Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Donovanoza (granulomul inghinal)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Donovanoza (granulomul inghinal)

Descriere Donovanoza  (granulomul inghinal)

Donovanoza este o boala infectioasa cronica, cu evolutie progresiva si ulcerativa care afecteaza suprafetele tegumentare si structurile limfatice din regiunea genitala sau perianala. Donovanoza trebuie diferentiata in faza incipienta a bolii, de alte formatiuni genitale similare: sancrul primar (sifilis) sau condiloamele late din sifilis. Donovanoza este o boala contagioasa usoara, autoinoculabila. Boala pare sa fie transmisa sexual si se asociaza cu prezenta in tesuturile afectate a unui microorganism intracelular identificat morfologic ca fiind corp Donon.

Donovanoza a fost semnalata pentru prima data in India, de catre McLeod, in anul 1882, iar in anul 1905 Donovan a identificat corpii intracelulari care declanseaza boala. In perioada anilor 1940 au fost evidentiate bacterii incapsulate asemanatoare corpilor Donovan in pseudobuboanele granulomului inghinal prininoculare în sacul galbenusului embrionului de gaina sau pemediu galbenusului-agar. Aceste bacterii, cunoscute sub denumirea de Calymmatobacterium granulomatis, masoara 1,5 mm pe 0,7 µm. Deoarece, aceste tulpini nu mai sunt disponibile si   C. granulomatis nu a putut fi cultivat într-o maniera reproducti-bila, microorganismul nu a fost descris. Totusi, cercetatori din Africa de Sud au raportat recent cultivarea si propagarea unui microorganism asemanator cu C. granulomatis in celulele mononucleare, iar alti cercetatori au utilizat amplificarea prin reactia de polimerizare in lant a genelor ribozomale sau phoE din materialul obtinut direct din ulceratiile donovanozei, in incercarea de a identifica microorganismul cauzal.  Studiile corpilor Donovan la microscopul electronicau aratat asemanarea lor morfologica cu bacteriile gram-negative. Donovanoza este o boala endemica in regiunile tropicale (Papua Noua-Guinee, sudul Indiei, sudul Africii, Australia, Brazilia si Caraibe) . In regiunile temperate (Europa), boala se manifesta extrem de rar. Maladia afecteaza mai ales indivizii de sex masculin (raport 10:1, barbati-femei) . Jumatate dintre partenerii sexuali ai pacientilor bolnavi, s-au dovedit a fi infectati. In foarte multe cazuri donovanoza se insoteste de o imbolnavire simultana cu sifilis (ambele fiind boli cu transmitere sexuala) . In unele regiuni endemice din Africa, a fost observata asocierea dintre donovanoza si infectia cu virusul HIV.

Manifestari clinice Donovanoza  (granulomul inghinal)

Boala debuteaza cu o bubita sub forma unei papule, adica este umflata, rosie, cu margini neregulate, curata, nedureroasa, care ulterior se poate suprainfecta si astfel ulcereaza si devine dureroasa. Leziunile se extind in zona inghinala si in jurul organelor genitale la femei (pube, vulva, zona perianala), iar la barbati cuprind penisul, scrotul, zona perianala si pubele. Netratata, infectia se extinde la ganglionii limfatici locoregionali, iar de aici infectia poate evolua fatal spre infectii sistemice osoase, musculare, hepatice etc. Adesea persoanele infectate se prezinta tardiv la medic.

Perioada de incubatie a bolii, variaza intre 8 zile si 12 saptamani. Un mod uzual, leziunile vor aparea la 30 zile de la contactul sexual infectant. La debut, pacientul prezinta leziuni tegumentare papulare, care vor ulcera, transformandu-se intr-o leziune reliefata si nedureroasa, de culoare rosie. Leziunea evolueaza, extinzandu-se catre suprafetele cutanate invecinate. Daca se supraadauga o infectie secundara cu anaerobi, leziunile vor prezenta un exudat cu miros fetid.

Boala poate conduce la o serie de complicatii rare: ulceratii profunde, leziuni cicatriceale cronice, fimoza, limfedem si formatiuni proliferative asemanatoare morfologic cu un carcinom.

Diagnostic Donovanoza  (granulomul inghinal)

Donovanoza trebuie diferentiata in faza incipienta a bolii, de alte formatiuni genitale similare: sancrul primar (sifilis) sau condiloamele late din sifilis. Prezenta unei formatiuni proliferative genitale la un pacient tanar, va ridica intotdeauna suspiciunea de donovanoza, evitandu-se astfel rezectiile chirurgicale mutilante si inutile. De asemenea, va trebui exclusa limfogranulomatoza veneriana, care prezinta leziuni cicatriceale si ulcerative asemanatoare cu cele din donovanoza.

Leziuni peniene asemanatoare cu cele din donovanoza sunt produse si in cazul maladiei denumita amoebiaza. De asemenea, pseudogranulomul inghinal este o leziune similara cu cele din donovanoza, agentul etiologic incriminat in acest caz, fiind Haemophilus ducreyi. Explorarile histopatologice realizate in cazurile de donovanoza, au evidentiat existenta unui infiltrat inflamator format din plasmocite si histiocite. Dificultatea in identificarea corpilor Donovan prin coloratie cu hematoxilina - eozina, conduce frecvent la erori de diagnostic, soldate cu interventii chirurgicale distructive si inutile. Frotiurile cu amprente, obtinute din tesuturile biopsiate sunt cele mai utile pentru stabilirea diagnosticului. Pe aceste preparate ampretate, lama-lamela, corpii Donovan vor fi evidentiati sunt forma unor cocobacili, de dimensiuni mici, localizati in citoplasma celulelor mononucleate mari. Celulele mononucleate mari, contin multiple zone chistice bogate in corpi Donovan. Pana in prezent, corpii Donovan nu au fost identificati pe frotiurile Papanicolau, prelevate de la nivelul cervixului.

Donovanoza perianala se poate asemana cu condiloamelate din sifilisul secundar. Alte boli venerice, in special sifilisul, coexista frecvent cu donovanoza. Obtinerea unor rezultate repetat negative la examinarile in camp intunecat si la testeleserologice vor exclude sifilisul, insa nu sunt strict necesare atata timp cat tratamentul nu se aplica pacientilor potential necomplianti. In tarile în care donovanoza este endemica, persistenta leziunilor suspectate a fi condiloame late dupa tratamentul adecvat cu penicilina al sifilisului sugereaza cu tarie donovanoza.

 Tratament Donovanoza  (granulomul inghinal)

Agentii antimicrobieni care sunt eficienti in prezent in tratamentul donovanozei in diferite parti ale lumii includ trimetoprim-sulfametoxazol, tetraciclina, eritromicina, noilechinolone, gentamicina si cloramfenicol sau medicamentul inrudit, triamfenicol (nedisponibil in Statele Unite). Studii recente au descoperit ca azitromicina sau ceftriaxona sunt eficiente. Streptomicina, in trecut utilizata în mod obtinut pentru aceasta afectiune, are in prezent o utilizare mai restrânsa. Ampicilina nu este recomandata pentru tratamentul dono-vanozei. Din pacate, nu exista studii comparative asupra eficientei diferitelor antimicrobiene utilizate curent, iar testarea sensibilitatii in vitro nu este posibila. Durata minima detratament nu este bine stabilita; se obisnuieste, desi probabil nu este esential, continuarea tratamentului pana la vindecarea completa a leziunilor. Astfel, tratamentul pentru leziunile mari este in general mai prelungit decat cel pentru leziunile mici, a caror vindecare este de obicei evidenta in 3 saptamani.Pe masura ce leziunile se vindeca, ele devin pale si aplatizate si reepitelizarea incepe din periferie. Absenta raspunsului clinic obiectiv in 7 zile trebuie sa duca la reconsiderarea diagnosticului si tratamentului. Corpii Donovan dispar dinleziuni in cateva zile de la initierea tratamentului. Dozajul tipic al medicamentelor utilizate uzual include: tetraciclinasau eritromicina, 500 mg de patru ori pe zi si trimetoprim-sulfametoxazol 160/800 mg de doua ori pe zi.

 

Tratamente naturiste pentru Donovanoza (granulomul inghinal)

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara