Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Condroblastom

Descriere Condroblastom:

Condroblastomul este o tumora osoasa benigna care numara aproximativ un procent dintre tumorile osului. Complicatiile asociate cu condroblastomul cuprind fracturile patologice si, mai rar transformarea maligna. Fracturile sunt neobisnuite si apar in tumorile de dimensiuni mari. In absenta indepartarii chirurgicale, tumora se poate extinde la tesutul moale adiacent, sau sinoviala si metastazeaza la organele aflate la distanta. Atunci cand apar metastazele, acestea afecteaza plamanii si tind sa apara la momentul recurentei tumorii primare. Pacientii cu condroblastom benign pot manifesta limitarea activitatilor din cauza durerilor. Condroblastoamele maligne, ce pot apare la cativa ani dupa leziunea primara sunt foarte rare si sunt asociate cu prognostic negativ. Simptomele condroblastomului sunt nespecifice si includ durere locala, sensibilitate, tumefiere si emanciere musculara. Durerea este simptomul de debut cel mai intalnit. Este usoara si progresiva, atribuita initiala a unei traume minore. De obicei simptomele constitutionale lipsesc. S-a raportat o rata ridicata a recurentei tumorale pentru condroblastoame.

Condroblastomul este format din condroblaste, celule primitive ovale, ori rotunde ale platoului cartilaginos epifizeal care contin citoplasma intens eozinofila. Zonele celulare sunt inconjurate de cantitati variabile de matrice eozinofilica si pot contine calcificari. Elementele mitotice si atipia celulara sunt rare. Modificarile chistice pot simula pe cele ale unui chist anevrismal, mai ales daca tumora apare la patela, talus, sau calcaneum. Nu exista date asupra remiterii spontane a condroblastoamelor, astfel este indicat tratamentul chirurgical. Procedura chirurgicala cea mai utilizata este chiuretajul, cu sau fara grefare osoasa. Alte tehnici folosite sunt umplerea defectului cu PMMA, crioterapia, rezectia marginala, cauterizarea chimica. Datorita riscului de 10% recurenta tumorala pacientii trebuie monitorizati pentru citiva ani.

Cauze Condroblastom:

Exista cateva teorii asupra originii condroblastoamelor. S-a concluzionat ca tumorile sunt de origine condrogenica. Condroblastomul apare tipic in epifiza oaselor lungi utbulare. Eifizele distala femurala si proximal tibiala sunt cel mai frecvent afectate, urmate de humerusul proximal.

Condroblastoamele apar la epifiza, sau la apofiza oaselor lungi tubulare, iar tumora este limitata la epifiza in 40% dintre cazuri. In restul cazurilor tumora se extinde la metafiza adiacenta. Rar, condroblastoamele apar in metafiza si in diafiza. Regiunea cea mai afectata este membrul inferior, iar 50% dintre tumori aparand la genunchi. Femurul este implicat in 33% dintre cazuri, humerusul 20%, iar tibia 18%. Leziunile femurului proximal apar mai ales pe trohanterul mare decit pe capul femural. 90% dintre leziunile humerusului apar la capul humeral.

10% dintre condroblastoame apar in oasele mici ale mainii si piciorului, talusul si calcaneum sunt cele mai afectate. Alte localizari mai rare cuprind osul nenumit, coastele, craniul, mandibula, maxilarul, vertebrele, scapula, sternul si patela.

Simptome Condroblastom:

Simptomele si semnele condroblastomului sunt nespecifice si includ durere locala, sensibilitate, tumefiere si emanciere musculara. Epensamentele articulare apar la 30% dintre pacienti. Simptomele variaza ca durata inainte de diagnostic: luni, ani.
Durerea este simptomul de debut cel mai intalnit. Este usoara si progresiva, atribuita initial unei traume minore. Daca leziunea este juxta-articulara pacientului poate acuza tumefiere articulara, sau limitarea miscarilor. In general simptomele constitutionale lipsesc.
S-a raportat o rata ridicata a recurentei tumorale pentru condroblastoame, de 10 pana la 35%. Factorii de risc pentru recurenta cuprind dimensiunea mare a leziunii, chist osos anevrismal secundar si localizarea in femurul proximal, sau pelvis.

Complicatiile condroblastomului cuprind infectia, dezvoltarea modificarilor degenerative articulare, fractura patologica si transformarea maligna, sau dezvoltarea unui sarcom post-iradiere. Fracturile sunt neobisnuite si apar in tumorile de dimensiuni mari. Fara excizie chirurgicala tumora se poate extinde la tesutul moale adiacent, sau sinoviala si metastazeaza la organe la distanta. Metastazele cand apar afecteaza plamanii si tind sa apara la momemntul recurentei tumorii primare.
Evolutia condroblastomului: Recurenta locala este de 10% si este mai mare pentru tumorile oaselor plate. Durata medie de recurenta este de 34 de luni dupa tratamentul initial. Aceasta poate fi tratata prin chiuretaj repetat, cu/fara grefa osoasa, sau cementare si prin excizie marginala a componentei tisulare.

In timp ce majoritatea condroblastoamelor sunt mici, bine limitate si tratate cu succes prin chiuretaj intralezional, un mic subset se comporta diferit. Acestea raman benigne microscopic dar se dezvolta extrem sau pot metasta in plamini. Metastazele pot fi sincrone sau metacrone. Aceste leziuni mai agresive pot fi tratate prin rezectie in bloc si reconstructie. Un alt subset de condroblastoame devin maligne chiar si fara iradiere. Transformarea maligna apare dupa multi ani dupa tratamentul leziunii initiale. Metastazele pulmonare se pot dezvolta linga leziunea maligna.

Diagnostic Condroblastom:

Modalitatile preferentiale pentru evaluarea condroblastoamelor sunt radiografia standard si computer tomografia (CT Scan), sau rezonanta magnetica. Radiografiile pot rata condroblastoamele. Scanarea tomografica este utila in definirea eroziunilor corticale si a mineralizarii matricii. Radiografia arata natura benigna, cu crestere lenta a condroblastoamelor. Tumorile apar in epifizele oaselor lungi in extremitatile inferioare. Sunt rotunde, sau ovale, geografice, stralucitoare cu margini ascutite. Inelul exterior poate fi sclerotic, nonsclerotic sau incomplet sclerotic. Majoritatea leziunilor au 1-4 cm in diametru. 40% sunt limitate la epifiza, restul prezentand extindere. Condroblastoamele prezinta modele de mineralizare matriciala diferite. Pna la  40 de procente sunt stralucitoare uniform, in timp ce restul de 60, prezinta opacitate, prin calcificari si septari.  Prin cresterea dimensiunilor condroblastoamele se extind la metafiza si determina erodare endosteala, exteriorizarea cortexului subiacent si reactie periosteala.

Tomografia este rezervata pentru evaluarea tumorilor agresive, sau recurente. Poate determina mineralizarea matricii, extensia in tesutul moale si eroziunea corticala. Angiografia poate fi utilizata pentru a creea o harta vasculara pentru planificarea chirurgicala. Reactia periostiala si neovascularizarea suprafetei corticale linga tumora sau in sinoviala adiacenta sunt prezente. Diagnosticul diferential se face cu alte tumori osoase: condrosarcomul, osteosarcomul, osteoblastomul, chistul anevrismal, fibromul condromixoid, tumora osoasa cu celule gigante, osteocondromul.

Tratament Condroblastom:

Terapia de electie este chiuretajul chirurgical extins si plastia cu grefa osoasa sau artificiala. La pacientii imaturi scheletic se recomanda umplerea defectului osos cu polimetilmetacrilat, acesta permitind cresterea scheletica in timp ce celulele tumorale sunt distruse. La pacientii mai in virsta la care dezvoltarea scheletului nu este o problema se recomanda grefarea osoasa pentru leziunile mici. Pentru leziunile mari este necesara reconstructia si cementarea. Umplerea defectului cu PMMA este recomandata dupa inlaturarea leziunilor recurente. Daca un chist anevrismal osos secundar este prezent se considera folosirea de fenol si criochirurgie, datorita ratei ridicate a recurentei locale a acestor leziuni.

 

Tratamente naturiste pentru Condroblastom

Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
Cuisoare
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 
Concentrat Cires Negru
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara