Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Durerea faciala persistenta idiopatica

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Durerea faciala persistenta idiopatica

Descrierea durerii faciale persistente idiopatica:

Durerea faciala persistenta se refera la simptomele care au fost prezente in ultimele 6 luni. Durerea atipica este un diagnostic de excludere a altor conditii si este caracterizata de durerea cronica, constanta in absenta unei cauze aparente la fata sau creier. Durerea faciala idiopatica cuprinde: durerea neuropatica - datorata distructiei nervului, sindromul dureros cronic regional prin lezarea nervilor simpatici si durerea faciala atipica.

Durerea persistenta faciala are o frecventa mai mare in randul femeilor decat a barbatilor, cei mai multi pacienti care se prezinta la medic fiind femei intre 30-50 de ani. Deoarece poate fi implicata orice zona a fetei, cea mai frecvent afectata zona este regiunea maxilarului. In majoritatea cazurilor nu exista o boala sau alta cauza identificabila. In unele cazuri aceste simptome pot reprezinta o boala severa. In cazul unui numar mic de pacienti durerea poate fi o consecinta a bolii psihologice si psihiatrice semnificative.

Durerea faciala persistenta idiopatica are un debut variabil si este o forma clinica. Frecvent este caracterizata de durere continua, zilnica de intensitate variabila. Tipic durerea este profunda si prost delimitata, este descrisa sub forme de crampe si nu trezeste pacientul din somn. La debut durerea poate fi limitata la o zona, pe o parte a fetei, iar mai tarziu se poate extinde si implica zone mai mari.

Durerea neuropatica este o crampa constanta sau senzatie de arsura localizata la o zona de la cap sau git si se datoreaza disfunctiei nervilor senzoriali in zona respectiva de tesut. Sindromul dureros cronic regional este frecvent similar la caracter dar cu modificari ale intensitatii de la zi la zi. Partea fetei afectata este mai extinsa decat in forma neuropatica, deoarece nervii simpatici inerveaza o zona mai mare. Bolnavul acuzand senzatii de edematiere si o inrosire a pielii.

Patogenia si cauzele durerea faciale persistente idiopatica:

Termenul de durere faciala persistenta idiopatica se refera la durerea de-a lungul teritoriului nervului trigemen care nu se incadreaza in clinica clasica a altor nevralgii craniene. Durata durerii este de obicei lunga, pe toata perioada zilei daca nu este continua. Este unilaterala si fara semne si simptome anatomice. Este descrisa ca o crampa severa, senzatie de strivire sau de arsura.  La examinare nu se observa nici o anomalie.

In grupul durerilor faciale cronice, boala reprezinta un diagnostic dificil. Pacientii sunt diagnosticati frecvent gresit sau li se atribuie durerea unui eveniment anterior cum este o procedura dentara sau trauma faciala. Simtomele psihiatrice de depresie si anxietate sunt prevalente la aceasta populatie. Tratamentul este mai putin eficient decit in alte sindroame dureroase si necesita abord multidisciplinar.

Lipsa unei cauze demonstrabile organice si prevalenta ridicata a anxietatii si depresiei intre acesti pacienti a condus la ipoteza ca conditia este de origine psihogena. Totusi profilul psihologic al acestor pacienti este similar cu cel al durerii cronice de alta cauza si este posibil ca stressul psihologic sa constituie o consecnta decit o cauza. Factorii genetici pot fi importanti la uniipacienti, nervii lor fiind succeptibili la leziuni prin traume minore care nu vor produce durere cronica la un individ sanatos.

Simptomele si  diagnosticul durerii faciale persistente idiopatice:

Nu exista teste specifice care sa confirme diagnosticul de durere facila idiopatica. Trebuiesc eliminate alte cauze de durere cum este infectia sinusurilor sau dintilor, leziuni canceroase nedetectate si dureri musculare. Examenul neurologic al capului si gitului, studiile imagistice ale fetei si creierului pot fi necesare la unii pacienti. Frecvent diagnosticul se stabilizeaza in timp. Multi pacienti primesc diagnostic tardiv in evolutia bolii deoarece boala dureroasa nu da simptome caracteristice. Raspunsul simptomelor la unele medicamente poate ajuta la diagnostic.

Boala afecteaza mai ales adultii si este rara la copii. Durerea faciala persistenta idiopatica este un diagnostic de excludere. Cefaleea zilnica sau aproape zilnica este o problema larg raspindita in practica clinica. Boala trebuie diferentiata de numeroase alte sindroame de cefalee incluzind hemicrania continua, sidnromul articulatiei temporomandibulare, migrena localizata, cefaleea cronica, cefaleea scurta, unilaterala, nevralgiforma cu injectare conjunctivala si lacrimare, nevralgia trigemenului. Un examen atent si un istoric detaliat incluzind consultatiile dentare, studiile de laborator si studii imagistice pot fi necesare pentru a exclude patologia oculta. Alte patologii etiologice pot fi malignitatile, vasculitele, infectia si demielinizarea periferica care se manifesta ca nevralgie.

Exemple de durere facial comuna sau sindroame de cefalee alaturi de unele caracteristici clasice:

Nevralgia trigemenului e caracterizata de arsuri severe si durere lancilanta in unul sau mai multe ramuri ale trigemenului. Arsurile sunt rapide, repetitive, senzatii de electrocutare. Fiecare episod dureros are o durata de secunde, apare neregulat si nu este legat de pulsul pacientului. Tratamentul in acest caz cuprinde medicamente antiepileptice, antidepresive triciclice, inhibitori ai recaptarii serotoninei, injectii sau interventii chirurgicale.

Nevralgia postherpetica este definite drept durerea care persista pentru 1-6 luni dupa o infectie zona zoster acuta. Durerea este neuropatica, este asociata cu alodinia si hiperalgezia afectind mai ales distributia ramului I a trigemenului.  Tratamentul nevralgiei se bazeaza pe antidepresive, antiepileptice.

Sindromul articulatiei temporomandibulareneste caracterizat de sensibilitate facial la una sau ambele articulatii si este agravata de obicei de mestecat, vorbit si miscarea articulatiei. Calitatea durerii este de crampa, strivire sau arsura. Tratamentul in acest caz este directionat asupra articulatiei sau fatigabilitatii muschilor temporali.

Cefaleea comuna are un debutul durerii este brusc, episoadele sunt de 30-180 minute. Aceasta durere este caracterizata drept severa, arzatoare. Poate trezi pacientul din somn, nu prezinta semne de ameliorare cu repausul, multi pacienti se pot leza singuri datorita severitatii durerii. Simptomele asociate cuprind injectarea conjunctivala ipsilaterala, lacrimarea si congestia nazala. Rata aparitieii cefaleii estse de 6 la 1 femei – barbati.
Tratamentul de abordare cuprinde asigurarea de oxigen, injectii cu sumatripan si dihidroergotamina.
In cazul tratamentului de baza se foloseste verapamil, litiu, divaprolex sodium si topiramat.

Sindromul ticului dureros este dificil de diagnosticat si poate fi usor confundat cu alte sindroame dureroase ale fetei. El cuprinde caracteristici combinate din nevralgia trigemenului, migrena.

Sindromul Reader are o distributie pe ramul I a trigemenului cu durere arzatoare unilateral asociata cu hiperestezie, ptoza si mioza. Durerea poate fi cauzata de trauma, o leziune a fosei craniene mijlocii sau sinuzita
in absenta acestor conditii de baza durerea este autolimitanta.

Sindromul dureros talami  este descris ca durere faciala unilaterala si diestezie si este atribuit unei leziuni a nucleilor talamici ventro-mediali.  Reprezinta o durere severa, arzatoare la jumatatea contralaterala a fetei diagnosticul poate fi pus pe studiile imagistice sau se bazeaza pe alte simptome associate in trunchi sau membre.

Hemicrania continua  este rara, este caracterizata de cefalee unilaterala si durere faciala . Durerea zilnica de cap este continua, cu exacerbari care apar cu frecventa variabila de mai multe ori pe spatamina, la fiecare trei luni sau mai rar durerea este moderata sau usoara, iar exacerbarile sunt moderate sau severe ca intensitate
este asociata cu migrena, fotofobia, greata, aura, lacrimarea, injectarea ocular raspunde la indometacin care ajuta la diagnostic trezeste pacientul din somn si nu se amelioreaza cu repausul.
Simptomele asociate cuprind injectarea conjunctivala ipsilaterala, lacrimarea si congestia nazala. Rata femei-barbati este 6:1. Tratamentul  in aceste cazuri foloseste oxigenul, injectii cu sumatriptan si dihidroergotamina .
Ca tratament preventiv putem folosi verapamil, litiu, divaprolex sodium, topiramat.

Migrena reprezinta o conditie comuna, avand o rata femei vs barbati de 3:1. Este unilaterala dar poate fi si bilaterala, durerea este resimtita ca asociata cu pulsul. Fotofobia, fonofobia si osmofobia sunt caracteristici ale migrenei ca si greata. Durerea se agraveaza la efort si amelioreaza la somn terapia farmacologica cuprinde medicatie preventive si de abord in functie de frecventa si severitatea cefaleei. Agentii cuprind agonisti ai serotoninei, ergotamine, isometeptena si antiinflamatorii, betablocante, blocante calcice.

Examenul fizic si neurologic prin definitie trebuie sa fie normal.  Raspunsurile evocate ale durerii dupa stimulare sunt mai putin frecvente decit la nevralgia de trigemen. Palparea si manipularea induce sensibilitate cutanata.

Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: glioamele creierului, hemicrania cronica paroxistica, cefaleea, migrena, variantele migrenei, tulburarile temporomandibulare, nevralgia de trigemen.

Tratamentul durerii  faciale persistente idiopatice:

Terapia bolii cuprinde o varietate de metode: mediamente, tratamente psihologice si fizice cum este acupunctura si stimularea nervilor. Totusi unii pacienti au un raspuns negativ la toate tratamentele. Se folosesc mai ales antidepresive triciclice. Procedurile chirurgicale sunt rar eficiente si pot agrava conditia conducind la parestezie faciala denumita anesteziei dolorosa.
La unii pacienti terapia medicamentoasa moderna poate elimina complet durerea. Totusi tratamentele, fie ele medicale, psihologice sau fizice, reduc mai ales intensitatea simptomelor si dizabilitatea secundara. La unii pacienti durerea ramine pe viata. Sindroamele dureroase pot conduce la depresii.

Anticonvulsivantele si antidepresivele sunt baza terapiei. Narcoticele pot fi indicate daca sunt administrate cu atentie. Terapiile alternative cum este acupunctura si reeducarea neuromusculara au fost incercate si trebuie considerate parte a unui plan complet de tratament. Tratamentul psihiatric este important in ingrijirea pacientului cu acest sindrom.

Pentru pacientii care nu raspund la nici un tratament prognosticul este negativ.

 

Tratamente naturiste pentru Durerea faciala persistenta idiopatica

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara