Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Hematospermie - sange in sperma

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Hematospermie - sange in sperma

Descriere Hematospermie:

Hematospermia (prezenta sangelui in sperma) este un simptom benign, idiopatic dar uneori poate fi consecinta unor probleme medicale cum este o strictura uretrala, infectia prostatei, sau o tulburare hematologica congenitala. Uneori poate apare in urma unor proceduri chirurgicale (precum biospia prostatei). Este prezenta la mai putin de 2% din patologia urologica.
Mai rar cauzele cuprind hiperplazia benigna a prostatei, infectia si cancerul de prostata. Ocazional tumorile veziculelor seminale si a testiculelor pot fi asociate cu hematospermia. Hemangioamele uretrei prostatice sau a ductului spermatic pot determina hematospermie masiva.

De multe ori hematospermia este perceputa ca un simptom de importanta redusa de multe persoane. Conditia este frecventa iar multe dintre episoade trec neobservate. Pentru multi pacienti cu hematospermie nu sunt necesare teste de evaluare totusi la unii hematospermia poate fi primul indicator al unei boli urologice.

Simptome Hematospermie:
Anamneza bolii evidentiaza durata simptomelor, scurgeri uretrale, durere la urinare, nicturie. Istoricul medical specifica bolile cunoscute ale prostatei, istoric de expunere la tuberculoza sau HIV, parteneri sexuali multipli, contact sexual neprotejat, tulburari cunoscute ale hemostazei. Se cauta folosirea de anticoagulante si antiplachetare. Se intreaba istoricul familial asupra cancerului de prostata.

In cele mai multe cazuri, mai ales la barbatii intre 35-40 de ani hematospermia este intotdeauna benigna. Daca nu se descopera o anomalie specifica la examenul fizic, urinoanaliza si cultura urinara sunt indicate. Simptome urinare obstructive, hematurie si durata lunga a simptomelor trebuie sa ridice suspiciuni la barbatii peste 40 de ani. Testele indicate pentru acestia cuprind urocultura, urinoanaliza, PSA si echografia transrectala.
 

Tratament Hematospermie:
Pacientii cu hematospermie necesita evaluarea unui urolog pentru a identifica si exclude cauzele medicale. Hematospermia idiopatica este uneori tratata cu Tetraciclina si masaj prostatic. Tratamentul este directionat de cauza daca este cunoscuta. Pentru toti barbatii se va asigura ca hematospermia nu este un semn de cancer si nu afecteaza functia sexuala. Daca se suspecteaza prostatita aceasta poate fi tratata cu antibiotice pentru 4-6 saptamini.

Cauze Hematospermie:

Anatomia complexului ejaculator:
Veziculele seminale sunt organe accesorii androgen dependente care produc si depoziteaza fluid seminal esential pentru fertilitatea masculina. Veziculele seminale sunt cel mai bine studiate echografic. Ca structuri normale sunt organe pereche situate cefalopod de prostata, in spatele vezicii urinare si au aspect de coarne de taur la imagistica transversa. Sunt simetrice, bine definite, saculare, elongate. In stadiul colabat, normal sunt omogene. In distensie peretele este format din doua straturi distincte.

Dimensiunile veziculelor seminale variaza cu virsta, dar nu si cu statusul ejaculator. La echografia transrectala sunt estimate a avea 30 mm in lungime si un volum de 3, 7 ml. virsta pacientului si gradul largirii prostatei determina variatii ale dimensiunii veziculelor seminale.
Vasele deferente poarta sperma intre epididim si ductele ejaculatoare prin vasa ampula. Vasa ampula trece medial de veziculele seminale. Veziculele seminale si vasa ampula se unesc si formeaza ductul ejaculator. Acesta traverseaza prostata si intra in uretra la nivelul verumontaneum. Jonctiunea dintre veziculele seminale si ductul ejaculator este dificil de vizualizat.
Cauze si factori de risc: Leziunile prostatei:
Cea mai comuna etiologie este biopsia de prostata care produce o hematospermie autolimitanta care se rezolva la o luna. Hematospermia poate fi cauzata de teleangiectaziile prostatice si varice. Prostatita determina hematospermie. Brahiterapia ca tratament pentru cancerul de prostata determina hematospermie la 17% dintre pacienti.

Leziunile uretrei:
Uretrita este recunoscuta drept cauza a hematospermiei, mai ales la pacientii tineri. Alte leziuni uretrale care conduc la hematospermie cuprind chisturile, polipii, condiloamele si stricturile.

Leziunile veziculelor seminale:
Chisturile congenitale pot rezulta printr-o eroare in dezvoltarea embriologica si sunt asociate cu absenta vasului deferent sau agenezia renala. Chisturile cistigate apar dupa infectii si malignitati ale veziculelor si sunt cauze rare de hematospermie. Mai recent amiliodoza veziculelor seminale este asociata cu hematospermia.
Datele cele mai recente arata ca veziculele seminale si ductele ejaculatorii sau leziunile hemoragice numara cele mai identificabile cauze de hematospermie.

Infectiile:
Infectiile si afectiunile inflamatorii numara peste 40% dintre cazuri. Infectiile care determina hematospermie cuprind tuberculoza, infectia HIV, infectia cu citomegalus virus.

Trauma:
Trauma este citata drept cauza a hematospermiei in citeva rapoarte. Aceasta cuprinde hematospermia dupa injectiile sclerozante pentru hemoroizi, instrumentatia uretrala si trauma testiculara sau peniana.

Tulburari sistemice:
Tulburarile sistemice asociate cu hematospermia cuprind hipertensiunea, boala hepatica cronica, amiloidoza, limfomul si diatezele hemoragice. Factorii de risc pentru hematospermie la pacientii hipertensivi cuprind hipertensiunea severa necontrolata, nivelul de creatinina serica ridicat, proteinuria severa si boala renovasculara.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara