Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Hipotiroidia primara si secundara

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

 

Hipotiroidia primara si secundara

 

Descriere hipotiroidia primara si secundara

Insuficienta tiroidiana, respectiv hipotiroida primara, cauzeaza o hipertrofie a tireotropelor; in insuficienta tiroidiana de timp indelungat, hipofiza si saua turceasca pot creste in dimensiuni, determinand astfel uneori tulburari ale campului zual.

Cu toate ca la animale pot sa apara dupa eliminarea tiroidei tumori care secreta TSH,ridicarea nivelului de TSH si marirea dimensiunilor hipofizei in cazul hipotiroidiei umane nu sunt autonome, ajungand la normal dupa tratamentul pe baza de hormoni tiroidieni. Intrucat la pacientii cu hipotiroidie primara se poate declansa hiperprolactinemia, marirea hipofizei poate conduce la un diagnostic incorect de prolactinom; resilirea concentratiilor normale de prolactina in urma tratamentului cu hormoni tiroidieni inlatura acest diagnostic. Cateodata, hipotiroidia primara severa poate sa afecteze eliberarea de GH si ACTH la stimularea adecvata a acestora, iar la copii hipotiroidieni poate avea loc pubertatea precoce.Toate aceste tulburari sunt inlaturate prin tratamentul cu hormoni tiroidieni.

Hipotiroidia secundara

Hipotiroidia cauzata de afectiuni hipofizare sau hipotalamice, poate fi greu de diagnosticat; in cazul hipotiroidiei primare, nivelul seric al TSH se mareste mai inainte ca nivelul hormonilor tiroidieni sa se reduca sub normal; in hipotiroidia secundara nu este intalnita o astfel de modificare de laborator in stadiile timpurii. De regula, pacientii cu hipotiroidie centrala nu prezinta gusa, iar majoritatea lor au si deficiente ale altor hormoni trofici hipofizari.
La unii pacientii cu hipotiroidism hipotalamic se intalnesc cresteri mici ale TSH, mai degraba decat concentratii normale sau scazute. Cu toate ca, cresterile TSH depasesc rar 10 mU/1, ele sunt mai mari decat nivelul prevazut pentru hipotiroidismul cauzat de deficienta de TSH; in aceste cazuri este intalnita o tireotropina inactiva biologic, dar activa imunologic. Dupa administrarea TRH, se mareste concentratia de TSH, dar si potenta TSH creste. Acest lucru indica rolul aditional al TRH in reglarea actitatii biologice a moleculei TSH prin controlul ratei sale de glicozilare.

Cu toate ca hipotiroidia primara asimptomatica este, si ea, caracterizata prin cresteri usoare ale TSH, cele doua afectiuni pot fi distinse usor prin nivelul seric al T4. Persoanele cu hipotiroidie centrala si nivel crescut de TSH prezinta concentratii foarte reduse de T4, iar pacientii cu hipotiroidie asimptomatica au un nivel de T4 aproape de normal. Stabilirea nivelului TSH nu trebuie folosita  pentru conducerea terapiei de substituire in hipotiroidia centrala, intrucat concentratia de TSH se reduce mai inainte de a se obtine o inlocuire completa a hormonilor tiroidieni; tocmai de aceea,este necesar sa fie monitorizat nivelul periferic de T4 si T3 liber. Afectarea severa a tiroidei poate cauza modificari de laborator care nu pot fi diferentiate de cele din hipotiroidia centrala, asa numitul sindrom al bolnalor eutiroidieni.

Cauze hipotiroidie

Hipotiroidia primara isi face aparitia inca de la nastere si se datoreaza: lipsei severe de iod, administrarii de iod 131 in cazul femeii gravid, absentei glandei tiroid, unei tulburari ale secretiei hormonale.

Dupa nastere, te poti alege cu hipotirodie primara daca: ai tiroidita autoimuna, iti este eliminata chirurgical gland, este distrusa tiroida prin iradiere, folosesti  unele tipuri de medicamente care blocheaza tiroida.

 Poti face hipotiroidie secundara, daca suferi de o afectiune a hipofizei si secretia de TSH este insuficienta.

Simptome hipotiroidie

Semnele si  simptomele prezente in hipotiroidia primara sunt: apneea in som, constipati, calculoza biliar, marirea de volum a ficatului,  pierderi de memorie, depresie si incetinirea functiilor intelectual, crampe musculare dureroase si atrofia muschilor, dureri articular, anemie si tulburari de coagulare

Se mai asociaza anomalii ale metabolismului glucidic, lipidic, proteic, fosfocalcic si energetic. 

In hipotiroidismul secundar, pe langa semnele enumerate mai sus, mai apar si simptome determinate de un deficit suprarenalian, gonadic sau somatotrop.

Tratament hipotiroidie

Tratamentul hipotiroidiei consta in administrarea hormonilor tiroidieni de sinteza. Dozele se stabilesc in functie de fiecare pacient in parte.

Eficacitatea tratamentului se determina prin evaluarea starii fizice a pacientului si a statusului hormonal.  Este important de stiuti ca tratamentul dureaza toata viata.


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara