Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Gastroenterita bacteriana

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Garlic Caps

Garlic Caps

Gastroenterita bacteriana

Descrierea gastroenteritei bacteriene

Gastroenterita este o inflamatie a stomacului si intestinului, ce se manifesta prin tulburari digestive – greturi, varsaturi, crampe abdominale si diaree. In majoritatea cazurilor, este o afectiune de scurta durata, simptomele disparand in trei zile. Severitatea bolii variaza, iar in cazurile grave, gastroenterita duce la deshidratare si dezechilibru electrolitic, datorita pierderii de lichide prin voma si diaree. Gastroenterita este o afectiune frecventa, ce dispare de obicei de la sine, in absenta unui tratament. Deshidratarea care o insoteste poate provoca probleme, in special la varstnici si la copii, ce necesita ingrijiri medicale.

Gastroenterita este provocata de numeroase virusuri, bacterii sau alte microorganisme ce contamineaza apa si alimentele. Intensitatea simptomelor variaza in functie de cauza. Virusul Norwalk este recunoscut drept agentul cel mai frecvent implicat in focarele epidemice de gastroenterita virala. Acest virus a fost identificat pentru prima data in 1968 intr-o scoala din Norwalk, Statele Unite, in timpul unei epidemii de gastroenterita. Rotavirusul este un alt tip de virus frecvent responsabil pentru cazurile de gastroenterita la copii.

Simptomele gastroenteritei

La adultii cu o stare buna de sanatate, simptomele dureaza intre 1 si 3 zile. In mod exceptional, ele pot persista pana la 7 zile. Intensitatea simptomelor variza in functie de cauza.

Simptomele gastroenteritei:  crampe abdominale, diaree apoasa, febra usoara - 38ºC, inapetenta, dureri de cap, greata si varsaturi

In urma contaminarii, simptomele survin: dupa 12 – 24 ore  – in cazul unei gastroenterite virale, intre 1 ora – 12 ore mai tarziu – in cazul unei gastroenterite bacteriene, dupa 30 minute – daca agentul etiologic este o toxina

Semnele deshidratarii: iritabilitate,  scadere in greutate,  pierderea apetitului, stare de soc si lesin, mictiuni rare, cu urina inchisa la culoare,  uscarea pielii si a gurii,  slabiciune, crampe musculare

Semne de alarma

Consultarea medicului este obligatorie imediat dupa aparitia unuia dintre simptomele urmatoare: scaun cu sange sau mucozitati,  semne de deshidratare, incapacitatea de a urina mai mult de 12 ore, varsaturi ce dureaza mai mult de 8 ore,   dureri abdominale puternice, timp de peste 2 ore, febra de peste  38,5ºC

Cauze si factori de risc ale gastroenteritei bacteriane

Infectiile bacteriene determina gastroenterite in tarile mai putin dezvoltate. Agentul cauzal cel mai important in aceste tari este Escherichia coli (enteropatogenica, enterotoxigenica, enteroadeziva, enteroinvaziva si enterohemoragica) . Alte bacterii care determina gastroenterita mai putin frecvent cuprind Campylobacter, Aeromonas, Shigella, Salmonella. Speciile de Vibrios in special Vibrio cholerae joaca un rol important in epidemii. In toxiinfectia cu fructe de mare Vibrio parahaemoliticus este asociata cu gastroenterita.

Anumite alimente sunt asociate cu anumite bacterii. Ingestia de alimente contaminate sau crude, in special lapte si carne cruda este o cauza comuna de gastroenterita.

Pe cale alimentara – consumul de alimente sau apa contaminate de germeni poate cauza gastroenterita. Alimentele cel mai frecvent implicate sunt: iaurt-Campylobacter, Slamonella, Listeria, Staphylococcus, oua-Salmonella specii, carne-Clostridium perfringens, Salmonella, Aeromonas, Campylobacter si Staphylococcus specii, carne de porc-Clostridium perfringens si Yersinia enterocolitica, fructe de mare-Aeromonas, Plesiomonas, Vibrio specii si astrovirus, sosuri-Plesiomonas, Vibrio si calcivirus, vegetale-Aeromonas, Clostridium perfringens, orez congelat-specii de Bacillus, maioneza-specii de Staphylococcus.

Apa este un rezervor major pentru multe organisme care pot cauza diareea. Bazinele de inot au fost asociate cu infectii cu Shigella iar specii de Aeromonas cu expunerea la mediul marin.

Istoricul bogat in calatorii este un indiciu important in determinarea etiologiei bacteriene. Escherichia coli enterotoxigenica este cauza principala a diareei calatorilor. Rotavirus si Shigella, Salmonella, Camphylobacter sunt prevalente in intreaga lume si trebuie luate in considerare.

Alte organisme care sunt prevalente in zona particulare ale lumii cuprind: tropice-Clostridium perfringens, Africa-Entamoeba si Vibrio cholerae, India-Entamoeba si Vibrio cholerae, Japonia-Vibrio parahaemolyticus, Asia-Vibrio cholerae, Australia-Yersinia, Canada-Yersinia, Europa –Yersinia, Mexic-Aeromonas, Entamoeba, Plesiomonas, Yersinia, Noua Guinee-Clostridium, America de Sud si Centrala-Entamoeba si Vibrio, nespecific-Escherichia coli enterotoxigenica, Aeromonas, Giardia, Plesiomonas, Salmonella, Shigella.

Animalele pot transmite anumite bacterii. Expunerea la puii de catel sau pisica este asociata cu tramsmiterea de Campylobacter. Expunerea la testoase este asociata cu transmiterea de Salmonella.

Conditii medicale preexistente pot predispune la infectii cu anumite organisme: specii de plesiomonas - afectiuni hepatice sau neoplasme, rotavirus - spitalizare, clostridium difficile - spitalizare si administrare de antibiotice, specii de Salmonella - dismotilitate intestinala, malnutritie, aclorhidrie, anemie hemolitica, imunosupresie, malarie,  specii de Giardia - agammaglobulinemia, pancreatita cronica, aclorhidria, fibroza chistica, criptosporidia - imunocompromiterea si imunosupresia.

Prin transmie fecal -orala – prin  atingerea unor suprafete sau obiecte pe care se gasesc particule fine de fecale sau voma a  bolnavilor de gastroenterita infectioasa, apoi ducerea mainilor la gura sau prepararea mancarii fara a se spala bine pe maini in prealabil. O persoana este contagioasa de la debutul simptomelor si pana la 48 ore dupa disparitia lor. In general, copiii contracta gastroenterita virala de la alti copii cu care intra in contact, la gradinita sau scoala. Gastroenterita virala are de obicei o transmisie fecal - orala, dar poate fi transmisa si prin stranut.

Gastroenterita bacteriana este contractata prin ingestia de maioneza, produse lactate, carne si alte alimente pastrate in conditii necorespunzatoare. Pregatirea improprie a alimentelor, in special prepararea termica insuficienta, poate fi implicata. Gastroenterita contractata in acest mod este numita intoxicatie alimentara. Bacteriile sau parazitii ce provoaca gastroenterita pot proveni din apa contaminata (din fantani, piscine).

Tratament gastroenteritei bacteriane

Majoritatea cazurilor de gastroenterita se vindeca in termen de 3 zile. Obiectivul tratamentul este rehidratarea si prevenirea deshidratarii. Izolarea bolnavului este uneori recomandata, la fel si repausul la pat.

Rehidratarea: pemtru a se obtine acest lucru se va recurge la ingestia de apa sau solutii de rehidratare. A se evita consumul unei cantitati prea mari dintr-odata. La inceput, se recomanda luarea unei linguri de solutie la fiecare 10 minute, apoi cantitatea este marita progresiv. Pentru o buna hidratare, se consuma 1 – 2 litri de lichide pe zi. In primul rand, pe durata varsaturilor, bolnavul nu trebuie sa manance sau sa bea pentru a favoriza refacerea sistemului digestiv.  Se evita alcoolul si bauturile care contin cafeina. Prin efectul lor diuretic, acestea accentueaza pierderile de apa si saruri minerale. De asemenea, se evita consumul de bauturi carbogazoase, deoarece continutul lor ridicat de zahar poate provoca diaree. Daca varsaturile persista, se asteapta 30 minute, apoi se incearca din nou ingerarea unei cantitati mici de apa sau solutie de rehidratare.

Solutiile de rehidratare: se amesteca 360 ml suc de portocale - fara zahar, cu 600 ml apa fiarta si racita, la care se adauga ½ lingurita de sare de masa, se amesteca 1 litru de apa sterila, 6 lingurite de zahar si 1 lingurita de sare .

Solutiile de rehidratare se pastreaza maxim 12 ore la temperatura camerei sau 24 ore la frigider.

Sfaturi privind alimentatia

Pe durata manifestarii simptomelor, se recomanda evitarea alimentelor ce agraveaza crampele si diareea: produsele lactate, sucul de citrice, condimentele, grasimile si prajelile, alimentele care contin faina de grau - paine, paste, pizza, etc., legumele crude si fructele, cu exceptia bananelor care sunt indicate chiar si la copii.

Dupa disparitia greturilor, se reintroduc progresiv alimentele solide, favorizand alimentele usor de digerat. Orezul, cerealele neindulcite, painea si covrigeii sunt de obicei bine tolerate. Apoi, se adauga progresiv fructele si legumele - cartofii, dovleceii, etc, iaurtul, apoi alimentele bogate in proteine - carnea slaba, peste, oua, branza, etc.

Tratamentul medicamentos

In cazul colicilor abdominale se poate prescrie acetaminofen. Medicamentele antidiareice nu sunt de obicei recomandate copiilor, deoarece se crede ca pot incetini vindecarea infectiei prin impiedicarea eliminarii virusurilor, bacteriilor si parazitilor in fecale. Antibioticele sunt prescrise doar pentru unele bacterii care raspund la acest tratament.

Prevenirea Gastroenteritelor:

Dezinfectarea tuturor obiectelor care intra in contact cu voma bolnavului de gastroenterita - imbracaminte si obiecte sanitare, pastrarea periutelor de dinti separat .  Cea mai buna metoda de a preveni gastroenterita consta in incurajarea copilului de a se spala pe maini cu apa si sapun (in special inaintea meselor, dupa folosirea toaletei). De asemenea, adultii trebuie sa se spele pe maini inainte de prepararea alimentelor si dupa schimbarea scutecelor bebelusului. Evitarea contactului cu o persoana bolnava de gastroenterita. Evitarea folosirii la comun a ustensilor de bucatarie cu un bolnav de gastroenterita.

 

Tratamente naturiste pentru Gastroenterita bacteriana

Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 
Garlic - Usturoi
Pret: 41.81 RON
*TVA inclus
 
DGL Plus - extract de Licorice (Lemn dulce)
Pret: 80.17 RON
*TVA inclus
 
Colon detox
Pret: 90 RON
*TVA inclus
 
Pepsina
Pret: 93.06 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara