Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Balsam Quartett Gheara Diavolului

Balsam Quartett Gheara Diavolului

Febra musculara

Descrierea febrei musculare:

Febra musculara este rezultatul incordarii excesive a muschilor, a suprasolicitarii acestora. Febra musculara sau inflamatia muschilor este o situatie des intalnita si experimentata de majoritatea persoanelor, cel putin o data pe parcursul vietii lor. Febra musculara este definita ca disconfortul sau durerea muschilor scheletici in urma unei activitati fizice intense, de obicei, in cazul persoanelor care nu fac in mod constant efort fizic. Desi febra musculara este experimentata larg in populatie, exista inca controverse asupra originii, etiologiei si tratamentului.

Orice activitate in care muschiul produce forte puternice fata de normal sau in care este folosit pentru o perioada prelungita determina febra musculara. Gradul de inflamatie musculara depinde de intensitatea contractiilor musculare si de durata exercitiilor. Intensitatea pare a fi mai importanta in determinare decat durata.

Durerea atinge de obicei cel mai mare nivel in primele doua zile dupa efort si dispare treptat. In formele cele mai severe, durerea apare la 12 ore dupa terminarea efortului si se poate mentine pana la sapte zile.

Semnele si simptomele febrei musculare:

Apare de obicei in muschii care au fost supusi unui efort cu care nu erau obisnuiti. Se pare ca miscarile negative(eccentrice) produc o febra mai mare in zona de mijloc a unui muschi, in timp ce contractiile concentrice produc o febra mai mare in zonele din apropierea tendoanelor. In al doilea rand intensitatea mare a antrenamentului produce o febra mai profunda, in timp ce un antrenament cu greutati mai mici si repetari multe produce o febra mai superficiala. Iata deci un indicator al zonei din muschi atinsa cu predilectie de un anumit tip de antrenament.

Febra musculara apare cu o intarzierere de aproximativ o zi, sau mai multe ore, are un varf de intensitate la aproximativ 1-3 zile de la antrenament si trece complet intr-o perioada de timp intre 4 si 7 zile, toate acestea in functie de intenstitatea antrenamentului, alimentatie si odihna.

Examen fizic

Sensibilitatea este descrisa frecvent ca localizata in portiunea distala a muschilor, in regiunea jonctiunii musculotendinoase. Acest lucru se datoreaza concentrarii maxime a receptorilor durerii in aceasta regiune. In cazul febrei musculare severe durerea este generalizata. Foarte frecvent are loc tumefierea centurilor musculare, resimtindu-se totodata diminuarea fortei si a flexibilitatii musculare.

Cauzele febrei musculare :

Febra musculara rezulta prin suprasolicitarea muschilor la un nivel de activitate fizica la care acestia nu sunt adaptati. Orice activitate in care muschiul produce forte puternice fata de normal sau in care este folosit pentru o perioada prelungita determina febra musculara. Gradul de inflamatie musculara depinde de intensitatea contractiilor musculare si de durata exercitiilor. Intensitatea pare a fi mai importanta in determinare decit durata.

Evolutia febrei musculare :

Febra musculara apare fara deosebire de starea fizica generala a pacientului. Cu febra musculara este asociata doar o morbiditate temporara: durere, inflamatie, scaderea performantei musculare. Nu exista date care sa sustina asocierea febrei musculare cu sechele pe termen lung sau reducerea functiei musculare. Procesul se rezolva spontan in 2 saptamini.

Exercitiile care implica contractii excentrice determina ruptura sau lezarea cea mai puternica a tesutului muscular fata de cele concentrice. De aceea orice forma de exercitii cu contractii musculare excentrice determina febra musculara. Tensiunea crescinda pe unitatea regionala determina ruptura mecanica a elementelor structurale din fibrele musculare sau din tesutul conjunctiv care este in serie cu elementele contractile.

Diagnosticul de febra musculara :

Studiile de laborator nu arata modificari specifice pentru febra musculara. Creatinina este frecvent crescuta seric dar nu este specifica.

Examen histologic. Imediat dupa exercitii sunt observate eritrocite libere si mitocondrii in spatiile extracelulare. Cresterea numarului neutrofilelor circulante si a interleukinei 1 apare la 24 de ore dupa exercitii. Se observa cresterea degradarii proteinelor musculare si depletia depozitelor de glicogen a muschiului. La microscopie se observa ruptura zonelor Z si dezorganizarea miofilamentelor. La 1-3 zile de pa exercitii perioada cind febra musculara este foarte intensa sunt prezente fagocitele in fibrele musculare iar leziunile muschilor sunt mai aparente.

Diagnosticul diferential al febrei musculare se face cu urmatoarele afectiuni: poliomielita acuta, durerea miofasciala, sindromul postpoliomielitic, crampele musculare, deficienta de fosforilaza, deficienta de fosfofructokinaza.

Tratamentul febrei musculare :

Daca febra musculara s-a instalat in corpul tau si resimti durerea la fiecare miscare gresita a corpului, citeste cateva dintre cele mai utilizate metode pentru a elibera muschii de tensiune.

Odihna este cuvantul zilei atunci cand te trezesti doborata de febra musculara. Daca nu iti fortezi mai mult muschii si te relaxezi, durerea va disparea complet in 3-7 zile;

O baie fierbinte poate iti surade cel mai tare la momentul respectiv. Cu toate acestea, febra musculara trece mai usor daca alternezi apa rece cu cea calda pentru a stimula circulatia sangelui;

Rasfata-te si mergi la masaj. Febra musculara poate disparea complet si tu te vei simti mai relaxata ca niciodata;

Invata de la sportivii de performanta. Chiar daca te antrenezi pentru rezultate mai bune in sportul tau preferat, nu te aventura in exercitii care te lasa epuizata complet. Atletii se antreneaza temeinic intr-o zi, apoi lasa corpul sa isi revina urmatoarele cinci zile.

Recuperarea activa este cea mai eficienta tehnica atunci cand incerci sa scapi de durerea insuportabila a febrei musculare. Incearca niste exercitii usoare sau iesi la o plimbare pentru a accelera circulatie sanguina.

Daca esti adepta pastilelor, viziteaza o farmacie sau dulapul de medicamente si ia un anti-inflamator (aspirina, ibuprofen, etc). Temporar, durerea se va diminua, dar procesul de vindecare a fibrelor muschilor nu va fi afectat;

Asculta semnalele corpului tau si evita miscarile care iti provoaca mai multa durere;

Urmeaza un exemplu corect cand practici sporturi sau faci exercitii la sala. Antreneaza-te pana simti muschii incalziti si opreste-te acolo. Nu incerca sa fortezi limitele corpului tau si sa te alegi cu o febra musculara cumplit de indurat.

Prognosticul febrei musculare

Cu febra musculara este asociata doar o morbiditate temporara: durere, inflamatie, scaderea performantei musculare. Nu exista date care sa sustina asocierea febrei musculare cu sechele pe termen lung sau reducerea functiei musculare. Febra musculara se rezolva spontan in maxim 2 saptamini.

 

 

Tratamente naturiste pentru Febra musculara

Balsam Quartett Gheara Diavolului
Pret: 8.99 RON
*TVA inclus
 
Coral Mine 10
Pret: 37 RON
*TVA inclus
 
Arniflora Arnica Gel
Pret: 37.5 RON
*TVA inclus
 
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 
Pret: 77 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara