Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Keratitele - Inflamatiile corneei

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Beta Caroten

Beta Caroten

Keratitele - Inflamatiile corneei

Descrierea keratitelor - Inflamatiile corneei

Keratitele sunt boli de ochi caracterizate prin inflamatia corneei (partea transparenta a globului ocular, acoperita de pleoape si permanent umectata de secretiile glandelor lacrimale si de miscarea pleoapelor prin clipit), care devine tulbure si lipsita de luciu, precum si de congestionarea membranei conjunctivale.

Cauzele keratitelor - Inflamatiile corneei

Dupa cauza producerii lor, keratitele sunt:  exogene – determinate de traumatisme oculare cu patrunderea de corpi straini, iritatii produse de agenti fizici (caldura, frig, radiatii ultraviolete sau chimici) sau endogene – produse de infectii cu microbi, ciuperci microscopice, toxine, xeroftalmie, avitaminoza A, paralizie faciala, glaucom, irita.

Iar dupa prezenta sau absenta unor secretii caracteristice, ele pot fi supurative si nesupurative.

Keratitele supurative se caracterizeaza prin faptul ca procesul inflamator evolueaza spre ulcerarea si necrozarea corneei. Cauza cea mai probabila a bolii este lezarea corneei printr-un corp strain - ac, spic de grau, span etc, urmata de patrunderea microbilor si instalarea unor focare infectioase la nivelul corneei. Alteori, in cursul unor boli de nutritie in care grasimile nu se ard bine, iar ficatul si rinichii nu elimina complet impuritatile din sange, apar pe conjuctivita niste formatiuni albicioase dure ca niste pietricele (litiaza conjuctivala), care sunt purtate de catre globii oculari pe pleoape in timpul clipirii si determina eroziunea corneei si aparitia ulcerului corneean. Unele pietricele se elimina spontan, dar se formeaza altele, atata timp cat nu vor fi inlaturate cauzele organice care le genereaza.

Simptomele keratitele - Inflamatiile corneei

In primele faze ale bolii, semnele caracteristice sunt: lacrimarea, durerea, congestia pericorneana, scaderea acuitatii vizuale, fotofobia, precum si o secretie seropurulenta, in general, redusa cantitativ.

Ulterior, ca urmare a avansarii ulceratiei, se produce perforarea corneei, scurgerea in afara a umoarei apoase din camera anterioara, deformarea pupilei. Conjuctiva cicatrizeaza ulcerul, formand o membrana netransparenta, cu aspect alburiu-cenusiu, care acopera irisul.

Keratitele nesupurative pot fi: superficiale (herpesul cornean, herpesul Zoster), caracterizate prin aparitia pe cornee a unor vezicule pline cu lichid clar, care se deschid spontan si lasa in locul lor epiteliul cornean erodat, sensibilizat la infectii si ulceratii, sau profunde (determinate de sifilis, tuberculoza, lepra). In cazul sifilisului ereditar, apare o forma particulara a bolii, numita keratita parenchimatoasa, la care opacifierea corneei este insotita de surditate si de modificari in structura dintilor.

Diagnosticul keratitelor - Inflamatiile corneei

Examinarea cu o lampa cu fanta, un microscop si concentrarea unui fascicul de lumina pe ochi, este important pentru stabilirea unui diagnostic.

Corneea poate fi examinata cu fluoresceina, un colorant galben care va evidentia defectele corneei. Straturile profunde ale corneei pot fi examinate cu lampi cu fanta. Infiltrate, ajuta medicul sa vada zonele tulbure ale corneei si sa puna diagnosticul.

Mostrele de material infectat vor fi trimise la laborator pentru analize.

Grija deosebita pentru integritatea corneei (si a organelor de vedere in ansamblul lor) este principala masura profilactica de combatere a bolii. Daca aceasta s-a produs insa, strategia terapeutica trebuie sa prevada doua fronturi: pe de o parte, tratament etiologic, iar pe de alta parte, masuri de atenuare a durerii si a spasmului pupilar (efect obtinut prin instalarea de atropina, pentru producerea dilatarii pupilei, numita miadriza).

Tratamentul keratitelor - Inflamatiile corneei

Fitoterapia are remedii eficiente pentru tratarea acestei boli, numeroase plante - rostopasca, meiul-pasaresc, salvia, serlaiul, urechelnita, teiul, nalba, silurul, verbina, albastrelele, trandafirul-rosu, crinul-alb, feniculul, lamaiul etc., actionand in directia reducerii carentelor de vitamine, ameliorarii afectiunilor organice care au determinat sau intretin boala, asanarii infectiilor si aseptizarii locurilor inflamate.

Antibiotice, antifungice si antivirale vor fi folosite pentru a trata organismul de keratita. Antibioticele cu spectru larg vor fi utilizate imediat, dar o data ce analizele de laborator determina tipul infectiei va fi stabilit tratamentul corespunzator. Uneori pentru finalizarea procesului de tratare si vindecare a pacientului este necesar mai mult de un medicament. Acest aspect depinde de infectie, insa pacientul trebuie informat exact cu privire la modul de administrare a tratamentului.

Un bumbac cu varf aplicator steril poate fi folosit pentru a indeparta usor infectia si pentru a permite ochiului vindecarea mai rapida. Chirurgia cu laser este uneori folosita pentru a distruge celulele nesanatoase, iar unele infectii severe necesita transplant de cornee.

Antifungice, antivirale, antibiotice, picaturi sau unguente sunt adesea prescrise pentru tratarea keratitei, dar le ar trebui folosite doar de catre pacientii aflati sub indrumarea medicului. Prescriptiile inadecvate sau alte preparate pot complica infectia ducand la forme severe si deteriorarea tesutului.

Un pacient cu keratita isi poate purta ochiul acoperit pentru a-l proteja de lumina puternica, obiecte straine si alte iritatii. Uneori un plasture poate face rau, asa ca pacientul trebuie din nou sa discute cu medicul daca este sau nu necesar un plasture. Progresele inregistrate este indicat sa fie urmarite zilnic de catre dermatolog.

 

Tratamente naturiste pentru Keratitele - Inflamatiile corneei

Beta Caroten
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara