Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Febra de fan - Polinoza

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Febra de fan - Polinoza

Descrierea febrei de fan - polinoza

Rinita alergica este o inflamatie a mucoasei nazale. Termenul de polinoza, popular febra de fan, desemneaza alergia la polen, care se manifesta in special cu rinoree.  Inca de la debutul primaverii, auzim de febra de fan. Ignorand numele, trebuie sa stim ca nu avem de-a face insa cu o febra si nici nu exista o legatura absoluta cu fanul. Ceea ce desemneaza febra de fan este de fapt rinita alergica sezoniera. Simptomele se pot prelungi uneori pana in octombrie daca sensibilitatea pacientului este la polenul de ierburi.  Rinita alergica este provocata in urma unei reactii exagerate de protectie a sistemului imunitar, ce percepe anumite substante din mediu ca inamici ai organismului. Pentru prevenirea rinitei, evita expunerea la substante alergene.

Febra de fan este cel mai des provocata de polen. Exista insa si alti factori, cum ar fi poluarea de interior si exterior, starea psihica, virozele respiratorii (in principal cele aparute in primii ani de viata) care nu trebuie ignorati in istoricul medical al unui pacient. Cel mai puternic alergen este polenul, urmat de acarieni, de parul animalelor si de sporii ciupercilor. Exista oamnei care nu au astfel de sensibilitati, iar prin urmare aceste particule nu ii afecteaza.

Semnele si simptomele febra de fan - polinozei

Semnele si simptomele rinitei alergice persista atat timp cat esti expus(a) la alergeni. Simptomele pot include: prurit (mancarimi) nazale, secretii nazale apoase (rinoree), o stare de oboseala, stranuturi repetate, afectarea mirosului, respiratie suieratoare, nas infundat, tuse, lacrimare abundenta si inrosirea ochilor. De asemenea, poti resimti dureri de cap (cefalee), mancarimi sau senzatii de arsura in gat si nas.

Cauzele febrei de fan - polinoza

Polinoza poate fi declansata de polenul diferitelor tipuri de plante, cum ar fi: graminee (secara), ierburi, pomi (mesteacan, stejar), arbusti (alunul) si plante medicinale (pelinul negru). In functie de perioadele de polenizarea ale acestor plante, polinoza poate sa apara de mai multe ori pe an.

De obicei polinoza se asociaza si cu o reactie incrucisata la alimente care contin proteine a caror structura moleculara e similara cu a alergenului polen. Se intampla adesea ca persoanele alergice la polenul de mesteacan, de exemplu, sa reactioneze alergic si la alune.

In cazul aceste boli, alergenii sunt substante care intra in caile respiratorii (gura, nas, gat si plamani) in urma procesului respiratiei, cascat sau uneori prin contactul direct cu pielea.

De cele mai multe ori este destul de dificil de identificat un anumit alergen. O data ce alergenii intra in contact cu caile aeriene, celulele albe din sange care sustin sistemul imunitar, produc anticorpi la substanta ofensatoare. Aceasta reactie exagerata a acestora la o substanta inofensiva este adesea o reactie de hipersensibilitate.

Cel mai frecvent alergen intalnit in cazul febrei fanului este polenul (eliberat de plante cu flori, sub forma unor in particule mici), iar apoi mucegaiurile. Mucegaiurile sunt anumite tipuri de ciuperci care nu au tulpini, radacini sau frunze, care cresc atat in aer liber cat si in interior. In aer liber, acestia se inmultesc in sol, vegetatie si lemn putrezit. In interior, mucegaiurile se multiplica in locurile in care nu circule aerul (poduri, subsoluri) dar si incaperi umede (bai, camari sau alte locuri in care alimentele sunt stocate, pregatite sau aruncate).

Cantitatea de alergeni (polen sau mucegaiuri din aer) la care oamenii pot dezvolta simptome alergice variaza de la o persoana la alta. Nu se pot face predictii legate de modul in care o persoana va reactiona sau cat de intens la alergeni.

Diagnosticul febrei de fan - polinoza

Diagnosticarea polinozei se face in functie de momentul si locul declansarii simtomatologiei alergice. Probabilitatea diagnosticului de polinoza creste foarte mult daca simptomele apar in anumite perioade de polenizare.

Testul alergic (Pricktest) este folosit pentru identificarea alergenului specific polinozei. Acest test consta in unor extracte standard de polen pe brat sau pe spate, dupa care pielea este stimulata cu ajutorul unui ac exact sub picatura. In cazul unii polinoze locurile respective se inrosesc si se inflameaza usor dupa 15-20 de minute.

Testul poate fi confirmat cu ajutorul unei analize sangvine a anticorpilor impotriva fiecarui alergen. In cazurile speciale se poate face un test de provocare prin introducerea alergenilor respectivi in cavitatea nazala. Deoarece riscul de reactii alergice severe este mare, este recomandat ca in momentul efectuarii acestui test pacientul sa poata beneficia ulterior de cel putin  o jumatate de ora de supraveghere.

Tratamentul febrei de fan - polinozei

Primul pas in aplicarea tratamentului il constituie identificarea substantelor alergice si evitarea sau controlarea expunerii la acestea. Cel care sufera frecvent de astfel de neplaceri poate apela la o serie de vaccinuri care urmaresc o mai buna imunizare a organismului. Pentru aceasta, medicul alergolog trebuie sa identifice corect alergenul care declanseaza aceste stari. Astfel, prin inocularea unor doze din ce in ce mai mari de alergen modificat in laborator, organismul isi creste toleranta si incepe sa produca singur anticorpi. Acest tratament nu se recomanda decat in cazurile grave, care dureaza in istoricul personal al pacientului de mult timp.

Tratamentul medicamentos atenueaza simptomele rinitei alergice. Pentru tratarea acestei afectiuni, medicul iti poate recomanda urmarea unui tratament pe cale orala, sub forma de spray nazal sau de picaturi pentru ochi.

Tratamentele pe baza de corticosteroizi blocheaza reactiile alergice si sunt considerate foarte eficiente pentru combaterea simptomelor rinitei alergice. Medicamentele ce contin cromoglicat sodic sunt foarte eficiente si bine tolerate, inclusiv de catre copii. Acestea se pot gasi sub forma de spray nazal sau picaturi oftalmice.

Injectiile antialergice (imunoterapia) pot reduce sau elimina sensibilitatea la alergenii care declanseaza reactiile alergice. Injectiile antialergice pot constitui o alternativa eficienta cand tratamentul medicamentos nu da rezultatele scontate. Tratamentul consta in injectarea unor doze progresive de substante alergene, in scopul desensibilizarii organismului.

Antihistaminicele blocheaza eliberarea de histamina, o substanta ce provoacă substante alergice (stranut, prurit). Descongestionantele nazale reduc inflamatia mucoasei nazale, scad producerea de mucus si elibereaza caile nazale superioare. Descongestionantele nazale se gasesc sub forma de siropuri, de comprimate sau de spray-uri, dar trebuie folosite cu precautie, pe o perioada scurta de timp.

Prevenirea febrei de fan - polinoza

Principala masura de prevenire a febrei de fan o reprezinta evitarea expunerii la subtante alergene. Se recomanda evitarea mediile cu o igiena necorespunzatoare, mediile in care se gasesc acarieni, polenul si mucegaiurile. Persoanela care sufera de polinoza trebuie sa utilizeze perne antialergice, saltele de pat cu huse antiacarieni,  sa evite sa isi mobileze casa cu covoare si draperii bogate, se recomanda ca jucariile de plus si lenjeria de pat sa se spele des cu apa calda. Acarienii mor la 55°C. De asemenea, trebuie sa se  evite fumul de tigara,  poluarea industriala, anumite parfumuri,  factori ce pot agrava simptomele rinitei alergice, curentii de aer si variatiile mari de temperatura,.

 

Tratamente naturiste pentru Febra de fan - Polinoza

Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 
Frecvente Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara