Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Zeolit Detoxamin Royale

Zeolit Detoxamin Royale

Infarctul osos

Descriere infarctul osos

Infarctul osos reprezinta moartea ischemica a elementelor celulare ale osului si maduvei hematopoietice. Infarctul osos mai este cunoscut si sub denumirea de  osteonecroza. Acesta are in vedere de regula leziunile care isi fac aparitia  in metafiza si diafiza osului. Leziunile epifizei sunt  cunoscute sub denumirea de necrosa avasculara.
Osteonecroza poate fi idiopatica sau secundara unor conditii diverse care diminueaza aportul de sange la os, astfel de conditii pot include anomaliile intraluminale, o compresiune extrinseca sau o combinatie a ambelor. Scanarile tomografice, rezonanta magnetica a scanarile osoase de asemenea,  joaca un rol foarte important in stabilirea diagnosticului bolii la un stadiu precoce si astfel  are loc reducerea complicatiilor si a morbiditatii asociate.

Simptome infarctul osos

Tabloul clinic al infarctului de os difera in functie de stadiul bolii si de localizarea acesteia. Pacientii care prezinta infarcte medulare, sunt de cele mai multe ori asimptomatici. Daca simptomele sunt prezente, acestea sunt nespecifice in primele faze ale bolii. Pacientii cu leziuni juxta-articulare manifesta de regula instabilitate. Durerea localizata este cel mai intalnit simptom pentru infarctul medular si cel juxta-articular. Acestia prezinta atat durere articulara cat si limitarea miscarilor. Netratat insa,  osul afectat se va dezintegra odata cu cresterea durerii si a dizabilitatii.

In siclemie, pacientul poate acuza durere osoasa severa si durere abdominala, asociata cu criza siclemica. In cazul bolii numite Legg-Calve-Perthes si la fractura de cap femural, este prezenta durerea inghinala si schiopatarea, iar durerea isi face aparitia la genunchi si coapse. 

Osteonecroza spontana este adesea asociata cu durerea, sensibilitatea, tumefactia si restrictionarea miscarilor. In osteocondrita disecanta, simptomele difera de la caz la caz sau lipsesc cu desavarsire, afectand de obicei suprafata condilului femural medial.

Tratament infarctul osos

Pentru tratarea simptomelor cauzate de osteonecroza, sunt disponibile cateva masuri nonchirurgicale. Se administreaza antiinflamatorii sau alte analgezice, se redce activitatea fizica si stresul, se recomanda o terapie izica speciala pentru a ameliora simptomele. Aceste masuri sunt recomandate pentru tratamentul afectarii umarului, genunchiului si zonelor mici de osteonecroza ale coapsei.
Terapia noninterventionala conduce de regula la prognostic negativ. Exista insa cateva interventii chirurgicale care incetinesc sau opresc evolutia bolii. Acestea sunt eficiente pentru a trata precoce conditia care nu a progresat inca la colaps osos. Cea mai simpla  procedura este decompresia medulara osoasa.

Decompresia meduvei hematopoietice reprezinta o tehnica des folosita. Acest mecanismul reduce angorjarea vasculara si inflamatia si elibereaza presiunea intramedulara-sindromul de compartiment. Alte tratamente si optiuni fac referire la grefarea de os vascularizat sau nonvascularizat, protezarea, osteotomia rotationala, fuziunea articulara, artroplastia totala. Este relativ simpla, cu o rata mica de complicatii si necesita purtarea de suruburi doar 6 saptamini.

Alta procedura o constituie grefarea de os - transplantul de os dintr-o alta zona sanatoasa. Pentru osteonecroza coapsei, procedura implica indepartarea zonei moarte si reinlocuirea acesteia cu tesut osos din alta parte a corpului. Grefa sustine zona slabita si totodata stimuleaza formarea de os nou, viu. Osteotomia este alta procedura utilizata pentru a salva articulatia afectata. Este efectuata in special in regiunea coapsei si este recomandata in cazul  tinerilor cu un grad de colaps, care ii face contraindicati pentru decompresia medulara sau alte proceduri. De obicei osteonecroza este efectuata in zona de sustinere mecanica a capului femural. 

 

Tratamente naturiste pentru Infarctul osos

Zeolit Detoxamin Royale
Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 
MineralMatrix8
Pret: 245 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara