Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Eruptie acneiforma

Descrierea eruptiei acneiforme

Este o dermatoza parazitara, infectioasa, pruriginoasa, produsa de un parazit  animal denumit   Sarcoptes scabiae, leziunile formeaza inele si arcuri care sunt de obicei eritematoase, dar pot fi de culoarea pielii, pana la brun. Cel mai frecvent sunt datorate unor boli cutanate primare ca tinea, urticaria, eritemul anular centrifug si granulomul anular. Ocazional acestea pot conduce la un diagnostic gresit. Afectiunile similare acneei apar datorita unui spectru larg de boli, incluzind infectiile, proliferarile anormale si reactiile medicamentoase. Aceste entitati includ nevus comedonicus, chisturile pilare eruptive, cleroza tuberoasa, acneea steroidica, cloracneea, eruptiile medicamentoase acneiforme, foliculita gram-negativa, foliculita eozinofilica pustulara, foliculita cu Pityrosporum, coccidomicoza, sifilisul secundar, sporotrichoza, rozaceea si dermatita periorala.

Diagnosticarea eruptiei acneiforma

Pacientii cu eruptii acneiforme prezinta leziuni similare acneei cum sunt papulonodulii, pustulele, comedoamele si chisturile. Localizarile includ fata, trunchiul si extremitatile. Indicii asupra etiologiei bolii se pot determina din evolutia leziunilor. Aceste infectii pot forma noduli ulcerati sau crustificati.

Simptomele eruptie acneiforma

Simptomele pot indica un diagnostic gresit, anumite eruptii medicamentoase sunt asociate cu afectiunile febrile si leucocitoza periferica. Este important de notat remediile naturiste folosite de pacient, expunerea profesionala, terapiile farmacologice administrate.

Tratamentul eruptie acneiforma

Tratamentul variaza in functie de boala suspectata si cuprinde o gama larga de metode, incluzind excizia, ablatia laser, antibioticele topice sau orale, retinoizii topici sau orali si intreruperea medicatiei declansatoare.

Chisturile pilare eruptive

Se manifesta ca papule de culoarea carnii descoperite pe fata, gat, piept, inghinal, feze si axile. Reprezinta o anomalie a foliculilor de velus si pot fi ereditare. Histopatologia arata un chist epitelial dermic continind velus si material keratinogen. Aceste chisturi pot suferi regresie spontana, sau se pot degrada rezultand un granulom de corp strain. Tratamentul este adesea dificil. Se practica incizia si drenajul leziunilor, dar cu riscul cicatricilor secundare. Retinoizii si acidul lactic s-au dovedit utile in unele cazuri.

Acneea steroidiana

Este observata ca papulopustule monomorfe localizate mai ales pe trunchi si extremitati, fara afectarea fetei. Caracteristic apare dupa administrarea corticosteroizilor topici sau sistemici, incluzind terapia inhalatorie sau intravenoasa. Eruptia se rezolva dupa intreruperea terapiei si poate raspunde la medicatia acneica.

Acneea prin expunere la chimicale-cloracneea

Expunerea la compusi aromatici halogenati, cum este diozina clorinata si dibenzofuranii, prin inhalare, contact direct, ingestie sau alimente contaminate induce o eruptie cutanata cu comedoame polimorfe si chisturi denumita cloracnee. Alte elemente cutanate descrise includ xeroza si modificarile pigmentare. Modificarile interne implicind sistemele oftalmice, nervos si hepatic pot apare de asemeni, unele cloracneeice pot fi oncogenice. Tratamentul este dificil, deoarece cloracneea poate persista pentru ani, chiar si fara expansiune. Chimicalele care contin iod, brom si alti halogeni pot induce eruptii acneiforme similare acneei steroidiene. Forma indusa de iod este extrema.

Acneea medicamentoasa

Antibioticele pot induce o eruptie pustulara acuta generalizata. Penicilinele si macrolidele sunt cele mai importante din aceasta clasa. Pacientii sunt frecvent febrili, cu leucocitoza iar eruptia nu implica comedoame. Alte antibiotice implicate cuprind co-tromoxazole, doxiciclina, cloramfenicol. Si alte tipuri de medicamente pot determina eruptii acneiforme, incluzind corticotropina, nistatin, izoniazida, itraconazol, hidroxicloroquina, naproxen, mercur, amineptina, litiu, chimioterapicele. 

Acneea de cauza infectioasa

Diferite infectii pot prezenta un model acneiform. Foliculita gram-negativa, o eruptie papulopustulara persistenta poate fi o complicatie la pacientii cu tratament prelungit pentru acnee vulgara sau rozacee. Este mai frecventa la barbati. Culturile din aceste leziuni arata bacili si coci gram-negatici, incluzind Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacter, Proteus. Tratamentul consta din administrarea de antibiotice cu acoperire de spectru adecvata. Isotretinoinul poate fi o alternativa eficienta.

Acneea din foliculita cu Pityrosporum

Foliculita cu Pityrosporum reprezinta o infectie foliculara a de un fung, Malassezia furfur, denumita anterior si Pityrosporum ovale, un comensal al pielii. Debuteaza pe trunchi si extremitatile superioare in adolescenta si perioada de adult tinar. Fata de acneea vulgara este pruritica, nu contine comedoame si raspunde la terapia antifungica. La biopsie pot fi observate hifele ciupercii alaturi de material keratinogen. Tratamentul cuprinde terapie antifungica topica sau sistemica.

Nevus comedonicus

Reprezinta o proliferare anormala manifestata ca un grup de comedoame agregate deschise. Consta din orificii foliculare sau ecrine dilatate cu dopuri de keratina. Mai este cunoscut si drept nevul acneiform lateral. Poate fi solitar, congenital sau poate apare tardiv pe perioada vietii ca rezultat al expunerii profesionale. Diagnosticul diferential cuprinde comedoamele familiale diskeratozice si formatiunile comedomice lineare asociate cu acneea vulgara sau cu expunerea cronica la soare. Rara aceste formatiuni pot ridica suspiciunea unui neoplasm. Tratamentul este in general chirurgical, prin excizie sau ablatie cu laser carbon a pielii afectate. Si terapia topica cu retinoizi poate da unele beneficii.

Dermatita periorala

Dermatita periorala este o afectiune de etiologie necunoscuta, observata mai ales la femeile albe, tinere, ca papulopustule cu baza eritematoasa. Eruptia este cu localizare predominant periorala, evitind marginea cutanata a buzei, dar incluzind zonele perinazale si periorbitale. Biopsiile sunt efectuate rar si arata modificari similare rozaceei. Etiologia este necunoscuta, iar factorii declansatori includ prezenta Demodex, corticosteroizii topici sau inhalati, cremele hidratante, compusii fluorinati si dermatita de contact. Terapia include intreruperea steroizilor si initierea unei terapii antibiotice cu metronidazol.

Acneea din foliculita eozinofilica pustulara

Este o afectiune de etiologie necunoscuta care se manifesta ca o eruptie pruritica papulopustulara recurenta pe fata, trunchi si extremitati. Histopatologia arata infiltrat eozinofilic perifolicular si pustule compuse din eozinofile. Este descrisa la pacientii imunosupresati si la copiii cu HIV. Pacientii prezinta eozinofilie periferica si leucocitoza. Tratamentele variaza larg. Optiunile includ corticosteroizi topici si sistemici, antibiotice orale, indometacin, dapsaona, osotretinoin si PUVA.

 

Tratamente naturiste pentru Eruptie acneiforma

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Arniflora Arnica Gel
Pret: 37.5 RON
*TVA inclus
 
Zeolit pudra abraziva
Pret: 80 RON
*TVA inclus
 
Zeolit Protect Pulbere
Pret: 220 RON
*TVA inclus
 
Generator de apa argintata
Pret: 398 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara