Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Copilul cu boala critica

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Copilul cu boala critica

Descriere boala critica:

Boala critica a copilului poate determinata de unul, sau mai multe stadii de encefalopatie. Standardizarea clinica a encefalopatiei se face dupa urmatoarele stadii:

Stadiul I se caraterizeaza prin: letargie, urmeaza comenzile, pupile reactive, respiratie normala si tonus muscular normal.
Stadiul II cuprinde urmatoarea simptomatologie: stare de agitatie psiho-motorie, confuzie in executarea comenzilor, pupilele reactioneaza greu, hiperventilatie si reflexe diminuate.
Stadiul III prezinta simptomatologia urmatoare: comatos, raspunde ocazional la comenzi, ochii pot fi deviati, respiratie neregulata si postura de decorticare.
Stadiul IV se caracterizeaza prin simptomatologia: coma, raspunde la durere, raspuns pupilar slab, respiratie foarte neregulata, decerebrare
Stadiul V prezinta urmatorul tablou clinic: comatos, nu raspunde la durere, pupile areactive, eclama ventilatia mecanica, absenta reflexelor.

Simptome boala critica:

Cele mai frecvente boli care cu risc vital sunt insotite de simptome precum insuficiente respiratorii, insuficienta cardiaca si/sau tulburari neurologice. Mai rar pot apare: insuficienta hepatica acuta si insuficienta renala acuta.

Cauze boala critica:

Hipoglicemia reprezinta scaderea nivelului glicemic la valori care pot destabiliza productia de energie. Activitatea cerebrala este dependenta de un nivel normal de glucoza in sange. Hipoglicemia se manifesta prin: oboseala, letargie ce pot fi urmate de convulsii.
Resuscitarea de urgenta ar trebui sa includa administrarea de glucoza in cantitate de 250-500 mg/kg perfuzata in cateva minute. Hipoglicemia ar trebui documentata.

Evaluarea functiei sistemului nervos central (SNC) urmareste integritatea acestuia pe baza istoricului si a examinarii fizice care investigheaza posibilitatea interventiei unor traume: ingestia de toxice sau medicamente, convulsii, ischemie, leziuni intra-craniene
(hemoragie, tumori, abcese, malformatii congenitale) .

Evaluarea se face prin scara Glasgow:
- deschiderea ochilor (total 4 puncte) : spontan (4 puncte), la voce (3 puncte), la durere (2 puncte), nici una (1 punct) ;
- raspuns motor (6 puncte) : executa (6 puncte), localizeaza durerea (5 puncte), retragerea membrului (4 puncte), flexie (3 puncte), extensie (2 puncte), nici una (1 punct) ;
- raspuns verbal (5 puncte) la sugar si copilul mic: raspunde corespunzator la cuvinte, zambeste si urmareste (5 puncte), tipat usor atenuat (4 puncte), iritat in mod continu (3 puncte), agitat fara oprire (2 puncte), nici unul (1 punct) .
- raspuns verbal (5 puncte) la copilul mare: orientat (5 puncte), confuz (4 puncte), inadecvat (3 puncte), de neinteles (2 puncte), niciunul (1 punct) .

Diagnostic boala critica:

Indentificarea cauzei insuficientei de organ poate reclama mai mult timp, dar tratamentul instabilitatii fiziologice trebuie inceput imediat. Se prevad mai multi pasi.
Detectarea instabilitatii fiziologice reprezinta o evaluarea simpla, dar consistenta a bolnavului prin: observatie atenta, examen clinic complet si rapid. Este de preferat sa se piarda cateva minute in plus prin examinare, decat sa se inceapa un tratament inadecvat.
Observatia incepe prin determinarea:
- lipsei de vioiciune;
- raspuns scazut la stimuli;
- scaderea miscarilor;
- hipotonie musculara;
- scaderea vocii.
Urmeaza evaluarea semnelor vitale, precum pulsul si ritmul cardiac. Se determina pulsul periferic in diferite puncte (radiala, femurala, preauriculara, pedioasa etc) . Se urmaresc frecventa si amplitudinea.
Se urmaresc semnele fizice corespunzatoare circulatiei adecvate: respiratie, miscari, tuse, coloratie a tegumentelor. Cresterea ritmului pulsului (tahicardia) se poate asocia cu scaderea volumului bataie, scaderea amplitudinii ce vor determina perfuzie deficitara si agitatie. Bradicardia sau scaderea ritmului pulsului poate semnala un pre-stop cardiac.
Tensiunea arteriala  defineste o perfuzie deficitara, implicit o scadere a tensiunii arteriale sistoloice .
Perfuzia organelor este reflectata intr-o buna perfuzie a tegumentelor evaluandu-se in acest scop temperatura tegumentelor, timpul de recolorare (2-3 secunde) ; pulsoximetria masoara saturatia de oxigen a hemoglobinei.
Efortul respirator si schimbul de gaze este sugerat de prezenta tirajului muscular, bataile aripilor nasului, cornaj, wheezing, cianoza.
Disritmiile cardiace reprezinta urgente amenintatoare pentru viata. In aceasta categorie se incadreaza bradicardia sau asistolia la sugar si fibrilatia ventriculara care este mai comuna la adolescent sau adult.
Ritmul cardiac anormal se manifesta prin:
- colaps;
- dispnee;
- tahipnee;
- tahicardie;
- palpitatii.
O atentie marita se acorda asistoliei, tahicardiei manifeste simptomatic, bradicardiei; este foarte important recunoasterea si interventia in timp util.
Copiii care prezinta dezechilibre hidroelectrolitice prezinta riscuri crescute.

Evaluarea fluxului sanguin pulmonar constituie de asemenea o urgenta prioritara.
Malformatiile cardiace se asociaza cu hipertensiune pulmonara si in anumite conditii fiziopatologice pot apare crize de hipertensiune pulmonara cu risc evident pentru evenimente hipoxice sau anoxice.

Tratament boala critica:

Evaluarea statusului metabolic prevede urmarirea in mod expres a doua tulburari majore
la copilul cu stare critica: acidoza si hipoglicemia.
Masurarea continutului de oxigen si a presiunii dixidului de carbon din sangele venos central (artera pulmonara) se face la copilul mare prin plasarea sondei Swan-Ganz. Prin aceasta se evalueaza daca perfuzia tisulara este adecvata si daca metabolismul anaerob este crescut; evidentierea cantitatilor crescute de acid lactic sunt sugestive in acest sens.
Ghidurile curente de resuscitare subliniaza necesitatea evaluarii: permeabilitatii cailor respiratorii, prezenta ventilatiei, ritmul cardiac, perfuzia periferica adecvata inaintea administrarii bicarbonatului de sodiu sau a altui agent tampon.
Bicarbonatul de sodiu (Nase recomanda in:
- hiperkaliemia simptomatica;
- hipermagneziemie;
- intoxicatia cu antidepresive triciclice;
- acidoza metabolica.
Administrarea de rutina in timpul resuscitarii poate fi periculoasa de aceea trebuie administrat numai in caz de acidoza metabolica documentata prin gazometrie.
Este bine de stiut ca dupa stopul respirator cu resuscitare prelungita trebuie administrat la fiecare 10 minute.

Criterii de admitere in unitatea de terapie intensiva pediatrica:
Beneficiaza de ingrijiri medicale in cadrul sectiei de terapie intensiva pacientii care au nevoie de monitorizare invaziva: cateter venos sau arterial central, presiune intracraniana, linii arteriale pulmonare. De asemenea mai benifeciaza de ingrijirile medicale pacientii care prezinta: insuficienta respiratorie, compromitere cardiovasculara- soc, hipotensiune sau hipertensiune arteriala, deteriorare neurologica acuta- coma, status epilepticus, presiune intra-craniana crescuta.
Pacientii cu insuficienta renala acuta necesita dializa, iar cei cu tulburari hematologice necesita transfuzii masive.

Criterii de admitere in unitatea de terapie intensiva intermediara:
- pacienti care nu necesita asistenta respiratorie pentru insuficienta respiratorie, dar pot reclama o monitorizare noninvaziva prin monitorizarea semnelor vitale: tensiune arteriala, saturatia in oxigen, masurarea transcutana a oxigenului si a dioxidului de carbon;
- pacienti care necesita monitorizare noninvaziva cardiovasculara pentru insuficienta cardiaca incipienta;
- pacienti cu disfunctie organica multipla;
- pacienti cu leziuni neurologice.

 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara