Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Leucemia acuta limfoida - LLA

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Leucemia acuta limfoida - LLA

Descrierea Leucemia acuta limfoida

Leucemia acuta limfoida (LAL) este un tip de cancer al sangelui si al maduvei osoase -tesutul spongios din interiorul oaselor care produce sangele. LAL este unul din cele patru tipuri principale de leucemie, care evolueaza rapid si afecteaza globulele albe (limfocitele) imature.
In conditii normale, maduva osoasa produce celule imature (stem) in mod controlat. Acestea se maturizeaza si se specializeaza, transformandu-se intr-un anumit tip de celula sangvina.

La bolnavii de leucemie acuta limfoida (LAL), limfocitele imature sunt produse in exces si eliberate in fluxul sangvin. Ele se multiplica rapid si impiedica celulele sanatoase sa isi indeplineasca functiile, lasand organismul expus la infectii si hemoragii. Celulele leucemice pot invada anumite regiuni ale corpului (sistemul nervos central si maduva spinarii) cauzand probleme grave.

Leucemia acuta limfoida (LAL) este tipul de leucemie cel mai frecvent la copii, afectand un numar mai mare de baieti decat de fete. Boala survine indeosebi intre 2 si 5 ani. LAL este resposabila pentru 20% din cazurile de leucemie la adulti si pentru cca 75% din leucemiile copilului

Leucemia acuta limfoida apare atunci cand corpul produce in exces anumite celule (limfocite). Aceste celule raman imature (nu se matureaza si nu pot proteja corpul impotriva infectiilor) si poarta denumirea de blasti. Blastii invadeaza maduva osoasa si afecteaza rapid globulele albe, globulele rosii si plachetele sangvine.

Cauzele leucemiei acute limfoide

Cauza exacta de aparitie a acestui tip de leucemie nu este deocamdata cunoscuta, insa la baza aparitiei bolii sta proliferarea celulara scapata de sub controlul mecanismelor organismului. Se pare ca aceasta proliferare anarhica, ce caracterizeaza toate cancerele, indiferent de localizarea lor, se produce ca urmare a unor leziuni ale materialului genetic- ADN.

Cauza aparitiei leucemiei acute limfoide poate fi corelata cu expunerea la radiatii si substante chimice cu potential toxic, benzenul fiind adesea descris drept carcinogen la animale.

Un tip de mutatie ce poate cauza leucemia acuta limfoida poarta denumirea de cromozomul Philadelphia. Aceasta mutatie este prezenta intr-un sfert din cazurile de LAL.

Simptomele leucemiei acute limfoide

Tabloul clinic initial nu este sugestiv pentru leucemie acuta limfoida, insa simptomele evolueaza foarte repede si se agraveaza chiar de la o zi la alta.

Persoanele care sufera de leucemie acuta limfoida prezinta deseori simptome asemanatoare gripei, ceea ce intarzie stabilirea diagnosticului de leucemie. Manifestarile de LAL se caracterizeaza prin paloarea fetei si a mucoaselor, oboseala, slabiciune generala, dureri de cap si o pierdere a energiei si apetitului.

Alte simptome ale leucemiei acute limfoide sunt:
-anemie
-febra de origine neexplicabila, ce apare in afara unor stari infectioasea decelabile (cel mai frecvent simptom)
-infectii frecvente, ca urmare a scaderii capacitatii de aparare a organismului
-scadere in greutate
-reducerea apetitului
-dureri osoase si articulare
-marirea in dimensiuni a ganglionilor limfatici (limfadenopatie), ficatului si splinei

Diagnosticul leucemiei acute limfoide

Diagnosticul leucemiei acute limfoide este inceput cu anamneza pacientului, in cadrul careia se stabilesc simptomele, momentul debutului si evolutia lor in timp, precum si existenta altor boli in antecedente.

Expunerea la substante toxice si radiatiile (chiar si sub forma terapeutica) trebuie si ele inregistrate, deoarece pot fi considerate factori de risc, ce predispun la aparitia afectiunilor maligne.

Pentru diagnosticarea acestei afectiuni se efectueaza hemoleucograma, care arata anomalii majore: anemie, granulocitopenie (scadere a numarului de granulocite), trombocitopenie (scaderea numarului de trombocite din sange) si, mai ales, proliferarea celulelor limfoide cu trecerea formelor tinere (limfoblasti) in sange.

Diagnosticul de certitudine al LAL poate fi stabilit prin investigarea unui fragment din maduva hematoformatoare, extras prin biopsie. Pacientului ii vor fi recoltate celule din creasta iliaca sau din stern (dupa realizarea anesteziei locale), acestea fiind ulterior analizate microscopic.

Tratamentul leucemiei acute limfoide

Adaptat in functie de tipul de leucemie, tratamentul leucemiei acute limfoide este determinat de rezultatele bilantului hematologic. Elementul major al tratamentului il constituie chimioterapia.

Tratamentul acestui tip de leucemie trebuie instituit cat mai rapid posibil dupa stabilirea diagnosticului. Principiul terapiei este distrugerea celulelor canceroase printr-o chimioterapie agresiva ce combina mai multe medicamente.

Rata de vindecare a copiilor cu LAL care efectueaza tratamentul este de aproximativ 80%. Tratamentele recente au crescut aceasta rata la 90%. La adulti, rata de vindecare este de 40%.

Pacientii cu leucemie acuta limfoida sunt sfatuiti sa respecte urmatoarele recomandari dietetice:  sa nu consume fructe si legume crude, toata mancarea consumate sa fie gatita, carnea trebuie preparata termic corespunzator, este interzisa consumul carnii in sange.

 

Tratamente naturiste pentru Leucemia acuta limfoida - LLA

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Pret: 49.5 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara