Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Dispneea cardiaca

Descriere dispneea cardiaca:

Dispneea intruchipeaza  ansamblu modificarilor de intensitate, frecventa si ritm a respiratiei. Dispneea cardiaca nu reprezinta un semn caracteristic pentru boala cardiaca, dar este una din manifestarile  principale ale insuficientei cardiace mai ales a celei stangi, fiind cel dintai indiciu care tradeaza micsorarea rezervei miocardului.
Dispneea de cauza cardiaca este de tip inspirator si se manifesta impreuna cu polipneea care este cu atat mai puternica cu cat hematoza este mai afectata. Aparitia ei la un pacient inseamna declansarea insuficientei cardiace stangi care determina cresterea presiunii telediastolice in ventriculul stang, staza in venele pulmonare cu marirea presiunii la nivelul capilarele pulmonare. Prin diminuarea variatiei  volumului pulmonar  apar  tulburari ventilatorii produse de micsorarea capacitatii vitale. In dispneea paroxistica prin acumularea de lichid in interstitiul pulmonar apar si procesele de stenozare a bronsiolelor terminale producandu-se astfel instalarea  astmului cardiac denumit si wheezing. In momentul  in care  presiunea din capilarele pulmonare atinge niste valori cu mult mai mari decat valorile normale, se declanseaza edemul pulmonar acut manifestat prin dispnee cu sputa aerata sanguinolenta determinata de transudatiei hematiilor la nivelul alveole.

Formele clinice ale dispneei cardiace:

1. Dispneea de efort este primul simptom de insuficienta cardiaca. Initial apare in momentul exercitarii unor eforturi mari, apoi se manifesta si in momentul depunerii si unor eforturi mai mici, si care incetand sau ameliorandu-se la intreruperea efortului; se poate declansa in momentul unui efort intens si la persoanele sanatoase. Cel mai des, dispneea de efort este mai evidenta seara, purtand numele de dispnee vesperala. Examenul medical remarca tahipnee si scaderea amplorii miscarilor respiratorii. Dispneea de efort se diminueaza la aparitia insuficientei ventriculare drepte, prin preluarea de catre circulatia periferica a unei parti din staza pulmonara, inducand pacientului o stare falsa de bunastare.

2. Dispneea de repaus cu ortopnee este o manifestare mai grava de insuficienta cardiaca stanga, cantitatea de sange neputand fi asigurata nici in momentul de repaus al pacientului. Pacientul trebuie asezat in pozitie sezanda cu capul pe doua, trei perini, prezentand polipnee inspiratorie.

3. Dispneea paroxistica nocturna este o alta forma acuta a insuficientei cardiace stangi, care poate sa se iveasca in stenoza aortica, infarct miocardic acut, hipertensiunea arteriala, aritmii paroxistice (tahicardie ventriculara, fibrilo-flutter atrial), stenoza mitrala. Dispneea paroxistica nocturna se manifeste in special noaptea, dar se poate manifesta si in timpul zilei si poate avea ca factor declansator eforturile fizice, un regim hipersodat, etc.

Se manifesta sub doua forme:

Astmul cardiac se manifesta prin dispnee marcata, in special in timpul noptii, insotita de anxietate marcata. Bolnavul prezinta tuse, expectoratie, exudatii intense care se amelioreaza prin pozitia ortopneica. Uneori declansarea fenomenelor de bronhospasm determina instalarea unui tablou clinic similar cu cel al astmului bronsic cu wheezing,  de aceea este greu de deosebit de astmul bronsic.
Edemul pulmonar acut reprezinta o forma agravata de dispnee paroxistica determinat de aparitia unui transudat hematic care inunda alveolele si caile respiratorii provocand  secretii nazale si orale de tip serosanguinolent, aerate. In cazul edemul pulmonar acut pacientul necesita tratament de urgenta, altfel bolnavul putand deceda in urma asfixierii datorata invadarii pulmonare cu aceste secretii.

4. Dispneea Cheyne-Stokes se declanseaza uneori la pacientii  cu insuficienta ventriculara stanga prin lipsa apneei, constand din alternante de tahipnee cu bradipnee. Se manifesta indeosebi in timpul noptii, pacientul trezindu-se in perioada de apnee ceea ce determina o insomnie rebela. Daca dispneea isi face simtita prezenta in timpul zilei,  determina intreruperea vorbirii,  bolnavul putand chiar sa-si piarda cunostinta.

 

Tratamente naturiste pentru Dispneea cardiaca

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Respiration Blend
Pret: 43.5 RON
*TVA inclus
 
Myco Defense
Pret: 74.5 RON
*TVA inclus
 
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Pret: 765 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara