Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Fimoza si parafimoza

Descrierea fimozei si parafimozei

La barbatul necircumcis exista un pliu cutaneo-mucos care acopera glandul (capul) penisului, numit preput. Fimoza apare atunci cand preputul este prea strans in jurul penisului si nu permite decalotarea acestuia. Parafimoza se produce printr-un mecanism invers, atunci cand preputul este impins in spatele glandului, ramanand blocat acolo, ceea ce constituie o urgenta  medicala, spre deosebire de fimoza, care are o evolutie mai simpla, benigna. La nastere, baiatul prezinta fimoza, care este fiziologica si are un rol protector asupra penisului si orificiului urinar. In timp, tesutul se dezvolta complet, desprinzandu-se de pe gland in mod spontan, astfel ca, de obicei, in jurul varstei de 3-5 ani fimoza dispare. Sunt si cazuri in care aceasta stare persista uneori inclusiv chiar in primii ani ai adolescentei.

Cauzele fimozei si parafimozei

Se intampla ca parintii sa fie ingrijorati de persistenta fimozei si forteaza decalotarea, ceea ce poate avea efecte nedorite: apar cicatrice fibroase care, in timp, pot face retractia preputului din ce in ce mai dificila, deci fimoza mai persistenta, sau pot induce chiar o parafimoza. La adulti, fimoza este favorizata de o igienă locala deficitara, care intretine apoi un cerc vicios. Preputul devenind  stramt si decalotarea dificila, nu se poate curata bine zona de sub preput, ceea ce permite acumularea de reziduuri, transpiratie, resturi celulare sau de urina, care au un efect iritativ, agravand fimoza.

Alte cauze sunt legate de existenta  microtraumatismelor repetate (incercari brutale de decalotare), a  unor dermatite  locale alergice (generate de produse de igiena si de intretinere, spermicide, condoame, lubrifianti etc.)  si de  infectii locale repetate sau cronice. Acestea se numesc balanite (infectii ale glandului) sau balanopostite (atunci cand intereseaza si preputul), cele mai frecvente avand ca origine candidoza sau unele boli cu transmitere sexuala (gonoree, infectie cu herpes, chlamydia etc). Pacientii cu diabet zaharat, la care urina incarcata cu glucoza constituie un bun mediu de cultura pentru microorganisme, fac mai usor infectii locale si, implicit, fimoza. In cazul parafimozei, in afara acestor factori favorizanti, mai intervin si cateterismele repetate ale vezicii urinare si activitatea sexuala intensa (inclusiv masturbarea).

Simptomatologia fimozei si parafimozei

De cele mai multe ori, in fimoza simptomatologia este simpla, rezumandu-se la prezenta acesteia. Alteori, preputul este rosu, inflamat, apar dureri  locale sau in timpul urinarii, secretie uretrala urat mirositoare, dificultati la urinare sau hematurie (sange in urina), erectii dureroase, manifestari care aduc bolnavul la medic. In parafimoza, simptomatologia este mai severa de la inceput, deoarece preputul ingrosat si blocat in retractie produce modificari circulatorii locale, cu durere, edem (tumefactie), modificari de culoare (glandul devine rosu inchis, vinetiu). Daca scaderea fluxului sangvin persista se poate ajunge la necroza, de aceea parafimoza este o urgenţă medico-chirurgicala.

Diagnosticul fimozei si parafimozei

Diagnosticul se pune in general pe baza examenului local, uneori completat cu un examen de urina sau un consult urologic de specialitate. Spuneam ca, in primii ani de viata, fimoza nu necesita tratament si, in general, sunt suficiente baile caldute si o buna igiena locala. Daca exista insa fenomene obstructive – urinare, durere, hematurie – pacientul trebuie să se prezinte la un control medical. Initial, se folosesc creme cu steroizi aplicate de mai multe ori pe zi. Dacă este vorba despre o infectie locala, se face tratamentul specific. In parafimoza, se poate incerca initial aplicarea de gheata, dar nu direct pe piele, pentru micsorarea edemului, incercand apoi recalotarea. Dacă acest lucru nu e posibil, prezentarea la medic nu trebuie amanata. In parafimoza, cateodata si in fimoza, poate fi indicat un tratament chirurgical, fie ca este vorba de circumcizie, fie ca este o interventie mai conservatoare. Acest lucru starneste insa nelinisti si controverse fie in cazul parintilor, daca sunt pusi in fata acestei decizii, fie al pacientului adult, deoarece circumcizia atinge niste tabuuri socio-culturale si este perceputa ca o atingere a propriei personalitati.

Desi se considera ca circumcizia are un rol protector impotriva cancerului penian sau cancerului cervical la femei , desi era larg indicata in trecut, în prezent medicii europeni, spre deosebire de cei americani, prefera plastiile, interventii mai simple.

Fimoza si parafimoza sunt afectiuni ale penisului care evolueaza la limita dintre fiziologic si patologic, intre pudoare si lipsa de informatii, intre tabuuri sociale si reconsiderari stiintifice. Intr-adevar, intre nedumerirea mamelor, care observa fimoza fiziologica la baieteii noi-nascuti, la lipsa de experienta a adolescentilor si la autosuficienta adultului, pentru care viata sexuala nu are secrete, aceste boli, in general usoare, provoaca deseori  intrebari, insomnii sau drame.

Prevenirea fimozei si parafimozei

Pentru prevenirea acestor afectiuni este esentiala o buna igiena locala. Zona genitala trebuie spalata zilnic, de cate ori este necesar, cu apa calduta. Preputul trebuie manevrat delicat, pentru a curata zona de sub el, apoi repus in pozitie normala. Evitati manevrele brutale, relatiile sexuale intamplatoare si tratati infectiile locale.

Circumcizia

In practic, exista fie tendinta parintilor de a rezolva acest aspect de la o varsta frageda a copilului, fie tendinta de a neglija sau refuza interventia, chiar daca ea se impune la copil sau la adult. Tratamentul chirurgical este individualizat, recomandat dupa o evaluare atenta, diferentiata, in functie de stadiul si dimensiunile afectiunii, de varsta, de o patologie asociata. Trebuie sa discutati cu medicul generalist sau pediatru, eventual cu un urolog, pentru stabilirea terapie

 

Tratamente naturiste pentru Fimoza si parafimoza

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara