Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Arginina


Eventratia

Descrierea eventratiei :

Eventratia  apare atunci cand slabirea rezistentei musculaturii abdominale (persoane care au avut una sau mai multe interventii chirurgicale abdominale) permite iesirea structurilor din cavitatea abdominala  prin defectul parietal creat apare umflatura sub piele, care poate fi reductibila sau nu, dureroasa, sensibila. Cele mai importante si mai des intalnite sunt eventratiile care apar postoperator. Frecventa eventratiilor postoperatorii este de minim 10% din totalul operatiilor abdominale.

O treime din acestea apar in primii 5 ani si cel putin inca o treime apar dupa 5-10 ani postoperator. In aparitia eventratiilor pot fi implicate doua categorii de factori: factori care tin de actul chirurgical si factori si factori care tin de fondul biologic al bolnavului. Eventratiile apar frecvent  la persoanele supraponderale si la femeile gravide, tusitori cronici sau cei care depun munca fizica intensa (ridicare de greutati frecventa), sportivii de performanta, riscul creste odata cu avansarea in varsta atunci cand poate apare si adenomul de prostata (dificultatea de a urina este factor favorizant al herniei prin solicitarea intensa a musculaturii abdominale), toate aceste categorii avand in antecedent  mai mult de o operatie in sfera  abdominala.

Etiopatogenia  eventratia :

Obezitatea si infectiile reprezinta doua dintre cele mai importante cauze de aparitie a eventratiei. Masa adipoasa pune prin ea insasi probleme pentru incizia chirurgicala, iar infectia plagii impiedica vindecarea si duce la cicatrizare deficienta. Hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, afectiunile cardiace si renale insotesc de obicei obezitatea si complica mult cura chirurgicala si vindecarea plagii postoperator.

Factorii care duc la aparitia eventratiilor sunt impartiti in: factori care tin de actul chirurgical si factori care tin de fondul biologic al bolnavului.

Factorii care tin de actul chirurgical sunt:

- tipul de laparotomie, cele oblice si verticale paramediane dau cel mai ridicat procent de eventratii datorita disectiei planurilor anatomice si interesarea inervatiei de la acest nivel; inciziile subombilicale dau de asemenea eventratii datorita presiunii crescute intraabdominale la acest nivel;

- complicatiile postoperatorii imediate cum sunt retentia acuta de urina, tusea, varsaturile, ileusul paralitic; prin cresterea presiunii intraabdominale pun sutura planului aponevrotic in tensiune;

- supuratia plagii este factorul cel mai frecvent incriminat in aparitia eventratiilor si apare fie datorita hemostazei deficitare cu aparitia unui hematom care se infecteaza, fie datorita nerespectarii regulilor de sepsie si antisepsie. De asemenea un risc crescut de supuratie la plaga il prezinta operatiile septice, cum este peritonita sau chirurgia colo-rectala.

Factorii ce tin de fondul biologic al bolnavului sunt: bolile consumptive (anemia, neoplazia), obezitatea, varsta inaintata, eforturile fizice mari sau cele mici si repetate.

Tipuri de eventratii :

Dupa dimensiunile orificiului parietal deosebim:

- eventratii mici, usor reductibile;

- eventratii mari, cu orificiul larg prin care herniaza o masa mare de viscere abdominale, greu reductibile;

- eventratii gigante, cu orificiul foarte larg prin care herniaza o mare parte din viscerele abdomi¬nale determinand tulburari cardiocirculatorii si respiratorii.

Semnele si simptomele eventratiei:

Pierderea integritatii peretelui abdominal reduce presiunea intraabdominala si determina importante modificari. Cea mai importanta modificare este disfunctia respiratorie. Cand exista o eventratie larga in timpul respiratiei apare o miscare paradoxala a peretelui abdominal asemanatoare celei din voletul costal mobil (fractura a cel putin doua coaste consecutive, fiecare coasta fiind fracturata in cel putin doua locuri); functia diafragmului devine ineficienta si duce la intrarea viscerelor in sacul herniar.

Reducerea presiunii intraabdominale prin eventratie determina edem la nivelul mezenterului si staza in sistemul venos splahnic si vena cava inferioara. Apare distensia si atonia viscerelor cavitare si scazand capacitatea de a creste presiunea intraabdominala apar dificultati in mictiune si defecatie. Durerea de spate este un simptom frecvent si este indusa de lordoza care apare datorita retractiei muschilor largi si scaderea eficientei muschilor drepti. Pielea si tesutul celular subcutanat supraiacente eventratiilor largi sunt intinse si lezate. Pielea devine hipoxica, atrofica, lipsita de grasimea subcutanata si apar ulceratii spontane. Aceste ulceratii se vindeca greu si necesita tratament antibicrobian intensiv atat local cat si sistemic pentru a preveni sepsisul.

Examenul clinic inregistreaza marimea orificiului de eventratie, aspectul marginilor aponevrotice, aprecierea reductibilitatii si a tulburarilor functionale, determinate de eventratie, tulburari de tranzit, cardio-circulatorii si mai ales respiratorii.

Tratamentul eventratiilor :

Pneumoperitoneul (introducerea aerului in cavitatea peritoneala) progresiv reprezinta o tehnica utila pentru pregatirea pacientilor in vederea curei chirurgicale a eventratiilor deoarece el previne unele dintre modificarile acestei afectiuni. Pneumoperitoneul intinde peretele abdominal si aderentele intraabdominale, favorizeaza intoarcerea venoasa, imbunatateste functia diafragmului si ajuta la intoarcerea viscerelor in abdomen. Tehnica pneumoperitoneului este relativ simpla si consta in introducerea unui ac de pneumoperitoneu in cavitatea peritoneala si injectarea aerului pana cand apare scurtarea respiratiei sau durerea in umar. Pneumoperitoneul este mentinut 10-20 de zile si pacientul este pregatit pentru operatie atunci cand prin palpare nu se mai evidentiaza tensiune la nivelul flancurilor.

Interventia chirurgicala nu trebuie sa se realizeze inainte de 6-12 luni de la operatia anterioara, acesta fiind intervalul necesar colagenului sa se matureze. In cazul infectiilor sau fistulelor, trebuie asteptat, de asemenea, minim un an dupa sterilizare si vindecare, deoarece bacteriile pot ramane in acest interval in stare dormanta in vechea cicatrice. In fistulele trenante, secretiile purulente cronice asociate cu granuloamele de corp strain sau complicatii interventia chirurgicala nu trebuie amanata. Suturile infectate sunt eliminate, plaga se curata cu grija si se lasa deschisa pentru a granula, sutura secundara practicandu-se dupa cel putin 12 luni.

Anestezia este de dorit sa fie generala pentru a beneficia de o relaxare musculara buna.

Obiectivul curei chirurgicale a eventratiei este de a reconstrui anatomic peretele abdominal. Aceasta include inchiderea defectului parietal, instaurarea presiunii abdominale normale si in eventratiile mediane, reinsertia tendinoasa a muschilor abdominali laterali.

Odata cu dezvoltarea materialului sintetic neresorbabil s-au dezvoltat trei tehnici de baza in repararea eventratiilor: resuturarea clasica, sutura in siret de pantof si utilizarea plaselor sintetice neresorbabile. Metoda aleasa depinde in primul rand de marimea defectului parietal. Multi chirurgi folosesc materialul protetic de rutina, in timp ce altii numai in defectele parietale de mari dimensiuni.

Tehnici chirurgicale de tratament a eventratiilor

Vechea cicatrice se excizeaza eliptic si se separa cu grija de sacul herniar. Se elibereaza pielea pe ambele margini ale inciziei pana la limitele musculoaponevrotice ale defectului parietal si peretele muscular abdominal subjacent pentru expunerea completa a sacului. Dupa ce se deschide sacul, se diseca epiploonul si ansele aderente la suprafata sa interna cu mare atentie, in ideea ca este mai bine sa ramana fragmente de sac sau peritoneu pe suprafata externa a anselor intestinale, decat bucati de anse eliberate pe suprafata interna a sacului. Sacul si peritoneul care il acopera, tesutul cicatriceal, precum si vechiul material de sutura sunt excizate pana la marginea defectului pentru a se expune tesutul normal al liniei albe. Abdomenul este inchis cu suturi intrerupte de fir monofilament de otel inoxidabil trecute prin abdomen la cel putin trei cm de marginea libera. Acestea trebuie spatiate la doi cm si nu trebuie tensionate prea tare.
Cura cu plasa a eventratiilor
De obicei plasa se decupeaza in forma defectului, putin mai mare si se aseaza cel mai bine intre peritoneu si peretele abdominal.

Procedeul Rives-Stoppa foloseste o plasa asezata intre teaca posterioara a muschilor drepti abdominali si fibrele propriu-zise ale acestora. Timpii cei mai importanti sunt:

- excizia cicatricii vechi si incizia sacului, inspectia continutului sacului, eliberarea anselor aderente si introducerea lor in cavitatea peritoneala;

- se sutureaza cele doua margini ale peritoneului si sacului cu fir continuu absorbabil, pentru ca plasa sa nu vina in contact direct cu ansele intestinale;

- disectia mediala a tecii dreptului pe o lungime de 8-10 cm de-a lungul defectului parietal pentru pregatirea patului protezei definitive;

- se separa teaca posterioara a muschiului drept abdominal de fibrele sale propriu-zise pe toata lungimea sa, plasa se intinde in usoara tensiune intre dreptii abdominali si se fixeaza cu fire sintetice de monofilament neabsorbabile;

- suturile vor fi trecute prin marginile laterale ale plasei, apoi a tecii dreptilor dinspre interior spre exterior;

- se aseaza doua tuburi de dren deasupra plasei si se vor sutura cele doua margini mediale ale dreptilor abbominali, apoi plaga se inchide.

In prima zi dupa operatie pacientul este sfatuit sa se plimbe, sa manance si sa bea normal. La pacientii varstnici, obezi, cu patologie respiratorie, fumatori, care au avut eventratii mari, se mentine ventilatia aproximativ 12 ore dupa operatie pentru a preveni complicatiile respiratorii.

Complicatiile sunt putine si atunci cand apar sunt minore. Cea mai frecventa complicatie si in acelasi timp cauza de recidiva este infectia. In acest caz se va administra tratament antibiotic si daca este necesar redeschiderea plagii si drenajul, fara excizia plasei. Complicatiile tardive sunt recidiva eventratiei si rejetul plasei.

Rezultatele sunt in general bune, iar prognosticul este favorabil.

 

Tratamente naturiste pentru Eventratia

Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Pret: 88 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara