Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Shiitake

Shiitake

Fibroadenom mamar

Descrierea fibroadenomului mamar

Glandele mamare (sanii) sunt alcatuite din ducte si lobi, care sunt inconjurati de tesut glandular si tesut de sustinere (bogat in fibre elastice). Fibroadenomul mamar este format de cresterea excesiva a testului, sub forma unei sfere de mici dimensiuni - nodul. Fibroadenomul mamare este benign, in consecinta nu creste riscul dezvoltatii cancerului mamar.  Apare sub forma unor formatiuni unice, mai rar multiple cu diametrul de 2-4 cm, bine delimitate, cu suprafata neteda, mobile pe planurile supra si subiacente, rareori adiacente la piele, nedureroase, care nu se modifica in timpul ciclului menstrual si care involueaza la menopauza.

Etiologic este incriminata cresterea nivelului estrogenic plasmatic cu modificarea raportului estrogen/progesteron.

Semnele si simptomele fibroadenomului mamar

Fibroadenoamele pot apare la fetele si femeile de orice varsta in perioada reproductiva a vietii. Dupa menopauza tumorile regreseaza. Fibroadenoamele apar rar la femeile in varsta, de aceea orice leziune solida noua la o femeie in varsta trebuie considerata maligna pana la proba contrarie. Cancerele sunt cele mai comune tumori solide la femeile din postmenopauza.

Diagnosticul fibroadenomului mamar

Pentru a confirma diagnosticul de fibroadenom mamar se practica punctia-aspiratie cu ac fin urmata de examenul citologic al aspiratului, recomandata pentru urmarirea pacientelor la care leziunea nu prezinta risc de malignizare sau care refuza interventia chirurgicala. Echografia mamara diferentiaza formatiunile solide de cele chistice si poate ghida punctia-aspiratie. Mamografia depisteaza o opacitate rotunda sau policiclica, omogena, bine delimitata, cu calcificari polimorfe.

Patogeniea si cauzele fibroadenomului mamar

Fibroadenoamele sunt tumori benigne compuse din elemente stromale si epiteliale. Acestea sunt observate mai ales la femeile tinere. Fibroadenoamele multiple sau complexe pot indica un risc usor crescut pentru cancerul de sin. Riscul relativ al pacientelor cu fibroadenoame este crescut de aproximativ doua ori fata de cele sanatoase. Aceste tumori prezinta procese hiperplazice sau proliferative intr-o singura unitate ductala. Dezvoltarea lor este considerata o aberatie a dezvoltarii normale a sinului. Cauza acestor tumori este necunoscuta. Aproximativ 10% dintre fibroadenoame dispar spontan in fiecare an, iar majoritatea inceteaza sa se dezvolte dupa ce ating 2-3 cm.

Fibroadenoamele pot involua la femeile in postmenopauza. Acestea pot dezvolta calcificari intraductale. Invers, pot creste rapid in sarcina, in timpul terapiei hormonale sau a imunosupresiei, caz in care este stimulata malignizarea. La pacientii cu imunosupresie etiologia fibroadenoamelor multiple este legata de infectia cu virusul Epstein-Barr.

Tratamentul fibroadenomului mamar

Tratamentul este medical: tamoxifen, danazol si chirurgical. Tratamentul de electie este excizia formatiunii pina in tesut sanatos pentru a indeparta si eventualele microfocare fibroadenomatoase din jur, printr-o incizie estetica. Lasata pe loc leziunea se mareste treptat de volum sau rareori poate degenera malign. La femeile tinere cu un fibroadenom de mici dimensiuni este indicata si supravegherea formatiunii.

Terapia prin crioablatie este sigura, eficienta si minim invaziva. Este o alternativa pentru inlaturarea chirurgicala a formatiunii. In aceasta procedura se folosesc ultrasunetele pentru a ghida o sonda in masa lezionala a sinului. Temperaturi extrem de scazute sunt folosite apoi pentru a distruge celulele tumorale care vor fi absorbite de catre organism. Procedura lasa pe loc o cicatrice mai mica decit chirurgia deschisa.

Fibroadenoamele sunt leziuni benigne care nu sunt considerate a avea potential malign. Totusi datorita continutului epitelial exista riscul de neoplazie.

Fibroadenomul poate fi eliminat sub anestezie locala, fie chirurgical, fie prin folosirea unui ac fin. Daca in urma biopsiei se demonstreaza ca nu este malign, in timpul procedurii fibroadenomul va fi eliminat in totalitate.

Riscul de carcinom mamar prin fibroadenom este de 3%. Carcinomul este mai frecvent la femeile care au suferit interventii de excizie a fibroadenoamelor in antecedente. Riscul relativ al carcinomului este crescut la femeile care au fibroadenoame asociate cu chisturi, adenoza sclerozanta, calcificari sau modificari apocrine papilare. Fibroadenoamele juvenile sau gigantice cresc rapid si apar la adolescente. Aceste tumori sunt vindecate prin excizie.

Cancerul mamar si complicatiile fibroadenoamelor

Un procent scazut dintre pacientele cu fibroadenom mamar prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer mamar din cauza acestuia; foarte rar fiind identificate celule canceroase in probele de biopsie ale fibroadenomului.

Complicatiile unui fibroadenom nu sunt frecvente. Biopsia si indepartarea chirurgicala fibroadenoamelor, ca oricare alte proceduri chirurgicale, implica riscul de sangerare, cicatrici si infectii post-operatorii. Dupa eliminarea nodulului este posibil ca acesta sa reapara in aceeasi locatie. Riscul de cancer de san depinde de tipul fibroadenomului.

Fibroadenoamele complexe

Acestea contin chisturi mamare, iar lobii sanului au dimensiuni marite si prezinta bucati de tesut opac si dens - calcifieri. Fibroadenoamele complexe nu evolueaza catre cancer de san, dar la anumite paciente pot favoriza aparitia acestuia. Cu toate acestea, riscul de aparitie al cancerului de san este scazut chiar si dupa diagonsticarea unui fibroadenom complex.

Fibroadenoamele simple

Majoritatea fibroadenoamelor sunt simple: masa acestora este distincta si celulele au aspect uniform. Acestea nu favorizeaza aparitia cancerului de san, mai ales daca nu exista istoric familial care sa includa prezenta acestei boli.

 

Tratamente naturiste pentru Fibroadenom mamar

Shiitake
Pret: 86.51 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara