Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Gastroschizis (laparoschizis)

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Garlic Caps

Garlic Caps

Gastroschizis (laparoschizis)

Descrierea gastroschizisului (laparoschizis)

Gastroschizisul este o afectiune caracterizata printr-un defect al peretelui abdominal (localizata la dreapta ombilicului, avand sub 5 cm in diametru), prin care herniaza viscerele libere, lipsite de sacul peritoneal. Aceasta malformatie poarta numele si de laparoschizis sau paraomfalocel, avand o frecventa mare, fiind observata la 1 din 5000 de nasteri.

Pe masura ce fetusul se dezvolta, orificiul herniar mic altereaza fluxul sanguin intestinal sau determina volvulusul anselor intestinale. Aceste conditii patologice afecteaza functia intestinala a nou-nascutului cu sechele pe termen lung.

Gastroschizisul este un defect din nastere frecvent, care este observat la 1 din 5.000 de nasteri. Desi aproximativ 10% dintre copii cu gastroschizis prezinta si atrezie intestinala, in care o portiune din intestin nu se dezvolta, defectul este rar asociat cu alte malformatii genetice.

Cauza gastroschizis (laparoschizis)

Cauza gastroschizisului nu este cunoscuta. S-au emis mai multe teorii, printre care:  o defectuoasa dezvoltare a unui tesut embrionar numit mezoderm lanivelul jonctiunii dintre peretele abdominal si structura care va formacordonul ombilical, astfel ca rezulta un perete abdominal displazic carese rupe in conditiile unei presiuni abdominale crescute; o involutie anormala a venei ombilicale drepte sau chiar un accidentvascular cu implicarea arterei omfalomezenterice, ambele putand determina aparitia unei slabiri localizate a peretelui abdominal care se va rupeulterior in aceasta locatie; ruperea unui omfalocel mic cu absorbtia sacului acestuia si cu crestereaulterioara a unei punti de piele intre defectul de perete abdominal sicordonul ombilical.

Serie de factori asociati sarcinilor periculoase pot fi corelate cu nasterea de copii cu gastroschizis, cum ar fi:  consumul de droguri, afectiunile materne si infectiile, anomaliile genetice, fumatul. Acesti factori contribuie la insuficienta placentara si nasterea de copii prematuri sau cu greutate mica la nastere, cei la care gastroschizisul este cel mai intalnit.

Alti factori de risc pentru gastroschizis sunt:deficitul de acid folic, salicilatii, hipoxia

Semnele si simptomele Gastroschizis (laparoschizis)

Simptomele acestei conditii patologice sunt: castig in greutate:  deficite ale vitaminelor si mineralelor Copiii cu sindrom de intestin scurt pot necesita nutritie parenterala si monitorizarea continua in sectia de pediatrie.,  diaree.

In functie de momentul exteriorizarii anselor intestinale, gastroschizisul poate fi: antenatal precoce, in care ansele intestinale, care au stat mult timp in contact cu lichidul amniotic sunt puternic modificate, roscat-maronii, cu peretii ingrosati si cartonosi, aderente intre ele, fara miscari peristaltice (nefunctionale), antenatal tardiv, in care ansele intestinale au un aspect mai apropiat de normal si sunt animate de miscari peristaltice.

Gastroschizisul se deosebeste de omfalocelul cu membrane rupte prin orificiul parietal si cordonul ombilical de aspect normal, cu o punte de tegumente sanatoase. Gastroschizisul nu are niciodata sac de invelis.

Defectul este uniform in dimensiune (5 cm in vertical) si ca localizare (la dreapta ombilicului). Inflamatia, edemul si tumefierea intestinelor, precum si dimensiunea cavitatii abdominale determina daca reducerea anselor intestinale si inchiderea peretelui abdominal poate fi efectuata primar, intr-o singura interventie chirurgicala. Inflamatia poate sa modifice aspectul intestinelor si sa faca dificila identificarea atreziei intestinale asociate.

Diagnosticul gastroschizisului (laparoschizis)

Diagnosticul precoce in cazul gastroschizisului se poate face printr-o supraveghere atenta a sarcinii. Astfel se recomanda combinarea echografiei cu teste fetale (profil biofizic, echografie Doppler, cantitatea de fluid amniotic) care pot detecta aceste defecte si indica un anumit tratament.

Cresterea nivelului seric al alfa-fetoproteinei sugereaza efectuarea de investigatii amanuntite prin echografie de inalta rezolutie pentru a determina orice anomalie structurala a fetusului. Daca se asociaza gastroschizisul este indicata amniocenteza pentru evaluarea altor posibile malformatii. Polihidraminosul sugereaza atrezie fetala intestinala si poate fi detectat prin echografie.

Tratamentul gastroschizisului (laparoschizis)

Tratamentul implica repararea defectului peretelui abdominal si reintroducerea anselor intestinale in cavitatea abdominala. Acestea pot fi efectuate prin repararea imediata a gastroschizisului primar sau mai frecvent o interventie stadiala care depinde de conditia postnatala a fatului si a anselor intestinale expuse. Repararea primara a gastroschizisului consta in reductia intestinala si inchiderea completa a peretelui abdominal intro singura operatie. Expunerea prenatala a anselor intestinale la lichidul amniotic poate asocia dilatatia intestinala si inflamatia, facind inchiderea primara imposibila.

Abordul stadial a gastroschizisului incepe din momentul nasterii, cand continutul abdominal este plasat intro membrana protectiva de silicon care sa-l acopere pana la transferarea nou-nascutului la un centru specializat. In continuare ansele intestinale vor fi mentinute pentru a nu hernia si mai mult cu o plasa elastica care se micsoreaza zilnic pana cand continutul intestinal este la acelasi nivel cu pielea copilului. Cand intestinele sunt reinternalizate se inlatura punga de silicon care le-a continut pana atunci si care a fortat intrarea lor in cavitatea abdominala si se inchide chirurgical defectul peretelui abdominal.

Pentru majoritatea copiilor prognosticul pe termen lung este favorabil. Copii care au suferit leziuni ale intestinelor in urma contactului acestora cu lichidul amniotic sau prin volvularea anselor intestinale pot dezvolta sindromul de intestin scurt. Simptomele acestei conditii patologice sunt diareea, castigul in greutate neadecvat pentru varsta si deficite ale vitaminelor si mineralelor. Copii cu sindrom de intestin scurt pot necesita nutritie parenterala si monitorizarea continua in sectia de pediatrie.

Prognosticul gastroschizisului (laparoschizis)

Prognosticul acestor pacienti depinde de severitatea problemelor asociate, cum ar fi prematuritatea, atrezia intestinala, intestinul scurt si disfunctia intestinala prin inflamatie. Prognosticul poate fi imbunatatit daca malformatia este descoperita devreme in timpul ecografiei prenatale, care va conduce la o nastere atent monitorizata.

 

Tratamente naturiste pentru Gastroschizis (laparoschizis)

Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 
Phytobio enzime:
Pret: 220 RON
*TVA inclus
 
Pret: 626 RON
*TVA inclus
 
Oxigen Ozonator
Pret: 1408 RON
*TVA inclus
 
Varizapper
Pret: 1500 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara