Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Enterocolita neutropenica

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Pachet Dr Clark Colon


Enterocolita neutropenica

Descrierea enterocolitei neutropenica

Conditia patologica acuta caracterizata prin inflamatia transmurala a intestinului subtire si gros la pacientii care sunt mielosupresati si imunosupresati sever si care este amenintatoare de viata poarta numele de enterocolita neutropenica.

Prezentarea clinica poate fi dramatica iar evolutia devastatoare. Rata de mortalitate este ridicata iar tratamentul controversat, cu optiuni care variaza de la controlul conservativ pana la interventia chirurgicala. Recunoasterea precoce a afectiunii poate conduce la un prognostic favorabil.

In ultimele trei decenii afectiunea a fost raportata la pacientii cu diferite boli mieloproliferative si tumori maligne solide si la adultii cu transplant de maduva sau de organ. Unele cazuri la adulti se datoreaza administrarii crescute a regimurilor mielotoxice.

Incidenta si prevalenta exacta sunt necunoscute deoarece numerosi pacienti supravietuiesc si nu sunt diagnosticati niciodata. Un studiu autopsic la copii raporteaza o prevalenta de 24% in timp ce un studiu de cohorta la copii tratati pentru leucemie mielogena acuta raporteaza o frecventa de 33%.

Patogeniea  enterocolita neutropenice

Nterocolita neutropenica reprezinta inflamatia acuta transmural a intestinului subtire si gros la pacienti care sunt sever imunosupresati si mielosupresati. Desi nu se cunoaste etiologia exacta si pregresia bolii, neutropenia prefunda pare a fi declansatorul comun.

Numerosi factori au fost descrisi ca jucind potentiale roluri in patogeneza si includ urmatorii: leziunea mucoasei cauzata de medicamente citotoxice, totusi aceasta leziune apare si in afara medicamentelor citotoxice iar neutropenia insasi poate determina ulceratii mucoase, distensia cecala primara sau secundara alcaloiziloc poate compromite aportul de singe conducind la lezare mucoasa, consumul de antibiotice si steroizi poate contribui la alterarea florei bacteriene enterale si suprapopularea cu fungi, invazia bacteriana a intestinului afectat poate determina inflamatie transmurala cu perforatie si peritonita, bacteriemeia recurenta este o complicatie frecventa.

Procesul patologic pare a implica doar cecumul sau se poate extinde la ileum, colonul ascendent sau ambele. Se considera ca distensia cecala si aportul de sange limitat pot predispune cecumul la leziuni mai frecvent decit alte zone.

Cauzele si factori de risc  enterocolita neutropenica

Desi agentii chimioterapici citotoxici se numara in majoritatea cazurilor alte conditii care pot predispune unii pacienti la dezvoltarea acestei afectiuni cuprind: agentii citotoxici chimioterapeutici: citozine arabinozina, alcaloizii vinca, doxorubicina, alte medicamente paclitaxel, docetaxel, procainamida, sulfasalazina, 5-fluorouracil, carboplatin, gemcitabina, leucovorin, sindroamele mielodisplazice, mielomul multiplu, anemia aplastica, transplantul de organ solid si de maduva osoasa, SIDA, neutropenia ciclica, tumorile maligne solide, limfoamele.

Simptomele enterocolitei neutropenica

Examenul fizic variaza in functie de severitatea bolii si de prezenta sau absenta complicatiilor. Distensia abdominala, absenta zgomotelor intestinale si un abdomen timpanic poate sugera ileusul. Abdomenul poate fi sensibil mai ales in cadranul drept. Cecumul poate fi palpat ca o masa. Sensibilitatea de rebaund poate sugera perforatie colonica. Sepsisul poate declansa socul.

Simptomele includ: durere in cadranul abdominal inferior drept, febra, diaree apoasa sau cu singe-la 25-45% dintre pacienti, greata, varsaturi, distensie abdominala.

Mucozita orala sau faringiana se poate manifesta in cadrul tabloului clinic. Durata si evolutia afectiunii sunt variabile. 

Complicatiile enterocolitei neutropenice cuprind: perforatia intestinala, hemoragia gastrointestinala, onstructia intestinala, abesul intraabdominal, sepsisul si decesul. Prognosticul este in general nefavorabil, cu rate ale mortalitatii variind de la 5-100%. Prognosticul depinde de restaurarea rapida a numarului de leucocite. Recuperarea poate fi amelioarata de terapia medicala agresiva si meticuloasa.

Tratamentul  enterocolitei neutropenica

Interventia chirurgicala imediata este indicata in: perforatia intraabdominala libera, deteriorarea clinica in timpul terapiei conservative, diferentierea fata de afectiunile abdominale acute care necesita chirurgie, sepsis intraabdominal sau formare de abces, hemoragie continua cu numar de plachete si parametrii coagularii in limite de referinta.

Optiunile chirurgicale cuprind: cecostomie si drenaj, hemicolectomie dreapta in 2 stadii sau colectomie abdominala totala cu sau fara anastomoza primara, scoaterea din functie a colonului cu ileostomie de ansa.

Aspectul normal al suprafetelor seroase pot ascunde necroza si alterarea mucoasei. De aceea rezectia trebuie sa fie extinsa pentru a asigura inlaturarea intestinului afectat. Se considera hemicolactomia dreapta electiva la pacientii care au necesitat chimioterapie repetata si au raspuns la terapia medicala conservativa initiala. La acesti pacienti au fost raportate episoade recurente de tifilita.

Terapia conservativa include urmatoarele: suctiunea nasogastrica si repaus intestinal, monitorizarea atenta a pacientilor prin examinari abdominale seriate in terapie intensiva, administrae de fluide intravenoase si transfuzii plachetare; administrare de antibiotice cu spectru larg de actiune care sa acopere organismele gram-negative si anaerobe: specii de Clostridium, metronidazolul poate fi o optiune daca colita pseudomembranoasa nu poate fi exclusa imediat din diagnostic; se obtin culturi de singe pentru fungi si se administreaza agenti antifungici daca pacientii nu raspund la antibiotice; se evita anumite medicamente: agentii anticolinergici, medicamentele antidiareice, narcoticele care agraveaza afectiunea.

Folosirea de factor stimulatro al coloniilor de granulocite recombinat poate fi considerata la pacienti in functie de evolutia bolii.

Prognosticul enterocolitei neutropenica

Prognosticul acestei boli este in general negativ, cu o mortalitate de la 5 -100%, la o medie de 40-50%. Prognosticul depinde de rapiditatea restaurarii numarului de celule albe. Procesul de recuperarea poate fi amelioarat prin terapia suportiva agresiva si meticuloasa.

Recunoasterea precoce a afectiunii contribuie semnificativ la reducerea mortalitatii.

 

Tratamente naturiste pentru Enterocolita neutropenica

Pret: 605 RON
*TVA inclus
 
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
AC-Zymes
Pret: 70 RON
*TVA inclus
 
Vitamina B3
Pret: 72 RON
*TVA inclus
 
Echinacea Complex
Pret: 73.5 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara