Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Aloe Ferox

Aloe Ferox Essential

Glaucom

Descrierea glaucomului

Glaucomul este o afectiune oculara caracterizata prin cresterea presiunii intraoculare. El este o problema majora de sanatate publica in toata lumea. La nivel individual, glaucomul reprezinta o forma particulara de orbire, care, spre deosebire de cataracta e ireversibila si se caracterizeaza prin distrugerea complete si progresiva a nervului optic. Nervul optic care transmite informatii de la ochi la creier se afla in spatele ochiului. Cand acest nerv este afectat, iti poti pierde vederea. La inceput, persoanele cu glaucom isi pot pierde vederea doar partial, dar in timp aceasta afectiune poate deveni mai grava si poate duce la orbire definitiva.

 Se cunosc 3 tipuri de glaucom:

1. Glaucom cu unghi deschis

Este cel mai raspandit tip de glaucom in Statele Unite. In acest tip de glaucom, nervul optic este afectat putin cate putin si vederea se pierde treptat. Unii oameni sunt afectati mai putin, altii mai mult si cateodata pierderea vederii are loc atunci cand te astepti mai putin.

2. Glaucom cu unghi inchis

Este varianta cel mai putin raspandita. Acest tip de glaucom se manifesta prin faptul ca irisul (partea colorata a ochiului) si cristalinul blocheaza miscarea umoarii apoase in interiorul camerelor ochiului. Aceasta poate cauza pierderea brusca a vederii insotita de durere si inrosire a ochiului.

3. Glaucom congenital

Este o forma rara de glaucom care apare la copiii nenascuti, dar si unii copii sau adulti pot avea uneori forme diferite ale acesteti boli.

Diagnosticul glaucomului este foarte important pentru prevenirea si evitarea orbirii. Chiar daca nu ai simptome, dar prezinti un risc ridicat de a te imbolnavi cu o asemenea boala este bine sa faci controale periodice la medicul oftalmolog. Riscul creste cu cat inaintezi in varsta, persoanele de peste 60 de ani au un risc mare de a avea aceasta afectiune, precum si cele care au in familie antecedente. De asemenea, persoanele care au diabet au un risc mai mare de a avea glaucom.

Patogenia si cauzele glaucomului

Cresterea presiunii intraoculare - normal, presiunea intraoculara are valori cuprinse intre 10-21 mmHg, reprezinta factorul major de risc pentru dezvoltarea glaucomului; presiunea intraoculara este corelata cu cantitatea de lichid secretata de o formatiune denumita procesele ciliare; acest lichid (umoarea apoasa) este secretat in camera posterioara a globului ocular; de aici, prin orificiul pupilei, lichidul ajunge in camera anterioara a globului ocular, unde va fi resorbit prin intermediul canalului Schlemm. Glaucomul cu unghi inchis se dezvolta atunci cand irisul deplasat catre partea anterioara a globului ocular, blocheaza practic regiunea (unghiul) in care exista formatiunile ce dreneaja - ce permit evacuarea, lichidului de la nivelul globului ocular. In glaucomul cu unghi deschis, unghiul in care exista formatiunile de drenaj ale globului ocular, nu este blocat, insa drenajul de lichide este perturbat.

Dificultatea sau chiar imposibilitatea drenarii lichidului de la nivelul globului ocular, va conduce la acumularea acestui si implicit la cresterea presiunii intraoculare; mai departe, presiunea intraoculara crescuta este responsabila de compresiunea mecanica a nervului optic. Exista si o alta teorie patogena care afirma ca lezarea nervului optic s-ar datora diminuarii presiunii de perfuzie de la nivelul acestor fibre nervoase, fapt ce va conduce la cronicizarea starii de ischemie si la atrofia fibrelor nervoase. Pana cand mecanismele prin care nervul optic este afectat si deteriorat in mod ireversibil, vor fi elucidate, putem accepta ambele teorii: teoria mecanica si teoria ischemica; mai mult decat atat, se pare ca factorii mecanici si cei vasculari sunt initiati de catre alti factori declansatori.

Desi presiunea intraoculara reprezinta un factor major de risc pentru glaucom, o mare parte din pacientii care sufera de glaucom cu unghi deschis, nu prezinta anomalii ale presiunii intraoculare. In categoriile populationale predispuse la aparitia glaucomului cu unghi deschis, putem include: persoanele cu antecedente heredocolaterale de glaucom (antecedente familiale), persoanele varstnice sau persoanele de pe cuprinsul teritoriului Africii. Conform studiilor statistice, femeile sunt mult mai susceptibile la a dezvolta o forma acuta de glaucom cu unghi inchis, comparativ cu barbatii din aceeasi grupa de varsta.

Pe langa factorii expusi mai sus, exista si alte elemente care pot favoriza aparitia asa numitelor - glaucoame secundare; este vorba de utilizarea pe termen lung a medicamentelor antiinflamatorii steroidiene; diabetul zaharat, care induce aparitia retinopatiei diabetice; uveitele (inflamatia tractului uveal, care este format din iris, corpul ciliar si coroida), traumatismele globului ocular, si chiar multipli factori genetici; factorii vasculari, aceasta deoarece nervul optic este foarte sensibil atunci cand se instaleaza o stare de ischemie; hipertensiunea arteriala, mai ales daca aceasta se manifesta cu predominanta pe parcursul noptii – influenteaza in mod nefavorabil evolutia glaucomului. Se recomanda ca toate persoanele supuse riscului de a dezvolta glaucom, sa fie supuse anual unui examen de specialitate.

Simptomele glaucomului

Glaucom cu unghi deschis: singurul simptom pe care il poti observa este pierderea vederii si s-ar putea sa nu-ti dai seama de acest lucru decat atunci cand problema a devenit destul de serioasa.

Glaucom cu unghi inchis: simptomele in acest caz sunt blande: vedere incetosata care nu dureaza mult timp. Simptomele severe ale glaucomului cu unghi inchis cuprind: episoade dese de vedere incetosata, ochi rosii, dureri in si in jurul ochilor, senzatii de rau la stomac si stari de voma.

Glaucomul congenital: simptomele in acest caz sunt umezeala a ochilor si sensibilitate la lumina.

Diagnosticul glaucomului

Diagnosticul de glaucom se poate face relativ simplu si nu implica investigatii invazive pentru pacient. Marea dificultate este faptul ca glaucomul nu da simptome specifice pina in momentul in care vederea este mult afectata. Astfel, majoritatea pacientilor sint diagnosticati in faze avansate ale bolii. In mod caracteristic, in glaucom se produce o ingustare a cimpului vizual dinspre periferie spre centru.
Pentru a stabili diagnosticul, se realizeaza patru teste relativ simple:

1. Masurarea presiunii intraoculare

2. Examinarea nervului optic

3. Examinarea unghiului de drenaj. Acest element este foarte important pentru stabilirea tipului de glaucom, deoarece modalitatile terapeutice pot fi diferite de la un pacient la altul.

4. Examinarea cimpului vizual care este investigatia care stabileste in ce masura este afectata capacitatea pacientului de a vedea.

Tratamentul glaucomului

Glaucomul este o boala progresiva, care dureaza toata viata si pina la ora actuala nu se cunoaste nici un tratament care sa-l vindece. Orice pierdere de vedere care s-a produs inainte de diagnosticarea glaucomului nu mai poate fi recuperata.

Tratamentul variaza in functie de tipul acestuia. De exemplu, in glaucomul congenital oportuna este interventia chirurgicala , in glaucomul primitiv cu unghi ingust se practica terapia laser, iar in glaucomul primitiv cu unghi deschis, o tensiune intraoculara tinta se atinge prin tratament medicamentos, iar cand acesta nu mai da rezultate, se apeleaza la interventia chirurgicala. Operatia de glaucom nu poate reda vederea, face doar ca ea sa nu se deterioreze mai mult.

Pe langa tratamentul adecvat fiecarei forme de glaucom, foarte importanta este urmarirea atenta a pacientilor: tonometria lunara - masurarea lunara a tensiunii intraoculare, camp vizual la 4-6 luni, tomografie computerizata de nerv optic anual, examinarea fundului de ochi la cateva luni.

 

Tratamente naturiste pentru Glaucom

Aloe Ferox Essential
Pret: 40 RON
*TVA inclus
 
Life Impulse BIO pentru vedere
Pret: 49.98 RON
*TVA inclus
 
Spirulina 500 mg
Pret: 64.6 RON
*TVA inclus
 
Eyebright - Silur
Pret: 69.56 RON
*TVA inclus
 
VITAMINA B2
Pret: 73.7 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara