Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Distrofii ale stromei corneene

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Vitamina B2

VITAMINA B2

Distrofii ale stromei corneene

Descrierea distrofiilor stormei corneene:

Dintre toate tipurile de distrofie, distrofiile corneei acestea sunt cele mai severe deoarece produc modificari in  transparenta corneei (ajungand in unele cazuri pana la opacitate totala) si o scadere importanta a acuitatii vizuale. 

Distrofia granulara sau nodulara Groenow I este o boala cu transmitere autosomal dominanta care se manifesta in prima perioada a vietii, dar trece o perioada variabila de mai multi ani pana la aparitia simptomatologiei. In stroma anterioara se dezvolta opacitati nodulare care au dimensiuni inegale si margini neregulate si care sunt separate intre ele de zone de cornee normala. Microscopia optica evidentiaza o substanta granulara infiltrata la nivelul membranei Bowman si care se coloreaza in rosu cu tricrom Masson. Atunci cand le privim prin intremediul microscopul electronic observam cristale paralelipipedice asezate in placi confluente in stroma anterioara. Nodulii superficiali dau o forma convexa epiteliul modificandu-i curbura si prococand astigmatismul si eroziuni corneene recidivante care provoaca fenomene iritative. In fazele foarte avansate in care se dezvolta tulburari de vedere grave este recomandata practicarea keratoplastia perforanta. Dupa o perioada  indelungata de timp sunt posibile recidive pe grefon.

Distrofia grilajata sau reticulara a fost denumita astfel datorita eroziunilor lineare, refringente cu aspect de grilaj cu dublu contur, bifurcate in unghi ascutit fara a se anastomoza, localizate central care afecteaza straturile anterioare ale stromei. Este transmisa autosomal dominant. Aspectul leziunii a fost asemanat cu crinul de Florenta, transparent, muiat in sirop, in jurul caruia zaharul a cristalizat. Se cunosc doua tipuri de distrofie grilajata:
- distrofia corneeana grilajata de tip I (Biber-Haab-Dimmer) care este o forma speciala de amiloidoza primara localizata (amiloidul tip A a fost identificat in corneea acestor pacienti) ;
- distrofia corneeana grilajata de tip II (sindromul Meretoja) implica coexistenta distrofiei grilajate cu o amiloidoza sistemica. Manifestarile clinice cuprind: blefarosalazis, paralizii la nivelul nervilor cranieni si periferici, piele uscata si laxa cu depozite amilodice, leziuni corneene mai fruste situate indeosebi periferic. Microscopic s-a dovedit existenta depozitelor amiloide in stroma anterioara si subepitelial. Acest fapt duce la modificarea aderentei fiziologice intre stroma si epiteliu si aparitia eroziunilor epiteliale. Schimbari la nivelul  functiei vizuale se produc in general tardiv in jurul varstei de 40-50 de ani, dar se poate remedia cu ajutorul  keratoplastie perforanta. 

Distrofia maculara Fehr sau distrofia patata Groenow II este o afectiune autosomal recesiva severa, si care reprezinta aparitia unor opacitati de culoare alb-cenusie la nivelul intregii strome superficiale si care se extind cu timpul in toata grosimea stromei. Unele perturbari in sinteza keratansulfatului au ca consecinta formarea depozitelor corneene de glucozaminoglicani. O repercursiune majora pe plan clinic este scaderea transparentei corneei, urmata de scaderea precoce si accentuata a acuitatii vizuale care in jurul varstei de 40 de ani ajunge sub limita utilitatii practice, in acest moment se impune instituirea tratamentului chirurgical constand in keratoplastie.

Distrofia punctata (flek) afecteaza stroma in intregime constand in prezenta la nivelul acesteia a unor mici opacitati gri cu aspect de matreata. Aparitiei acestor depozite reprezinta excesul de lipide si glicozaminoglicani datorat unui dezechilibru al metabolismului acestora la nivel ocular. Afectiunea uni- sau bilaterala asimetrica, stationara este insotita uneori de keratocon, dermoid limbic, pseudoxantom elastic, etc. Consecintele asupra functiei vizuale sunt  minime sau absente.

Distrofia centrala cristalina Schnyder este o afectiune transmisa autosomal dominant, asociata cu hiperlipidemie, care apare in primul an de viata avand o evolutie lent progresiva. Leziunea tisulara consta intr-o opacitate centrala discoida (cristale alb-galbui), care se gaseste in stroma anterioara sub membrana Bowman insotita de o patrundere difuza stroma si un inel infiltrativ limbic. Se observa deasemenea o acumulare de colesterol si grasimi neutre.

Distrofia predescemetica sau distrofia profunda Maeder si Danis nu se transmite genetic, si se caracterizeaza prin prezenta unor opacitati lineare, punctate sau spiculi albastrui la nivelul stromei predescemetice. Aapare in jurul varstei de peste 30 de ani, dar nu le afecteaza functia vizuala. Se poate manifeta in asociere cu alte afectiuni cum ar fi ihtioza, keratoconul, distrofia Cogan, etc. Histopatologic se evidentiaza alterarea keratocitelor din vecinatatea membranei Descemet care contin un material PAS pozitiv.

Distrofia noroasa centrala François este o afectiune bilaterala, simetrica si asimptomatica caracterizata prin prezenta de opacitati multiple, imprecis delimitata separat de sparturi cenusii si zone clare. Nu evolueaza odata cu varsta.

Distrofia stromala congenitala ereditara este foarte rara, transmisa dominant autosomal, ea nu evolueaza, se manifestata inca de la nastere prin incetosarea vederii datorata prezentei unor opacitati sub forma de fulgi in stroma corneeana anterioara cu respectarea periferiei.

Distrofia stromala posterioara amorfa se transmitere autosomal dominant, bilaterala cu debut precoce care consta in aparitia unor opacitazi difuze in stroma posterioara cu extindere spre limba. Este insotita de hipermetropie si astigmatism neregulat, goniosinechii, anomalii iriene, subtierea corneei in portiunea centrala.

 

Tratamente naturiste pentru Distrofii ale stromei corneene

VITAMINA B2
Pret: 73.7 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara