Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Glomerulonefrita difuz proliferativa

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Uva Ursi

UVA URSI
- 18 %Discount 18 %

Glomerulonefrita difuz proliferativa

Descriere Glomerulonefrita difuz proliferativa:

Glomerulonefrita difuz proliferativa este un termen folosit pentru a descrie o forma histologica distincta de glomerulonefrita frecventa in diferitele tipuri de boli inflamatorii sistemice incluzind bolile autoimune (lupus eritematos sistemic, sindroamele vasculitice) si procesele infectioase.
Peste 50% dintre glomeruli (difuz) prezinta cresterea mezangiului, epiteliala, endoteliala (proliferativa) si a celulelor inflamatorii (glomerulonefrita) . In schimb cind sub 50% dintre glomeruli sunt afectati conditia este denumita focal proliferativa, entitate patologica cu potential de progresie la forma difuza. Diagnosticul este suspectat la un pacient care prezinta boala inflamatorie sistemica cu hematurie, proteinurie si sediment urinar activ sau azotemie.

Formele sporadice ale bolilor renale care se pot manifesta histologic ca focale, segmentare, necrotizante sau crescentice-glomerulonefrite cu incidenta neindentificata cuprind polangita microscopica, sindrom Churg-Strauss, gioglobulinemia mixta care se manifesta prin glomerunefrita membranoproliferativa. In formele severe proliferarea epiteliala oblitereaza spatiul Bowman. Rezulta insuficienta renala acuta care se manifesta ca anurie acuta sau stadiu de declin in functia renala. Remisiunea spontana este rara iar tratamentele nu au rezultate favorabile.

Cauze Glomerulonefrita difuz proliferativa:

Cele mai multe cazuri de glomerulonefrita difuza proliferativa rezulta prin depozitarea complexelor imune in mezangiu, membrana bazala glomerulara, subendotelial sau subepitelial. Anticorpii pot forma complexe imune cu AND circulant inainte de depozitare sau se pot lega direct de antigenele nonglomerulare deja plantate in mezangiu.

Activarea sistemului complement prin caile clasice de catre complexele imune sau mediata direct celular in glomerulonefritale asociate ANCA determina recrutarea de infiltrate celulare inflamatorii (limfocite, macrofage, neutrofile), proliferarea celulelor mezangiale si endoteliale si necroza. Crescentul celular si trombii de fibrina pot fi prezenti in cazurile mai severe. Rezultatul este blocarea anselor capilare si scleroza predispunind pacientul la hipertensiune si insuficienta renala.

Simptome Glomerulonefrita difuz proliferativa:

Atacul celular si imunologic al glomerulilor face permeabila membrana bazala glomerulara pentru proteine, eritrocite si leucocite. Urinoanaliza din timpul inflamatiei active arata caracteristic sediment urinar activ.

Boala anti-membrana bazala glomerulara este o entitate autoimuna in care anticorpii sunt directionati impotriva colagenului de tip IV din membrana bazala glomerulara. Legarea acestor anticorpi la membrana induce glomerulonefrita rapid progresiva si glomerulonefrita crescento. Complexul clinic al nefritei anti-MBG si hemoragiile pulmonare determina sindromul Goodpasture.
In poliarterita nodosa leziunile histopatologice curente sunt glomerulonefrita necrotizanta focal segmentara si pauci-imuna si cea crescentica. In sindromul Churg-Strauss o minoritate dintre pacienti pot dezvolta glomerulonefrita necrotizanta segmentara focala, in crioglobulinemia mixta leziunea caracteristica morfologic este glomerulonefrita mezangiala difuza sau membranoproliferativa. Pentru purpura Henoch-Sconlein aspectul microscopiei poate varia de la proliferare mezangiala usoara si expansiune la proliferare difuza cu crescento glomerular.
In artrita reumatoida leziunile de glomerulonefrita difuz proliferativa si ingrosarea membranei bazale sunt cauzate de depozitele imune subepiteliale.

Diagnostic Glomerulonefrita difuz proliferativa:

Glomerulonefrita difuz proliferativa poate complica glomerulonefrita imuna acuta datorita infectiilor parazitice, virale, bacteriene, fungice. Glomerulonefrita difuza proliferativa este o complicatie bine cunoscuta a endocarditei acute si subacute bacteriene si este asociata de obicei cu hipocomplementemie. Leziunea glomerulara se rezolva tipic dupa eradicarea infectiei cardiace. Nefrita de sunt este un sindrom caracterizat de glomerulonefrita imuna complexa secundara sunturilor ventriculoatriale inserate pentru tratamentul hidrocefalusului.

Organismul care ataca cel mai frecvent este Staphylococcus coagulazo-negativ. Afectarea renala este usoara si este asociata cu hipocomplementemia. Sindromul nefrotic complica 30% din cazuri. Glomerulonefrita acut proliferativa poate de asemeni complica infectiile supurative cronice si abcesele viscerale. Pacientii se prezinta tipic cu febra de origine necunoscuta si sediment activ. Desi biopsia renala este folosita pentru a detecta depozitele imune IgG si C3 nivelul complementului seric este in limite normale.
Cauze si factori de risc: Nefropatia IgA si lupusul eritematos sisetmic sunt cele mai frecvente cauze. Alte etiologii sunt mai putin frecvente.
Bolile sistemice:
-lupus eritematos, nefropatia IgA
-sindrom Goodpasture, granulomatoza Wegener, polangita microscopica, purpura Henoch-Scholein
-crioglobulinemia, vasculita.
Cauze infectioase:
-glomerulonefrita poststreptococica, endocardita infectioasa, hepatita B, C.

 

Tratamente naturiste pentru Glomerulonefrita difuz proliferativa

UVA URSI
Pret: 59 RON
*TVA inclus
 
Pret: 350 RON
*TVA inclus
 
Pret: 405 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara