singe. Daca nu este tratata la timp poate conduce la modificarea culorii pielii.

Carotenemia este o conditie benigna care se dezvolta cel mai des la vegetarieni si copii cu varste ragede. Se evidentiaza mai ales la persoanele care au pielea de culoare deschisa si se prezinta direct ca culoarea portocalie a palmelor si talpilor la persoanele mai inchise la culoare. In momentul in care se consuma fructe si legume, mai ales morcovi, poate conduce la coloratia galbena a tegumentelor dar nu si a sclerelor si cavitatii orale. Aceste fenomene se dezvolta mai ales la copii cu boala hepatica, hipotiroidism sau diabet zaharat. Absorbtia carotenilor alimentari implica in deosebi grasimi alimentare. Conversia betacarotenului la vitamina A este accelerata de tiroxina si hipertiroidism. Administrarea in mod abuziv de carotenoizi nu este toxica si nu determina hipervitaminoza A deoarece conversia carotenului la vitamina A este lenta.

Carotenoizii reprezinta niste componente liposolubile care au in compozitie alfa si beta caroten, beta-criptoxantin, licopen, luteina si zeaxantin. Carotenoidul principal din sange este beta carotenul, urmat de licopenul si luteina. Nivelul seric al carotenoizilor difera in functie de regiuni, etnie si sex la populatia sanatoasa. Majoritatea sunt absorbiti prin difuziune pasiva din tractul gastrointestinal si apoi metabolizati partial in mucoasa intestinala si ficat la vitamina A. de aici sunt transportati in plasma si tesuturile periferice. Sunt eliminati cu ajutorul transpiratiei, a sebumului, a urinei si a secretiei gastrointestinale. Contribuie la aspectul normal al pielii umane si sunt un component semnificativ al fotoprotectiei ultraviolete a pielii.

Cauze Carotenodermia:

Principala cauza care provoaca carotenodermia este legata de tratamentul cu betacaroten in unele dermatite fotosensibile cum este protoporfiria eritropoietica. Doctorul prescrie pacientului, administrarea de betacaroten in cantitati care sa coloreze pielea. Dozele mari de betacaroten nu cauzeaza patologii in studiile efectuate, desi aspectul cosmetic poate deranja persoana.

Alte cauze care conduc la dezvoltarea Carotenodermiei sunt :excesul alimentar de carotenoizi, cresterea lipidelor serice si scaderea metabolismului carotenoizilor. Una din cele mai cunoscute cauze este reprezentata de consumul excesiv de carotenoizi sau suplimentele nutritionale. Aceasta modificare necesita un interval de 4-7 saptamani pentru a putea fi recunoscuta clinic. Numeroase substante ingerate pot fi bogate in caroteni. Un alt factor care poate ajuta la dezvoltarea carotenodermiei este dat de cresterea lipidelor serice.

Simptome Carotenodermia:

Carotenul reprezinta un lipocrom care ajuta la determinarea culorii galbene a pielii. In momentul in care nivelele ridicate ale acestuia in sange coloratia galbena este intensa. Carotenodermia poate fi evidentiata atunci cand stratul cornos este gros sau cand grasimea subcutanata este bine reprezentata. Conditia nu poate evolua dar poate conduce la un diagnostic gresit de icter.
Carotenodermia determina o coloratie galbena a pielii, mai ales a palmelor si talpilor fara a afecta sclera este caracteristica. Ingalbenirea pielii-xantodermia poate fi determinata de multiple conditii.

Diagnostic Carotenodermia:

Diagnosticul diferential se poate pune pe baza urmatoarelor afectiuni: icterul, riboflavinemia, licopenia dupa ingestia de cantitati mari de tomate.

Tratament Carotenodermia:

Afectiunea este benigna si nu necesita tratament ambulatoriu. Se trateaza o data cu eliminarea carotenilor din alimentatie. Nu apar complicatii. O dieta alimentara fara caroten conduce la disparitia progresiva a coloratiei galbene a pielii.

 

 

Tratamente naturiste pentru Carotenodermia

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Protect Pulbere
Pret: 220 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara