Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase

Descriere Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase:

Speciile implicate frecvent in aparitia infectiilor pulmonare sunt: Mycobacterium Intracellulare, Mycobacterium Avium si Mycobacterium Kansassi. De asemenea, mult mai rar, speciile Mycobacterium Xenopi si Mycobacterium Malmoense pot cauza boli pulmonare la persoanele imunodeprimate (infectate cu virusul HIV) . Este foarte important ca agentul etiologic sa fie identificat cu precizie, deoarece tratamentul este specific, functie de agentul patogen implicat.
S-a demonstrat faptul ca, patogenii speciei Mycobacterium Kansasii, raspund favorabil la actiunea medicatiei antituberculoase (inclusiv izoniazida) .
Cauze Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase:
Micobacteriile netuberculoase sunt raspandite pretutindeni in mediul inconjurator (sol, apa mlastinilor si lacurilor), insa nu toate speciile sunt patogene pentru gazda umana. Aparitia infectiilor pulmonare cauzate de M.N.T., este favorizata de bolile pulmonare preexistente: B.P.O.C., cancer pulmonar, tuberculoza pulmonara netratata, bronsiectazii, fibroza chistica sau silicoza. De asemenea, infectia pulmonara cu M.N.T. poate aparea si la indivizi care nu prezinta o patologie pulmonara de fond. Boala pulmonara cu M.N.T. afecteaza mai ales persoanele in varsta si femeile cu malformatii toracale evidente (pectus excavatum sau scolioza) . Infectia se localizeaza de obicei, la nivelul lobului pulmonar mijlociu drept.

Tulpinile de M.N.T. pot fi izolate din sputa unui pacient cu S.I.D.A. Specia Mycobacterium Avium cauzeaza foarte rar o afectare pulmonara severa la pacientii cu SIDA. Izolarea tulpinilor de Mycobacterium Avium din sputa unui pacient, in absenta simptomatologiei si a modificarilor radiologice sugestive, nu prezinta semnificatie clinica.

Tulpinile speciei Mycobacterium Kansasii sunt raspunzatoare de producerea unei infectii pulmonare severe (asemanatoare cu tuberculoza), manifestata clinic prin febra ridicata si tuse cu expectoratie. La nivel pulmonar, pacientul prezinta leziuni infiltrative si cavitati. In toate situatiile, izolarea tulpinilor Mycobacterium Kansassii are o importanta semnificatie clinica si patologica. Infectia cu Mycobacterium Kansassii se localizeaza de obicei, la nivelul lobilor pulmonari superiori, bilateral.
 

Simptome Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase:
Clinic, pacientii cu infectie pulmonara cauzata de M.N.T., vor prezenta: tuse cronica, febra moderata, hemoptizie si stare generala alterata. Simptomatologia bolii pulmonare poate fi mascata in unele cazuri, de simptomatologia bolii de fond. Pacientii cu SIDA, care au dobandit o infectie recenta cu Mycobacterium Kansassii, pot prezenta o simptomatologie severa, care poate mima, in mod fidel, tuberculoza pulmonara.


Diagnostic Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase:
In cadrul investigatiilor pentru stabilirea diagnosticului pozitiv, izolarea M.N.T. din sputa nu dovedeste cu certitudine existenta unei boli pulmonare. Micobacteriile netuberculoase pot coloniza arborele respirator, fara a produce imbolnavire. Inainte de initierea terapiei, diagnosticul de infectie cu M.N.T. trebuie stabilit cu certitudine. Exista cateva elemente care indica in mod certa o boala pulmonara cu M.N.T.: infiltrate pulmonare vizibile pe radiografia simpla de torace, precum si izolarea in mod repetat a acelorasi tulpini de M.N.T., in absenta altor patogeni pulmonari. Exista si situatii in care pacientii desi prezinta o simptomatologie tipica de afectare pulmonara, M.N.T. nu pot fi izolate de la nivelul arborelui traheobronsic. De asemenea, infectia pulmonara cu M.N.T. poate fi demonstrata prin utilizarea computer tomografiei, care va evidentia prezenta bronsiectaziilor si a infiltratelor pulmonare la nivelul aceluiasi lob.
 

Tratament Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase:
Tratamentul infectiilor pulmonare cu M.N.T., implica trei procedee: monitorizarea pacientului, fara aplicarea unui tratament medicamentos; rezectii chirurgicale pulmonare, sau terapie medicamentoasa specifica. Nu s-au realizat studii care sa stabileasca care este optiunea terapeutica cu cele mai spectaculoase rezultate. Rezultate mai bune pe termen lung, au fost observate la pacientii care au fost tratati pe cale chirurgicala, fata de cei care au beneficiat doar de suport medicamentos. Pacientii cu infectii pulmonare severe si extinse, nu prezinta indicatie pentru tratamentul de rezectie chirurgicala.

Pacientii cu infectii usoare (infectie cu M.N.T., supraadaugata peste infectia cu virusul HIV), nu necesita tratament medicamentos. Daca boala pulmonara cu M.N.T., se prezinta sub forma unui nodul parenchimatos solitar, dupa rezectia leziunii nu este necesar un tratament cu antibiotice, care sa suplimenteze cura terapeutica (inainte de interventia chirurgicala, trebuie exclus diagnosticul de cancer pulmonar).

Restul pacintilor tratati cu antibiotice, pot urma optional, si un tratament de rezectie chirurgicala. Se recomanda utilizarea regimurilor specifice pentru infectia diseminata cauzata de complexul Mycobacterium Avium. Se va acorda o atentie deosebita pacientilor in varsta, care vor tolera cu dificultate dozele mari terapeutice de claritromicina. Infectia cu Mycobacterium Intracellulare este mai simplu si usor de eradicat, comparativ cu infectia produsa de Mycobacterium Avium. Au existat si cazuri in care monoterapia cu claritromicina (doza: 500 mg de doua ori pe zi), a fost suficienta pentru disparitia leziunilor pulmonare si pentru negativarea culturilor din sputa.

Daca boala nu raspunde satisfacator la terapia cu antibiotice, daca leziunea este localizata si daca, pacientul nu prezinta insuficienta respiratorie (o patologie pulmonara preexistenta), atunci se poate recurge la tratamentul de rezectie chirurgicala. Se recomanda initierea terapiei medicamentoase inainte de momentul operator; in momentul interventiei chirurgicale, toate culturile din sputa trebuie sa fie negative (prentru a preintampina diseminarea infectiei catre alte structuri lobulare) .

Tulpinile speciei Mycobacterium Kansassi sunt sensibile la actiunea medicatiei antituberculoase. Astfel, pacientul (cu sau fara infectie HIV) poate beneficia de un regim terapeutic care asociaza trei chimioterapice: izoniazida (doza: 300 mg / zi), rifampicina (doza: 600 mg / zi) si etambutolul (doza:15-25 mg / kg corp / zi) . Nu se cunoaste durata optima necesara a tratamentului, insa majoritatea pacientilor au fost vindecati dupa o perioada de maxim 24 luni de terapie. In unele cazuri, se pare ca 12 luni de tratament pot fi suficiente pentru obtinerea vindecarii. In cazurile de recaderi cu M. kansassii, care a devenit rezistenta la rifampicina, se recomanda utilizarea sulfametoxazolului.

 

Tratamente naturiste pentru Infectii pulmonare cu micobacterii netuberculoase

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Melaleuca - Ulei din Arborele de Ceai Australian
Pret: 37.96 RON
*TVA inclus
 
Pret: 39.95 RON
*TVA inclus
 
Peroxy
Pret: 45 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara