Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Coral Mine 10

Coral Mine 10

Insuficienta cardiaca

Descrierea insuficientei cardiace

Insuficienta cardiaca apare atunci cand muschiul inimii nu mai pompeaza cantitatea de sange necesara organismului. Insuficienta nu inseamna ca inima nu mai pompeaza sange, ci ca nu mai lucreaza asa cum ar trebui. Deoarece inima nu mai functioneaza in limite normale, organismul incearca sa-si suplineasca functia prin:  cresterea frecventei cardiace - tahicardie, retinerea apei si sarii pentru a creste cantitatea de sange, cresterea dimensiunilor inimii.

Cu timpul inima oboseste si incepe sa devina din ce in ce mai putin eficienta. In acest moment apar simptome ca oboseala si slabiciune. Sangele incepe sa stagneze in vasele care ajung la inima, cauzand acumularea de lichid la nivelul plamanilor si scurtarea respiratiei.

Insuficienta cardiaca stanga

Aceasta poate fi declansata de hipertensiunea arteriala, boli valvulare aortice stenoza si insuficienta aortica, cardiopatii ischemice. Se manifesta clinic prin dispnee paroxistica - edem pulmonar, astm cardiac; pentru a-si ameliora dispneea, bolnavul ia o pozitie sezinda

Insuficienta cardiaca dreapta

Atriul drept primeste sangele folosit - incarcat cu dioxid de carbon, care se intoarce in inima prin vene. Ventriculul drept trimite sangele la plamani pentru a se incarca cu oxigen. Insuficienta cardiaca dreapta apare de obicei ca urmare a unei insuficiente a ventriculului drept. Atunci cand functia ventriculului stang se deterioreaza, creste presiunea in vasele pulmonare, afectand in cele din urma cordul drept. Atunci cand ventriculul drept isi pierde functia de pompa, sangele stagneaza in vene, determinand aparitia edemelor la gleznele pacientilor.
 
Evolutia insuficientei cardiaca

Insuficienta cardiaca este de obicei o boala cronica, adica de lunga durata si cu o evolutie lenta. Pana a fi diagnosticat pacientul, inima acestuia isi pierde incetul cu incetul functia de pompa. La inceput, inima incearca sa compenseze prin: dilatare - atunci cand inima se dilata, contractiile sunt mai puternice, deci si cantitatea de sange pompat va fi mai mare, ingrosarea fibrelor musculare, datorita maririi celulelor care se contracta din inima. Acest lucru ii permite inimii sa creasca forta de contractie, accelerarea ritmului, pentru a pompa mai mult sange in circulatie.

Organismul incearca sa compenseze si prin alte metode. Vasele de sange se micsoreaza pentru a mentine presiunea ridicata. Sangele este deviat de la tesuturile si organele mai putin importante si directionat spre organele vitale: inima si creierul. Aceste masuri temporare ascund insuficienta cardiaca, dar nu o vindeca. Asa se explica faptul ca numerosi pacienti nu sunt constienti de boala lor decat dupa deteriorarea inimii. De aceea controlul medical periodic este foarte important. In cele din urma, inima nu mai rezista si pacientul acuza oboseala, dispnee (greutate in respiratie) si alte simptome care il determina sa consulte un doctor.

Cauzele insuficientei cardiace

Inima are o capacitate maxima de lucru din care utilizeaza doar o parte -lucru efectiv- pentru satisfacerea nevoilor circulatorii curente. Diferenta dintre acestea reprezinta forta de rezerva a inimii. Concordanta dintre lucru efectiv al inimii si circulatia corespunzatoare nevoilor curente tisulare se face prin interventia unor mecanisme de adaptare: tahicardie, hipertrofie.

Defectul de baza din insuficienta cardiaca consta in imposibilitatea fibrei miocardice de a se contracta normal, ceea ce are drept consecinta imediata reducerea debitului sistolic si golirea incompleta a ventriculilor. Intr-un prim stadiu al insuficientei cardiace, cresterea volumul de sange rezidual constituie un mecanism compensator, deoarece alungirea fibrelor musculare (dilatarea ventriculilor) creste implicit forta de constractie. In stadiile avansate ale IC, nici un mecanism compensator nu mai este eficient.
Orice afectiune cardiaca miocardica, endocardica (valvulara) su pericardica poate fi cauza insuficientei cardiace.

Cauzele cele mai frecvente care determina instalarea unei insuficiente cardiace congestive sunt: Scaderea eficientei contractiei: infarctul miocardic, cardiomiopatii primitive sau secundare. Suprasolicitarea fizica a cordului: cresteri tensionale, stenoze valvulare, insuficiente valvulare, sunturi intracardiace sau extracardiace.  Afectarea umplerii cardiace: tahicardii excesive, mixom atrial, cardiomiopatii restrictive, pericardita constrictiva, tamponada cardiaca.

Exista o serie de factori agravanti si precipitanti care pot declansa aparitia sau pot grabi evolutia unei insuficiente cardiace: schemia miocardica, medicamente, toxice, inflamatii: miocardite, endocardite, cresteri ale volemiei, tulburarile de ritm sau de conducere, cresteri ale tensiunii arteriale sistemice sau pulmonare, sindroame hiperkinetice ( anemia, febra ), cresteri ale volemiei, efortul, surmenajul, obezitatea, carentele vitaminice

Boli coronariene

Atunci cand colesterolul si depunerile de grasimi se acumuleaza pe peretii arterelor coronariene,  sangele nu mai iriga suficient muschiul inimii. Astfel muschiul cardiac este afectat, iar tesutul sanatos al inimii este solicitat in mod suplimentar.

Tensiune arteriala mare (hipertensiune)
Hipertensiunea arteriala creste riscul aparitiei insuficientei cardiace de doua sau trei ori. Cand presiunea arteriala este prea mare, inima trebuie sa pompeze cu mai multa forta pentru a asigura o circulatie corespunzatoare. In timp, camerele inimii se dilata si isi pierd contractilitatea.

Stop cardiac (infarct miocardic)
Stopul cardiac se produce atunci cand se blocheaza o artera care iriga inima. Pierderea oxigenului si a substantelor hranitoare afecteaza muschiul cardiac –o parte a sa moare. Partea inca sanatoasa trebuie sa pompeze cu mai multa forta pentru a compensa aceasta pierdere.  

Afectiuni ale valvelor cardiace

Anomaliile valvelor inimii pot fi cauzate de boli, infectii (endocardita) sau de unele defecte congenitale. Atunci cand valvele nu se deschid sau se inchid complet la fiecare contractie, muschiul cardiac trebuie sa pompeze mai puternic pentru a asigura circulatia sangelui. Daca inima este suprasolicitata, se produce stopul cardiac.

Boli pulmonare severe

Atunci cand plamanii nu functioneaza corespunzator, inima trebuie sa pompeze cu mai multa forta pentru a transporta oxigenul in corp.

Afectiuni ale miocardului :cardiomiopatie dilatativa, cardiomiopatie hipertrofica) sau inflamatii (miocardita).
Orice afectiune a miocardului –cauzata de consumul de alcool sau droguri, infectii virale sau din cauze necunoscute –mareste riscul de insuficienta cardiaca.

Boli cardiace congenitale
Daca inima si camerele sale prezinta malformatii, partile sanatoase trebuie sa compenseze.

Glanda tiroida marita (hipertiroidism)

Aceasta afectiune determina o accelerare a metabolismului, iar inima poate obosi din cauza efortului suplimentar.

Tulburari de ritm cardiac (aritmie)

Atunci cand inima bate prea repede, prea incet sau neregulat, ea nu mai poate pompa suficient sange pentru a hrani organismul.

Diabet

Diabetul solicita in mod suplimentar inima, crescand riscul de insuficienta cardiaca. Diabeticii au tendinta de a fi supraponderali, de a avea hipertensiune arteriala si un nivel ridicat de colesterol –toate acestea suprasolicitand inima.
In mod normal, aceste afectiuni determina uzura care conduce la insuficienta cardiaca. Asocierea factorilor de mai sus creste riscul.

  Numar scazut de globule rosii (anemie severa)

Atunci cand nu exista suficiente globule rosii pentru a transporta oxigenul, inima incearca sa asigure o circulatie mai rapida a acestora. Acest efort o poate epuiza.

In toate aceste situatii, pacientul poate prezenta simptomele insuficientei cardiace pana cand adevarata problema este identificata si tratata.

Semnele si simptomele insuficientei cardiace

Respiratie dificila la efort si senzatia de sufocare. Pacientul se plange ca oboseste foarte repede raportat la capacitatea de efort anterioara declansarii insuficientei cardiace. Senzatia de sufocare apare predominant noaptea cand pacientul este intins. Cresterea in greutate datorata acumularii de fluide (apa si sare) in organism. Umflarea picioarelor (edeme) , amabele picioare  sunt umflate simetric, mai ales dupa statul in picioare prelungit, la  apasare cu degetul ramane o urma godeu, cu vremea pielea piciorelor capata o culoare maronie dermatita ocra .Tuse uscata, seaca, aparuta predominant noaptea. Insuficienta cardiaca este clasificata in functie de simptome. Aceasta clasificare are importanta in decizia terapeutica. 

Tipuri - clasificarea NYHA

Tipurile de insuficienta cardiaca sunt clasificate deseori in functie de severitatea simptomelor.   Mai jos va prezentam cel mai utilizat sistem de clasificare, numit Clasificarea Functionala NYHA (New York Heart Association), care incadreaza pacientii in una din cele patru categorii in functie de limitarea activitatilor fizice.

Clasa I:
Bolnavul nu prezinta simptome, iar activitatea fizica zilnica nu este limitata.
Clasa II:
Simptomele prezente sunt  usoare, activitatea fizica este limitata moderat.
Fara acuze in repaus.
Clasa III:   
Limitare accentuata datorita simptomelor, prezente si in timpul activitatilor uzuale. Disconfortul dispare doar in repaus.
Clasa IV:
Limitare severa. Simptomele persista si in repaus.

 

Tratamente naturiste pentru Insuficienta cardiaca

Coral Mine 10
Pret: 37 RON
*TVA inclus
 
Gotu Kola
Pret: 46.25 RON
*TVA inclus
 
B Complex
Pret: 55.5 RON
*TVA inclus
 
EPO 500 - Ulei de Primula cu Omega 6
Pret: 58.72 RON
*TVA inclus
 
Ulei de Foca cu Omega 3
Pret: 63.79 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara