Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Leptospiroza

 Descriere leptospiroza:

Leptospiroza este o boala infectioasa produs de catre leptospire. Boala se regaseste intr-o mare diversitate de forme clinice, ea poate incepe cu forme usoare, ascunse si poate termina cu forme clinice grave (uneori fatale). Cand un pacient prezinta formele usoare ale leptozpirozei, el va simti dureri musculare si cefalee (dureri de cap), simptome care sunt foarte usor de confundat cele gripale. Daca pacientul prezinta formele grave ale bolii, el poate face icter (coloratie galbuie a tegumentelor si mucoaselor), disfunctie renala si diateza hemoragica (predispozitie la hemoragii) .

Leptospirele sunt  niste microorganisme subtiri si spiralate, care impreuna cu leptonemele si turmeriile, apartin familiei Leptospiraceae. Genul leptospira, include doua specii distincte de agenti patogeni – Leptospira Interrogans si Leptospira Biflexa (Leptospira Biflexa este o specie saprofita, adica descrie o serie de patogeni care nu se dezvolta in organismele vii, acestia hranindu-se cu anumite materii organice aflate in putrefactie). In natura se cunosc 23 de serotipuri distincte ale leptospirelor, care includ peste 200 serovariante.

Leptospirele au puterea de a patrunde in organismele vii, fiindca in compozitia sa patogenul are o serie de carlige, dar si o serie de flageli, care usureaza aderenta si invazia patogenului. Patogenul este evidentiat numai prin intermediul microscopului, dupa ce, in prealabil a fost colorat cu o substanta pe baza de argint. Leptospirele se cultiva foarte greu pe mediile de cultura din laborator – uneori este necesar chiar si de cateva saptamani pentru ca acestea sa se dezvolte pe mediile artificiale.

Cauze leptospiroza:

Leptospiroza este o zoonoza (boala infectioasa sau parazitara la animale, transmisibila omului) si poate sa afecteze peste 150 de specii de animale. S-a constatat ca rozatoarele (soareci si sobolani) detin mediul cel mai propice pentru dezvoltarea acestui patogen. De asemenea cainii, pestii, pasarile si unele specii de animale salbatice pot fi o sursa de leptospiroza. In momentul in care au contaminat organismul animalului gazda, leptospirele se instaleaza la nivelul tubilor renali, unde pot ramane cativa ani de zile.

In foarte rare cazuri leptospiroza se transmite de la un om bolnav la un om sanatos. De regula aceasta se transmite ori luand contact cu fecalele sau urina animalelor infectate, ori in urma contactului cu mediul inconjutator contaminat (ex: apa contaminata).

Apa este un mediu foarte propice pentru transmiterea bolii, asta pentru ca patogenii sunt eliminati prin urina animalelor infectate, si acesti patogeni supravietuiesc in mediu apos o perioada de timp indelungata. Cel mai des intalnita aceasta boala se inregistraza in tarile situate la tropice din cauza conditiilor precare de igiena, a conditiilor de munca improprii si a climei (caldura si umiditate foarte ridicata). Acesti factori favorizeaza si dezvoltarea leptospirelor.

Persoanele cele mai expuse infectiilor cu leptospira sunt muncitorii din mediul agricol, medicii veterinari, lucratorii de la salubrizare, precum si cei care lucreaza in industria prelucrarii carnii sau cei care lucreaza in industria pescuitului – in astfel de situatii, infectia poate fi dobandita prin contact direct, sau indirect, prin contactul cu apa sau solul contaminat. Nu in ultimul rand, contactul cu animalele de casa, poate reprezenta o sursa de infectie. De asemenea si oamenii care practica sporturile de apa (schiul nautic, inotul, canotajul) sunt expusi la infectii cu leptospire (schiul nautic, inotul, sau canotajul).
Bineinteles, sa nu uitam de turistii care fac excursii prin tarile tropicale, mai ales in Asia si Africa.

Foarte rar se intampla sa se infecteze si personalul din laborator, care manevreaza culturile cu leptospire. Deseori infectia se dezvolta dupa ce in mod accidental se ia contact cu apa infestata cu acest patogen. Incidenta cea mai crescuta a infectiei a fost raportata in randul barbatilor adulti, leptospiroza manifestandu-se mai ales in perioada verii, sau in perioada musonica (la tropice).
Leptospirele mai pot patrunde in interiorul gazdei umane si prin intermediul unor simple escoriatii tegumentare(zgarieturi, julituri). O alta modalitate de infectare a gazdei umane, este cea reprezentata de patrunderea leptospirelor prin intermediul unor membrane intacte precum membrana conjunctivala (membrana subtire ce tapeteaza regiunea anterioara a globului ocular, sau fata posterioara a pleoapelor), sau mucoasa de la nivelul orofaringelui. Infestarea se mai face si cand se ingereaza apa contaminata, pentru ca in acest fel se favorizeaza ajungerea patogenilor la nivelul cailor superioare ale tubului digestiv, si implicit patrunderea acestora in organismul anterior sanatos.

Simptome leptospiroza:

Dupa ce infecteaza organismul gazda, leptospirele vor invada intregul organsim, instalandu-se si la nivelul altor organe. Acesti patogeni se inmultesc si se dezvolta in sange si tesuturi, dar si la nivelul lichidului cefalorahidian (LCR). Un lucru important de stiu e faptul ca atunci cand leptospirele ajung la nivelul LCR (lichid important in protectia si troficitatea sistemului nervos central), nu provoaca leziuni importante.

Pe termen lung cele mai afectate organe in infectia cu leptospire sunt rinichii si ficatul.  Infectia mai poate determina inflamatii ale vaselor capilare (vasculita), din cauza leziunilor provocate la acest nivel. Leziunile de vasculita (a endoteliului capilar) sunt cele care raspund pentru aparitia celor mai importante simptome ale acestei boli.

La nivel rinichilor, leptospirele vor provoca nefrita interstitiala si necroza tubulara, pentru ca patogenii se instaleaza la nivelul interstitiului renal, dar si la nivelul tubilor renali, sau chiar in lumenul tubular. Pacientul poate ajunge pana la insuficienta renala, hipovolemie si deshidratare – toate acestea din  cauza alterarii permeabilitatii capilarelor renale.

La nivelul ficatului, leptospirele vor cauza necroza centrolobulara, insotita de inmultirea celulelor Kuppfer. Dar necroza hepatica nu ajunge la  proportii alarmante, asa cum se intampla in alte patologii infectioase. Pulmonii pot fi si ei afectati, ca urmare a hemoragiilor desfasurate in perioada infectiei. Musculatura striata (scheletala) este si ea afectata, pacientul prezentand edeme si procese de necroza focala. Hipovolemia se instaleaza mai ales in fazele grave de boala, atunci cand pierderile de fluide sunt ca urmare a afectarii microcirculatiei si afectarii permeabilitatii capilarelor.

Sistemul imunitar al gazdei reactioneaza impotriva leptospirelor, prin producerea de anticorpi specifici. Dar, acesti anticorpi nu pot  elimina patogenii instalati la nivelul globului ocular, la nivelul tubilor renali proximali sau la nivelul sistemului nervos central (creierului), pentru ca  in aceste locatii, patogenii pot persista timp de saptamani sau chiar luni.

Tratament pentru leptospiroza:

Se foloseste tratamentul cu antibiotice care poate conduce la aparitia reactie Jarisch-Herxheimer – reactie care apare pentru o boala infectioasa sau parazitara, ce se datoreaza distrugerii agentilor patogeni si fenomenelor toxice si imunologice, care insotesc procesul de distrugere bacteriana sau parazitara. Reactia Jarisch-Herxheimer apare mai rar in cazul leptospirozei.

 

Tratamente naturiste pentru Leptospiroza

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Peroxy
Pret: 45 RON
*TVA inclus
 
Pure Yucca
Pret: 52.8 RON
*TVA inclus
 
Solutie Lugol
Pret: 58 RON
*TVA inclus
 
Parasites Cleanse
Pret: 61 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara