Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Biostem S 50

Biostem S-50
Produs recomandat

Fibromialgie

Descrierea fibromialgie

Fibromialgia este o afectiune medicala cronica manifestata prin durere si sensibilitate la nivelul muschilor, tendoanelor si articulatiilor. Fibromialgia se mai caracterizeaza prin oboseala cronica , anxietate, depresie, un somn agitat si tulburari la nivelul tranzitului intestinal.

Fibromialgia afecteaza cel mai des femeile cu varsta intre 35 si 55 ani.

 Cauzele fibromialgie

Fibromialgia este caracterizata de durerea si rigiditatea muschilor, ligamentelor, tendoanelor si fibrelor. Durerea se intensifica atunci cand se apasa pe anumite puncte. De asemenea, este insotita de oboseala intensa, slabiciune si dereglari ale somnului. Simptomele sunt legate de starea vremii si se agraveaza la frig si la umezeala, sau la suprasolicitare fizica. Cauza concreta a fibromialgiei inca nu a fost identificata.

Simtomele fibromialgie

 Varietatea si severitatea simptomelor din fibromialgie difera de la o persoana la alta. Durerea cronica este cel mai frecvent simptom. Aceasta apare, de obicei, gradat.

Alte simptome:  dificultati de concentrare, durere, prezenta cel mai frecvent la nivelul: gatului, umerilor, bratelor, pieptului si a feselor,  tulburari de somn,  oboseala,  constipatie sau diaree;   migrene;   anxietate;   depresie; tulburari de memorie;         

Persoanele cu fibromialgie au perioade asimptomatice si perioade simptomatice. Puseele cu oboseala si dureri musculare sau articulare sunt frecvente, in special dupa stress fizic sau psihic. Multi oameni cu fibromialgie acuza dureri accentuate la temperaturi scazute sau umiditate crescuta, cand nu dorm destul, cand sunt obositi, stresati sau extenuati.

Diagnosticul fibromialgie

Nu sunt teste specifice pentru fibromialgie. Diagnosticul este pus pe baza simptomelor descrise de pacient si pe baza uni examen fizic. 

Exista 18 puncte dureroase specifice fibromialgiei: la nivelul gatului, a coatelor, a umerilor, a spatelui, a soldurilor, a genunchilor, si de-o parte si de alta a sternului. Prezenta unei sensibilitati in 11 din aceste puncte pune de obicei diagosticul.

Nu toti medicii pot face usor o diagnosticare si sa trateze o fibromialgie, deoarece inca nu este o problema medicala bine definita. Cei mai experimentati medici in tratamentul fibromialgiei sunt: medicul reumatolog si medicii specialistii in managementul durerii. Alti medici capabili in diagnosticarea fibromialgiei sunt: medicul de familie, medicii internisti si fizioterapeutul.

Tratamentul fibromialge

Boala nu are tratament curativ. Este indicat evitarea factorilor stresanti. Durerea nociceptiva profunda poate raspunde la analgezice, terapie psihologica, strategii de relaxare, exercitii aerobice. Caldura, masajul si alte tratamente sunt utile. Durerea difuza si regionala este ameliorata de strategii precum sauna, baile calde si dusurile, noroiul cald si masajul. Dispozitivele de autostimulare electrica usoara in zonele dureroase prezinta beneficii.

Injectiile cu infiltrare si inteparea cu ace in punctele dureroase specifice reprezinta o tehnica importanta pentru mioliza a declansarii durerii. Aceasta intrerupere conudce la reducerea durerii, cresterea tolerantei la exercitii si a circulatiei. Se injecteaza lidocaina 1% sau procaina 0. 5%. lidocaina este preferata deoarece are reactii alergice mai putine, un debut rapid al actiunii si potenta ridicata. Se folosesc solutii saline pentru pacientii alergici la anestezicele locale.

In terapia fibromialgiei se combina regimurile terapeutice farmacologice cu cele nonfarmacologice, in special tehnicile de relaxare, exercitiile aerobice, psihoterapia. Se va trata depresia comorbida. Se folosesc opioizii, anxioliticele, hipnoticele si relaxantele musculoscheletice. Antidepresivele triciclice au un beneficiu dovedit. Unele anticonvulsivante si antidepresive scad sensibilitatea la durere. Corticosteroizii si antiinflamatoriile nesteroidiene sunt utile doar in controlul proceselor inflamatorii coexistente. Terapiile pentru ameliorarea somnului aduc beneficii si o stare de bine pacientului.

Capsaicina este o substanta extrasa din ardeii iuti, aplicata topic si urmata de masaj amelioreaza durerea locala. Modulatorul selectiv al receptorului de estrogen-raloxifen este eficient in ameliorarea durerii, oboselii la femeile in postmenopauza cu fibromialgie. Modafinil, aprobat pentru narcolepsie si tulburari ale somnului amelioreaza oboseala si tulburarile cognitive. Agonistul dopaminic pramipexole aprobat pentru sindromul picioarelor nelinistite reprezinta o noua optiune pentru fibromialgie. Beta-adrenergicele, pinodol si propanolol administrate in doze mici inainte de culcare amelioreaza durerea si agitatia.

Un medicament eficient pentru a ameliora tulburarile somnului este zolpidem. Antidepresantele sunt in general folosite datorita efectelor lor asupra serotoninei. Antidepresivele triciclice sunt cele mai potente. Standardul este amitriptilina, dar multi pacienti nu tolereaza medicamentul. Daca pacientul are si sindromul picioarelor nelinistite se indica clonazepam. Tiagabina creste eficienta somnului, gabapentina ajuta la mentinerea somnului.

Pentru un somn linistit se recomanda:  evitarea perioadelor de somn din timpul zilei, un orar prestabilit al orelor de somn noaptea, evitarea alimentelor condimentate, dulci, a bauturilor inainte de culcare, evitarea vizionarii programelor TV, cititului cartilor noaptea in pat, efectuarea regulata de exercitii ziua, dar nu inainte de culcare, efectuarea unei bai calde inainte de culcare, pastrarea camerei linistita, intunecata si racoroasa

Pacientii cu fibromialgie produc o cantitate mai mare de radicali oxidanti liberi si toxine metabolice fata de cei sanatosi. Se indica cresterea aportului alimentar sau suplimentarea vitaminei, C, A, zincului si seleniului. Dieta vegetariana amelioreaza unele simptome. Cei mai multi pacienti cu fibromialgie consuma cantitati mari de carbohidrati care contribuie la agravarea simptomelor. Se recomanda eliminarea din alimentatie a zaharurilor rafinate, fumatului, cafeinei, fainoaselor, produselor chimicalizate, alcoolului, aspartamului si glutamatului monosodic.

Prognosticul fibromialgiei

Fibromialgia este o boala cronica cu recaderi. Se raporteaza pana la 10 vizite pe an a pacientilor la medic datorita durerii. Nu este amenintatoare de viata, deformanta sau o boala progresiva. Simptomele fibromialgiei sunt variabile. Fara un diagnostic corect si tratament pacientul poate avea iluzia progresarii bolii. Aceasta este mediata de deprivarea de somn.

Oboseala si durerea cronica in fibromialgie creste riscul de sindrom metabolic. Aproximativ o treime dintre pacientii cu fibromialgie raporteaza modificarea serviciului. Unii scurteaza ziua de lucru sau isi schimba serviciul cu unul mai putin stressant sau cu mai putina responsabilitate. Pacientii raporteaza imposibilitatea de a atinge un nivel educational superior sau al carierei. Desi reversibila alodinia si hiperalgezia la pacientii cu fibromialgie poate fi suparatoare.

Caracteristicele pacientilor cu prognostic rezervat cuprind: boala psihiatrica majora sau depresie severa si anxietate ca nu raspunde la tratament, nivel ridicat al distressului, fibromialgie de lunga durata, evitarea activitatii fizice, afectare functionala marcata, dependenta de opioide si alcool.

 

 

Tratamente naturiste pentru Fibromialgie

Biostem S-50
Pret: 450 RON
*TVA inclus
 
Articular Protect
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Pret: 52 RON
*TVA inclus
 
Colagen Pur din Somon salbatic
Pret: 93.1 RON
*TVA inclus
 
Pret: 271.32 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara