Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Uleiul de Oenothera

ULEIUL DE OENOTHERA

Fibromul uterin

Descrierea fibromului uterin

Fibromul uterin denumeste tumori benigne, formate din tesut conjunctiv si muschi ai peretilor uterului. Numit si fibromiom, leiomiom sau miom uterin, acesta nu este asociat cu un risc crescut de cancer si nu evolueaza in mod obisnuit in cancer. Aproximativ 40% din femei sufera de fibrom uterin, sustin medicii de specialitate. Principala cauza a acestei afectiuni este dezechilibrul hormonal care apare dupa varsta de 35 de ani. Fibromul uterin este descoperit in mod accidental in timpul unui examen pelvic sau a unei ecografii de sarcina.

In general, fibromul uterin nu provoaca neplaceri si nu necesita tratament. In caz contrar, tratamentul medical si procedurile chirurgicale pot micsora sau indeparta fibromul. Rar, fibromul poate necesita tratament de urgenta atunci cand cauzeaza dureri pelvice bruste, violente.

Fibromul poate creste sub forma unui singur nodul, sau in ciorchini si poate avea dimensiuni de la 1 mm la peste 20 cm in diametru. Se poate intampla ca tumorile sa creasca in grosimea peretilor uterului, pot aparea in relief in cavitatea uterina, sau pot fi situate imediat sub mucoasa uterina (stratul de celule care captuseste interiorul uterului). In cazuri rare, se intalneste fibromul submucos pediculat – localizat de asemenea sub mucoasa uterina, dar este suspendat de un pedicul – un suport alungit, de forma unui tub lung si fin.

Fibromul uterin este mai frecvent la femeile cu varste intre 40 si 50 ani si la femeile de culoare.

Cauzele fibromului uterin

Cauza fibromului uterin nu este inca pe deplin cunoscuta, dar umatorii factori sunt banuiti:

Hormoni - estrogen si progesteron, doi hormoni care stimuleaza dezvoltarea mucoasei uterine in timpul fiecarui ciclu menstrual si pregatirea sarcinii, par sa determine si sa promoveze cresterea de fibroame. Fibroamele contin numerosi receptori pentru estrogen si progesteron intr-un numar mai mare decat celulele normale ale muschiului uterin.

Modificari genetice - fibroamele au numeroase modificari genetice, fiind astfel foarte diferite de celulele normale ale muschiul uterin.

Alte substante chimice - substantele care ajuta organismul sa mentin tesuturi, cum ar fi factorii de crestere, poate afecta cresterea fibromului

Fibromul uterin se dezvolta din tesutul muscular neted al uterului numit in termeni medicali miometru. O singura celula se reproduce in mod repetat, creand in cele din urma o masa distincta de tesuturile vecine. Modurile de crestere a unui fibrom uterin variaza: fibroame uterine pot ramane de aceeasi marime, unele fibroame uterine pot continua si creasca lent, se pot micsoraa pe cont propriu de-a lungul timpului.

Fibroamele variaza extrem de mult si in ceea ce priveste dimensiunea, de la nedetectabila de catre ochiul uman, la mase voluminoase care pot denatura si mari uterul. Fibroamele pot fi unice sau multiple, in cazuri extreme, extinzand uterul atat de mult incat acesta ajunge pana la coaste.

Semne si simptome Fibromul uterin

Fibromul uterin se manifesta prin urmatoarele semne si simptome: 50% dintre fibroame produc singerari si dureri pelviabdominale sangerarile, care pot aparea intre menstruatii -metroragii sau ca menstruatii abundente si uneori prelungite - menometroragii, cu pierderi de cheaguri; durerile, care pot fi spontane, in timpul menstrelor (dismenoree) sau in timpul actului sexual - dispareunie; fenomenele urinare - mictiuni frecvente, usturimi la urinat, chiar infectii urinare, fenomene digestive - constipatie, defecatie dureroasa, secretii vaginale albicioase - leucoree cantitativ crescute, fara alte manifestari ale unei vaginite, insuficienta venoasa - varicele membrelor inferioare, apare atunci cind fibroamele voluminoase afecteaza organele vecine prin compresii si complicatii mecanice. 

Semnele si simptomele fibromului sunt influentate de localizarea acestuia:

Fibromul submucos – fibromul care creste sub mucoasa uterina este considerat a fi responsabil de sangerarea prelungita si abundenta din timpul menstrelor.

Fibromul subseros – fibromul care se dezvolta pe fata externa a uterului poate uneori comprina vezica, determinand aparitia simptomelor urinare. Fibromul poate apasa si rectul, cauzand constipatie, sau nervii rahidieni, cauzand dureri de spate.

Rar, un fibrom poate cauza durere acuta atunci cand nu mai este aprovizionat cu sange. Lipsit de nutrientii necesari, fibromul incepe sa moara, iar produsele rezultate din degenerarea fibromului se pot infiltra in tesuturile invecinate, cauzand durere si febra. Un fibrom pediculat, care atarna de un pedicul in interiorul sau in exteriorul uterului, poate cauza durere atunci cand pediculul se rasuceste, intrerupand irigarea sa cu sange.

Diagnosticul fibromului uterin

Fibroamele care nu produc simptome sunt descoperite de obicei intamplator la un examen ecografic.

Pacientele cu simptome produse de fibrom se prezinta de obicei la medicul ginecolog. Examenul clinic efectuat de catre acesta va ridica suspiciunea de fibrom uterin, diagnostic care trebuie confirmat printr-un examen ecografic sau de rezonanta magnetica. Uneori sunt necesare si alte investigatii pentru a elimina posibilitatea existentei altor afectiuni.

Factori de risc pentru fibrom uterin

Varsta este unul dintre factorii de risc ca o femeie să dezvolte fibrom uterin uteri. Femeile in varsta au o predispozitie mai mare in a dezvolta fibrom uterin, mai ales in jurul varstei de 50 de ani. Pana la varsta de 50 de ani peste 80% dintre femei prezinta fibroame uterine, iar dupa menopauză fibroamele de micsoreaza. Un alt factor de risc este dat de prezenta fibromului la una dintre membrele familiei. Nu in ultimul rand dar obezitatea reprezintă un risc în apariÈ›ia fibromului uterin.  Alti factori care pot avea un impact asupra dezvoltarii fibromul uterin includ:

Rasa - femeile de culoare sunt mai susceptibile de a dezvolta fibroame uterine decat femeile din alte grupuri rasiale. In plus, femeile de culoare dezvolta fibrome la varste mai tinere, si sunt, de asemenea, susceptibile de a prezenta fibroame de dimensiuni mai mari.

Ereditatea - daca mama sau sora dumneavoastra a avut fibroame uterine, aveti un risc crescut de asemenea de a dezvolta fibroame uterine.

Sarcina si nasterea copilului.- sarcina si nasterea par sa aiba un efect de protectie si pot scadea riscul de a dezvolta fibrome uterine.

 Tratamentul fibromului uterin

Medicatia pentru fibromul uterin este mirata asupra hormonilor care regleaza ciclul menstrual, tratand simptome precum sangerarea menstruala abundenta si durerea pelvina. Ea nu elimina tumorile fibromatoase, dar poate sa le micsoreze. Printre medicamente care sunt administrate in tratamentul fibromului uterin se numara:

Medicamentele denumite agonisti de GnRH -Lupron, Synarel, ele produc efectul opus celui provocat de hormonul natural GnRH. Astfel incat, nivelul de estrogen si progesteron scade, menstruatia se opreste, iar fibroamele se micsoreaza.

Agonisti de GnRH- gonadoliberina. Pentru a declansa un nou ciclu menstrual, o regiune a creierului, hipotalamusul, elibereaza gonadoliberina. Aceasta ajunge la hipofiza, care stimuleaza ovarele sa produca estrogen si progesteron.

Hormonii androgeni - ovarele si glandele suprarenale produc androgeni, sau hormoni masculini. Ca terapie medicala, androgenii au rolul de a reduce simptomele fibromului uterin. Danazol, un androgen sintetic asemanator cu testosteronul, a avut ca rezultat micsorarea tumorilor fibromatoase, reducerea dimensiunilor uterului, oprirea menstruatiei si corectarea anemiei. Dar efectele adverse, care constau in luarea in greutate, disforie (stari de depresie, anxietate sau nemultumire), acnee, cefalee, cresterea parului si ingrosarea vocii, determina numeroase femei sa evite aceste medicamente.

Alte medicamente – cele antiinflamatorii nesteroidiene sunt eficiente impotriva sangerarilor menstruale abundente, dar nu reduc sangerarile cauzate de fibromul uterin,  contraceptivele orale controleaza scurgerile menstruale, dar nu pot reduce dimensiunile tumorilor fibromatoase.

Histerectomia

Histerectomia reprezinta indepartarea uterului, este singura solutie permanenta de tratare a fibromului uterin. Dar aceasta operatie este una radicala, in urma careia femeia nu mai poate avea copii. Daca histerectomia este asociata cu ovariectomia - ablatia ovarelor, se instaleaza o menopauza precoce si se pune problema instituirii unui tratament de substitutie hormonala.

Miomectomia

Miomectomia este procedura de extirparea a fibromului si se practica in momentul in care fibroamele sunt sursa unor simptome precum dureri la nivelul bazinului, tulburari urinare, marirea volumului abdomenului, tulburari digestive sau sterilitate. Acest procedeu permite pastrarea organelor reproductive in totalitate si nu impiedica obtinerea unei sarcini in viitor.

Miomectomia poate fi efectuata prin trei tehnici:

Miomectomie histeroscopica – este utilizata pentru tratarea fibroamelor accesibile prin cavitatea uterina (fibroame submucoase). Aceasta interventie chirurgicala se practica pe cale vaginala si sub controlul unui histeroscop – instrument ce permite vizualizarea interiorului uterului. Spitalizarea nu dureaza decat 24 ore.

Miomectomie pe cale abdominala – se practica dupa efectuarea unei incizii abdominale sub anestezie totala sau epidurala. Aceasta procedura se adreseaza pacientelor cu fibrom interstitial (localizat in muschiul uterului) sau cu fibrom submucos.

Miomectomie laparoscopica – se aplica pacientelor cu fibroame de dimensiuni mici sau medii. Interventia se practica sub anestezie generala, iar spitalizarea nu depaseste o zi.

Variatiile miomectomiei – in cadrul carora fibroamele uterine sunt distruse fara a fi excizate sunt:

Mioliza – este o procedura laparoscopica in care se utilizeaza un curent electric pentru a distruge fibroamele si a micsora vasele de sange care le iriga.

Criomioliza – reprezinta procedura ce utilizeaza nitrogen lichid pentru a ingheta fibroamele.

Gradul de risc, eficienta si riscurile asociate cu recurenta fibroamelor urmeaza sa fie determinate pentru aceste doua proceduri.

Embolizarea arterelor uterine

Particule mici injectate in arterele care alimenteaza uterul, duc la intreruperea fluxului sangvin, si prin urmare la micsorarea tumorilor fibromatoase. Aceasta tehnica s-a dovedit a fi eficienta in micsorarea fibroamelor si in reducerea simptomelor provocate de acestea. In plus, tehnica prezinta avantajul de a putea fi realizata fara nicio incizie iar timpul necesar recuperarii este mult mai scurt.

Complicatii apar atunci cand este afectat fluxul sangvin la ovare sau la alte organe.

Tratamentul cu ultrasunete focalizate

Chirurgia cu ultrasunete focalizate, FUS - focused ultrasound surgery, ghidata prin rezonanta magnetica este o tehnica relativ recenta. Spre deosebire restul procedurilor, FUS este o tehnica neinvaziva si permite mentinerea uterului. Bolnava este plasata intr-un aparat special de RMN ce permite vizualizarea organelor. Astfel, fibroamele pot fi localizate si distruse, fara a necesita o incizie. Ultrasunetele focalizate de inalta frecventa sunt utilizate pentru a distruge cu precizie fibroamele.

Rezultatele initiale ale acestei tehnologii sunt promitatoare, dar efectele sale pe termin lung nu se cunosc inca.

Expectativa fibromului uterin

In cea mai mare parte cazurie de fibrom uterin sunt asimptomatice. In cazul acestora, expectativa, sau supravegherea medicala este cea mai buna optiune. Tumorile fibromatoase nu sunt de origine cancerigena si reprezinta rareori un pericol pentru sarcina. Cele mai multe dintre ele cresc incet si tind sa se micsoreze dupa menopauza cand nivelul de hormoni sexuali scade. Expectativa este cea mai buna optiune de tratament pentru marea majoritate a femeilor cu fibrom uterin.

 

 

Tratamente naturiste pentru Fibromul uterin

ULEIUL DE OENOTHERA
Pret: 50 RON
*TVA inclus
 
Female Hormone Blend - Amestec Hormonal Feminin
Pret: 52.5 RON
*TVA inclus
 
Ulei de In canadian cu Omega 3
Pret: 65.86 RON
*TVA inclus
 
Noni  Tropical
Pret: 76.01 RON
*TVA inclus
 
Multi Gland Caps For Women
Pret: 79 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara