Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Lepra (boala Hansen)

Descriere Lepra:

Boala infectioasa cronica, granulomatoasa, ce afecteaza in mod preferential tesuturile superficiale si in mod special, pielea si nervii periferici se numeste Lepra, sau Boala Hansen.

In ultimii 50 de ani, incidenta cazurilor de lepra a scazut drastic. Azi, se estimeaza ca numarul total de cazuri, la nivel global, este situat in jurul valorii de 1,9 milioane indivizi bolnavi. Exista o serie de factori care au favorizat declinul acestei maladii mutilante. Enumeram in continuare acesti factori benefici pentru mentinerea starii de sanatate intr-o populatie: imbunatatirea metodelor de depistare precoce a cazurilor de imbolnavire, utilizarea unor scheme de tratament mult mai eficiente si cu o durata mai scurta de aplicare, extinderea si imbunatatirea continua a programelor de vaccinare impotriva BCG, precum si cresterea nivelului de urbanizare globala. Lepra este o boala care in continuare afecteaza populatiile din mediul rural, mai ales in regiunile foarte sarace de pe glob: India, Brazilia, Bangladesh, Indonezia si Myanmar (aceste tari detin in prezent, mai mult de 70% din numarul cazurilor de imbolnavire raportate la nivel global) .
Distributia numarului de persoane infectate in interiorul unei tari, difera foarte mult de la o regiune la alta. S-a constatat ca boala lepromatoasa predomina in unele tari cum ar fi Mexic, iar boala tuberculoida predomina in tari precum India. Mai mult de 90% din cazurile de imbolnavire aparute in lumea civilizata, au fost diagnosticate la persoane care au emigrat din tarile in care lepra este o afectiune endemica.

Cauze Lepra:

Mycobacterium Leprae este agentul patologic care cauzeaza lepra si este un bacil rezistent la acizi si alcooli apartinand familiei Mycobacteriaceae. Bacilul nu a putut fi cultivat pe mediile artificiale din laborator, dar s-a demonstrat ca se poate multiplica in interiorul cobailor. In organismele vii, bacteria se multiplica foarte lent, dublandu-se la fiecare 2 saptamani. Experientele pe cobai au fost foarte utile pentru studiul medicatiei antileproase, dar si pentru studiile genetice si imunologice. Astfel, s-a reusit cartografierea intregului genom al Mycobacterium Leprae, si au fost identificate toate structurile genetice responsabile pentru pentru sinteza antigenelor proteice microbiene.

Mycobacterium Leprae este capabila de a supravietui in interiorul gazdei umane, insa elementele celulare responsabile pentru patogenicitatea sa, nu au fost pe deplin identificate. Glicolipidul I fenolic (componenta lipidica aflata la suprafata bacteriei), reprezinta cel mai intens studiat factor de virulenta, caracteristic speciei Mycobacterium Leprae. Factorul I fenolic se poate lega specific de anumite elemente ale sistemului complement (C3), favorizand astfel distrugerea bacteriei prin fagocitoza, de catre celulele mononuclerate. De asemenea, glicolipidul I fenolic asigura supravietuirea patogenului in interiorul fagocitelor, prin eliminarea si neutralizarea speciilor reactive de oxigen, produse de catre macrofage.

Diagnostic Lepra:


Lepra poate afecta indivizi cu varste diferite. Foarte rar, au fost semnalate cazuri de imbolnavire in randul sugarilor. Copii, repezinta categoria de varsta cea mai frecvent afectata de infectia cu Mycobacterium Leprae, o cincime din cazuri fiind raportate la persoanele cu varsta sub 10 ani. Dintre adulti, barbatii sunt cel mai frecvent loviti de aceasta maladie, raportul pe sexe fiind de 2:1 in defavoarea barbatilor.

Desi, natura transmisibila a acestei boli este cunoscuta de cateva milenii, iar agentul patogen a fost identificat in urma cu peste 100 de ani, totusi, in prezent detinem putine cunostinte (demonstrate stiintific), despre modul de dobandire si transmitere a leprei intr-o populatie. Se considera ca transmiterea directa, de la individul bolnav la cel sanatos, reprezinta factorul declansator al maladiei. Totusi, 50% dintre indivizii bolnavi, nu prezentau in antecedentele personale patologice recente, un posibil contact infectant. Au fost semnalate cateva surse de infectia cu origine animala (tatu, unele primate), insa transmiterea bolii de la animal la om (transmitere zoonotica), este putin probabila. De asemenea, a fost ridicata suspiciunea interventiei unor factori de mediu favorizanti, in transmiterea bolii, deoarece bacilul M. leprae si glicolipidul I fenolic au fost evidentiati in materialul organic provenit din sol.

Simptome Lepra:

Membrii familiei unui individ bolnav, prezinta un risc considerabil crescut de a dezvolta boala. Aparitia simptomatologiei clinice la contactii pacientilor cu lepra tuberculoida este mult mai rara, chiar daca investigatiile serologice evidentieaza sensibilizarea fata de Mycobacterium Leprae. Se pare ca poarta de intrare in organism pentru acesta patogen, este reprezentata fie de tegument, fie de mucoasa cailor repiratorii. Pacientii netratati, prezinta ca poarta principala de eliminare si raspandire a microbului, mucoasa nazala. Periaoda medie de incubatie a bolii este de aproximativ cinci ani, insa in unele cazuri, perioada de incubatie se poate exinde pana la 20-30 de ani.

 

Tratamente naturiste pentru Lepra (boala Hansen)

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
BioHarmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 
Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara