Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Siropul Infant-Grip

Siropul Infant-Grip
Cele mai vandute

Gripa

Descriere Gripa:

Infectia virala gripala, una dintre cele mai frecvente boli infectioase, este o afectiune a cailor respiratorii foarte contagioasa care determina o suferinta acuta febrila si grade diferite de simptomatologie sistemica, variand de la oboseala usoara pana la insuficienta respiratorie si deces.

Cauze Gripa:

Gripa este determinata de infectia cu unul din cele 3 tipuri de virusuri gripale clasice: A, B, C care sunt clasificate in familia Ortomyxoviridae. Aceste virusuri monocatenare ARN sunt structural si biologic similare dar variaza antigenic.
Miezul ARN consta din 8 secvente genetice inconjurate de o anvelopa din 10 proteine sau 11 proteine. Imunologic proteinele de suprafata cele mai importante cuprind hemaglutinina si neuraminidaza. Virusurile sunt tipate in functie de aceste proteine.
Cele mai frecvente subtipuri de gripa care infecteaza oamenii sunt H1N1 si H3N2. In fiecare an vaccinul antigripal trivalent folosit in intreaga lume contine tulpini A din H1N1 si H3N2 alaturi de tulpini de gripa B.
Mod de transmitere a gripei: Infectiile gripale apar dupa transferul de secretii respiratorii de la o persoana infectata la o persoana imunologic succeptibila. Daca nu este neutralizata de anticorpii secretorii, virusul invadeaza caile si celulele tractului. O data intrat in celulele gazdei, apar disfunctia celulara si degenerarea, alaturi de replicarea virala si eliberarea de noi virusuri. Simptomele sistemice sunt determinate de mediatorii inflamatori. Perioada de incubatie a gripei variaza de la 18-72 de ore.
Gripa A este in general mai patogenica decit B. gripa A este o infectie zoonotica, iar cele peste 100 de tipuri de gripa A infecteaza cele mai multe specii de pasari, porcine, cai, ciini si foci.
Noile virusuri gripale evolueaza constant prin mutatii sau reasortari de gene. Mutatiile pot determina mici modificari in antigenele de hemaglutinina si neuraminidaza de pe suprafata virusului. Acest fenomen este denumit schimb antigenic, care creeaza incet o varietate crescuta de tulpini pina cind una evolueaza pina la infectarea oamenilor care erau imuni la tulpinile pre-existente.
Aceasta nou varianta inlocuieste vechea tulpina si se transmite rapid in populatia umana. O data ce tulpina noua este indeajuns de similara cu cea veche, unele persoane pot sa ramina imune la aceasta. In schimb, cind virusurile isi rearanjeaza o noua suprafata antigenica intre gripa aviara si cea umana aceasta se denumeste modificare antigenica. Daca se produce un virus cu un echipament antigenic complet nou toata populatia va fi succeptibila la noua gripa, aceasta raspindindu-se incontrolabil.
Epidemiile periodice sunt produse de interactiunea unui set fix de tulpini virale intro populatie umana cu o imunitate in continua modificare la diferite tulpini.
Virusurile de gripa determina pandemii globale, in parte datorita gradului mare de transmisibilitate si a aparitiei unor modificari antigenice majore intre tulpini intro populatie nonimuna. Cele mai recente pandemii cuprind pe cele din 1889, 1918-pandemia spaniola (gripa H1), pandemia 1957 (subtip H2N2), 1968 (subtipul H3N2) si cu o extindere mai mica pandemia din Rusia in 1977 (subtip H1N1) . Aproximativ 21 de milioane de persoane au murit in lumea intreaga in pandemia de gripa din 1918.
Epidemiologia gripei sezoniere: Gripa atinge virful incidentei iarna. Deoarece emisferele nordica si sudica au iernile in perioade diferite ale anului exista doua sezoane de gripa in fiecare an. De aceea OMS a facut recomandarea a efectuarii a doua formule de vaccinare in fiecare an.
Nu este clar de ce epidemiile de gripa apar sezonier si nu uniform intrun an. O explicatie posibila este aceea conform careia, deoarece oamenii stau in case mai mult iarna, realizeaza contacte mai strinse si promoveaza transmiterea interumana. Un alt factor este temperatura rece care conduce la aer uscat, care deshidreateaza mucusul prevenind corpul de a expectora eficient particulele virale. Virusul poate astfel supravietuii mai mult pe suprafete la temperaturi reci. Transmiterea de aerosoli infectanti este maxima la sub 5 grade C. totusi in unele tari de la tropice epidemia de gripa este vara in perioada cea mai umeda a anului.
O ipoteza alternativa asupra sezonalitatii gripei este efectul vitaminei D asupra imunitatii virusului. Aceasta explica variatiile gripei anuale prin variatiile vitaminei D din piele, care scade iarna fara expunere la soare. Astfel se explica de ce oamenii din tarile calde fac gripa in sezonul ploios cind stau in casa.
Gripa aviara-H5N1: In 1997 un subtip aviar de gripa A, H5N1 a fost descris pentru prima data in Hong Kong. Infectia a fost confirmata la doar 18 persoane, dar 6 au decedat. De atunci, cazuri sporadice de H5N1 au continuat sa fie descrise in China de Sud. In ianuarie 2004 a aparut o epidemie la pasarile domestice din Asia de Sud –Est. in toate cazurile de gripa aceasta a fost transmisa de la pasari la oameni. In 2008 s-au raportat 390 de cazuri de gripa aviara iar 246 au decedat. Alte epidemii spontane de gripa aviara au mai aparut in Eghipt, Tailanda, Cambodgia.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca o singura mutatie a condus la transformarea H5N1 intro tulpina care se poate transfera usor de la om la om. O astfel de tulpina are posibilitatea de a se extinde rapid si de a precipita o pandemie catastrofala.
Desi toate tipurile de gripa A infecteaza natural pasarile, unele tulpini pot infecta mamiferele cum sunt porcii si oamenii. Rearanjarea genelor din ARN-ul virusului aviar cu cele din tulpina mamiferelor produce un virus himeric care este transmisibil intre mamifere. Mutatiile antigenice determina o populatie crescuta de mamifere succeptibile la care se poate dezvolta boala severa.
Gripa aviara are o patogenitate slaba si este severa doar la pasari. Tulpinile au atras atentia datorita transmiterii om-pasari si a bolii severe la om.
Gripa aviara-alte tipuri:
In martie 1999 infectia cu un alt subtip de gripa aviara, H9N2 a fost descrisa la 2 copii. In ciuda ingrijorarile nu s-au raportat alte cazuri de infectie.
Gripa porcina-H1N1: In aprilie 2009 Departamentul Sanatatii si a Serviviilor Umane a atras atentia asupra unei urgente publice la adresa sanatatii umane cu privire la gripa porcina. In urmatoarele citeva saptamini, o epidemie de gripa noua, care continea o combinatie intre genele de gripa porcina, aviara si umana a fost raportata in Mexic si S. U. A.
Noul virus este rezistent la agentii antivirali amantadina si rimantadina dar sensibila la oseltamivir si zanamivir. Initierea terapiei antivirale la 48 de ore de la debutul simptomelor este imperativ pentru a dispune de un tratament eficace. Vaccinul comun pentru gripa administrat la debutul sezonier nu este eficient pentru aceasta tulpina gripala.

Simptome Gripa:

Diferentierea precisa a infectiilor gripale A si B doar pe criterii clinice este dificila datorita simptomelor similare determinate de diferiti virusi asociati cu infectiile respiratorii aeriene. De altfel cateva virusuri cum este adenovirusurile, enterovirusurile si paramixovirusurile pot determina simptome similare gripei la debut. Cazurile de debut ale infectiilor moderate cu flavivirusuri pot mima initial gripa.
Prezentarea clinica a gripei difera, totusi include multe dintre simptomele descrise. Pacientii cu gripa care au o pre-imunitate sau care au primit vaccinul pot avea simptome mai usoare.
Simptomele cuprind:
-debut brusc al starii de rau, multi pacienti cu gripa pot raporta momentul debutului gripei
-febra poate varia larg printre pacienti, unii prezentind febra joasa sau ridicata, unii pacienti au frisoane
-faringita poate fi severa si poate dura 3-5 zile
-mialgiile sunt frecvente si variaza de la usoare la moderate
-cefaleea frontala/retro-orbitala este comuna si de obicei severa
-simptomele oculare se dezvolta la unii pacienti si include fotofobie, senzatie de arsura, durere la miscare
-rinita de severitate variata
-slabiciune si fatigabilitate severa care interfera cu activitatile normale zilnice ale pacientului
-tuse si alte simptome respiratorii pot fi initial minime dar frecvent progreseaza pe masura ce infectia evolueaza, tusea poate fi reproductiva, durere pleuritica, dispnee, la copii diareea poate fi prezenta
-encefalopatia acuta a fost recent asociata cu gripa A.

Aspectul general variaza printre pacientii care prezinta gripa. Unii pacienti pot fi grav bolnavi, in timp ce altii prezinta doar slabiciune si elemente respiratorii.
La examinare pacientii pot prezenta unele din urmatoarele elemente:
-febra, febra la batrini nu este in general atit de severa precum la tineri
-tahicardia este determinata de hipoxie, febra sau ambele
-faringita
-ochii pot fi rosii si umezi
-coriza este absenta la majoritatea pacientilor
-pielea poate fi fierbinte reflectind temperatura
-examenul pulmonar cuprinde raluri sau tuse uscata cu plamini curati.
Complicatii: Pneumonia gripala primara:
Este caracterizata de tuse progresiva, dispnee, cianoza dupa debutul initial al infectiei. Radiografiile toracice arata infiltrare difuza bilaterala, fara consolidare care poate progresa la sindrom de detresa acuta respiratorie. Riscurile de pneumonie virala implica raspunsuri imune complexe ale gazdei si virulenta virala. Desi persoanele in virsta si cei cu probleme cardiovasculare constituie grupurile de risc crescut si persoanele tinere pot deceda prin pneumonie virala.

1) Pneumonia bacteriana secundara:
Poate apare prin infectarea cu numeroase bacterii (Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumonie, Haemophilus influenzae) . Cea mai temuta complicatie este pneumonia stafilococica, care se dezvolta la 3 zile dupa prezentarea initiala a pneumoniei virale. Pacientii sunt grav bolnavi, cu hipoxemie, leucocitoza, tuse sanguinolenta productiva si radiografie toracica care arata multiple infiltrate cavitare. S. aureus metiocilino-sensibil si rezistent MRSA pot fi severe si dificil de tratat.
Pneumonia cu S. pneumoniae sau H. influenzae se dezvolta la 2-3 zile dupa simptomele initiale de gripa si pot fi controlate ca pneumoniie comunitara cistigata.
Miozita este o complicatie rara. Acest grup de pacienti pot dezvolta rabdomioliza franca si mioglobinurie.
Miocardita si pericardita au fost asociate cu gripa.
2) Sindromul Reye:
Este o boala potential fatala care afecteaza numeroase organe, mai ales creierul si ficatul, determinind de asemeni hipogliemie. Cauza exacta este necunoscuta, dar este asociat cu consumul de aspirina (salicilati) la copiii cu afectiuni virale. Apare si in absenta aspirinei. Boala determina encefalopatie severa si steatoza hepatica.
Cazurile documentate de sindrom Reye la adulti sunt rare. Recuperarea la adultii cu acest sidnrom este in general completa, functiile hepatice si cerebrale revenind la normal in citeva saptamini de la boala. La copii sechelele moderate cerebrale sunt posibile, de natura permanenta mai ales la copii mici. 30% dintre pacientii infantili decedeaza.

Diagnostic Gripa:

Analiza de laborator:
-rata de sedimentare a eritrocitelor si hemoleucograma sunt nespecifice dar de ahutor in evaluarea gripei
-leucopenia si limfopenia relativa sunt elemente tipice in gripa
-trombocitopenia poate fi prezenta
-cultura virala este criteriul standard pentru a diagnostica gripa A si B
-cultura se face din probe nazofaringiene sau faringiene
-testele de imunofluorescenta directa pe specimene proaspete sunt mai putin sensibile decit cultura
-studiile serologice sunt rapide 30-60 min.
Imagistica:
Radiografia toracica este indicata la pacientii in virsta si cei cu risc ridicat morbid pentru a exclude pneumonia. Elementele timpurii ale radiografiei cuprind infiltrate interstitiale simetrice. Infiltratele focale indica pneumonia bacteriana.

Tratament  Gripa:

Preventia este cea mai buna strategie in gripa ca si in alte boli.
Terapia suportiva: Tratamentul este in mare parte suportiv si consta din repaus la pat, cresterea consumului de fluide, inhibitori ai tusei si antipiretice, analgezice: (acetaminofen, antiinflamatorii nesteroidiene) pentru febra si mailgii.
Terapia antivirala: Amantadina si rimantadina au fost aprobate pentru folosirea impotriva gripei A. Din 2005 acestea nu mai sunt recomandate datorita rezistentei dezvoltate.
Oseltamivir (Tamiflu) a fost raportat cu rezistenta in 2009. Datorita acestor fenomene de rezistenta zanavir (Relenza) este recomandat ca alegere de electie pentru profilaxia antivirala sau tratament cind este suspectata expunerea la gripa A. O alternativa de a doua linie este combinatia dintre oseltamivir si rimantadina.
Doua noi medicamente au fost aprobate recent pentru tratamentul gripei A si B. acestea sunt inhibitori de neuroaminidaza oseltamivir si zanamivir. Oseltamivir este administrat oral iar zanamivir sub forma de spray. Multiplele studii efectuate au demonstrat eficienta acestora. Acesti agenti lucreaza prin inhibarea neuraminidazei virale, o glicoproteina care proemina din anvelopa virala si este necesar pentru eliberarea cu succes a noilor virusuri si transmiterea lor prin corp. pentru a fi eficienti acesti agenti trebuie administrati la 40 de ore de la debutul simptomelor.

 

Tratamente naturiste pentru Gripa

Siropul Infant-Grip
Pret: 160 RON
*TVA inclus
 
asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Soul
Pret: 10 RON
*TVA inclus
 
Melaleuca - Ulei din Arborele de Ceai Australian
Pret: 37.96 RON
*TVA inclus
 
Garlic Caps
Pret: 40.5 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara