Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA

 

Descriere infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA

SIDA poate fi definita ca totalitatea manifestarilor care se datoreaza  evolutiei indelungate (uneori  10-12 ani) a infectiei cu virusul HIV. Virusul HIV altereaza imunitatea celulara, prin distrugerea limfocitelor CD 4+. Gravitatea infectiei este corelata cu nivelurile serice foarte reduse ale limfocitelor CD 4+. Cu cat este mai redus numarul acestor celule ce asigura apararea antiinfectioasa a organismului, cu atat mai grave vor fi si manifestarile din SIDA (sindromul de imunodeficienta umana, dobandita). Deprimarea organismului uman, ca urmare a actiunii  virusului HIV, conduce la o sensibilitate crescuta a pacientului in fata unor infectii oportuniste – in special in fata infectiei cu bacilul tuberculozei.

Cele mai multe dintre infectiile cu micobacterii intalnite la o gazda imunodeprimata, sunt determinate de patogeni ce fac parte din complexul M. avium. Acest  complex M. avium, cuprinde urmatoarele specii bacilare: M. avium, M. intracellulare si M. scrofulaceum. Prin intermediul metodelor care folosesc sonde moleculare de acizi nucleici, s-a demostrat faptul ca, marea majoritate a infectiilor diseminate aparute in SIDA, sunt produse de specia M. avium.

Alte specii de micobacterii care pot cauza infectii diseminate la pacientii cu HIV / SIDA sunt: M. xenopi, M. simiae, M. scrofulaceum, M. malmoense si M. celatum. Chiar daca o infectie cu micobacterii netuberculoase - MNT-  este localizata de exemplu la nivel tegumentar, totusi, pacientii cu SIDA pot prezenta hemoculturi pozitive.

 

Simptome infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA

Infectia diseminata cu MNT  isi face aparitia de regula la persoanele cu un sistem imunitar deprimat (infectie HIV/SIDA ) . Severitatea simptomelor este corelata cu nivelul circulant scazut al limfocitelor CD 4+. Cu toate ca bacteriemia este pusa in evidenta prin metode de laborator (hemoculturi pozitive), exista posibilitatea ca persoana sa  fie a simptomatica. Astfel, un pacient asimptomatic nu are nevoie in mod obligatoriu  de hemoculturi repetate.

O persoana care prezinta febra, transpiratii abundente nocturne si scadere in greutate alarmanta, va putea fi suspectata de infectie diseminata cu MNT. Ecografia abdominala evidentiaza cresterea in volum a ficatului si splinei, precum si marirea de volum a ganglionilor limfatici abdominali. De cele mai multe ori, bolnavul sufera dureri abdominale puternice si prezinta scaune diareice apoase. Afectarea maduvei hematogene  conduce la aparitia anemiei in grade diferite, in functie de severitatea infectiei.

In concluzie, manifestarile clinice  intalnite in infectiile cu MNT, nu sunt patognomonice pentru aceste maladii. Astfel, pentru determinarea etiologiei sunt inlaturate toate celelalte patologii care pot sa mimeze o infectie diseminata cu MNT: limfoame abdominale, sindromul consumptiv din infectia cu virusul HIV, infectiile cu Salmonella sau Campylobacter, microsporidioza

 

Diagnostic infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA

Diagnosticul infectiilor cu MNT poate fi stabilit destul de usor atunci cand hemoculturile pe medii speciale sunt pozitive. Un nivel ridicat al bacteriemiei, confirmat prin gravitatea simptomatologiei,  va fi insotit intotdeauna de pozitivarea hemoculturilor. In cazul in care hemoculturile sunt pozitive  de la inceput, nu mai este  necesara repetarea insamantarilor. Pozitivarea primelor doua sau trei hemoculturi este esentiala pentru determinarea diagnosticului pozitiv.

Culturile pe medii lichide se pozitiveaza mult mai repede (cel mult doua saptamani), dar sunt de preferat culturile pe medii solide, intrucat acestea  permit analiza morfologiei coloniilor, si analiza anumitor caractere de specie, de pilda aspect si culoare. Timpul de care este nevoie pentru pozitivarea culturilor poate fi mult prelungit, in cazul in care pacientul a inceput un tratament empiric cu diferite chimioterapice. Afectarea  organelor, in cazul infectiilor cu MNT, poate fi constatata prin prelevarea, urmata apoi de analiza materialului de biopsie; rezultatele anatomopatologice pot fi pozitive chiar si in absenta bacteriemiei (hemoculturi negative) .

Afectarea ficatului si a maduvei hematogene, ca urmare a infectiei cu MNT, poate fi dovedita prin analiza probelor bioptice prelevate din aceste tesuturi. Diagnosticul pozitiv poate fi stabilit mai rapid, daca sunt analizate inca de la inceput probele de biopsie hepatica. Mai mult de jumatate din pacientii care prezinta modificari ale probelor de citoliza hepatica (cresterea TGO si TGP), vor prezenta probe bioptice pozitive pentru MNT.

 

Tratament infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA

Micobacteriile netuberculoase sunt caracterizate printr- o virulenta mult mai redusa in comparatie cu bacteriile ce fac parte din specia M. tuberculosis. De regula, infectia cu MNT nu lucreaza in mod singular ci, se suprapune altor morbiditati preexistente. Inlaturarea MNT are loc cu ajutorul unui tratament complex, ce poate sa genereze efecte adverse multiple. Terapia se lungeste pe o perioada de timp nedeterminata.

Pentru inceperea unui tratament in vederea ameliorarii si ulterior eradicarii simptomatologiei, se va tine cont de urmatoarele aspecte:

1. Infectia cu MNT, suprapusa infectiei HIV va conduce la agravarea starii de sanatate a bolnavului si la decesul acestuia. Administrarea unui tratament corect si bine condus, va avea drept rezultat o rata de supravietuire mai mare a indivizilor bolnavi.

2. In cele mai multe cazuri, pornirea tratamentului, va fi urmata la scurt timp, de imbunatatirea simptomatologiei clinice. Cu toate ca pacientul simte o ameliorare a starii sale generale, rezultatele clinice pozitive sunt destul de greu de cuantificat in mod obiectiv.

3. Medicamentele noi, introduse in practica medicala, pentru lupta impotriva infectiilor cu MNT, au eficienta crescuta atat, , in vitro’’ cat si " in vivo".

 

 

Tratamente naturiste pentru Infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA

Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
MMS Capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
Pret: 280 RON
*TVA inclus
 
Digital SIlver Pulser
Pret: 2000 RON
*TVA inclus
 
Zapper profesional 25 programe
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara