Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Lipodistrofie localizata

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
UltraImmune9

UltraImmune9

Lipodistrofie localizata

Descrierea Lipodistrofie localizata

Lipodistrofia sau lipoatrofia reprezinta atrofia primitiva idiopatica a tesutului adipos. Este o boala rara cu o etiologie necunoscuta. Poate fi totala, partiala sau localizata. Lipodistrofia totala consta in pierderea tesutului adipos completa congenitala sau castigata asociata cu hepatomegalie, hiperglicemie, rezistenta la insulina, hiperlipidemie si hipermetabolism. Lipodistrofia partiala se manifesta prin pierderea asimetrica a tesutului gras facial cu sau fara atrofie similara a bratelor si jumatatii superioare a trunchiului. Acest sindrom este asociat cu boala renala, glomerulonefrita, diabetul, hirsutism, hiperlipidemia, hipocomplementemia si afectiuni imunologice. Lipodistrofia localizata reprezinta pierderea localizata a tesutului adipos implicind mai multe zone.

Exista controverse cu privire la clasificarea conditiei, dar pot fi identificate 3 subseturi in functie de absenta sau prezenta inflamatiei si a examenului histologic. Lipodistrofia centrifugala abdominala infantila este categoria cea mai bine studiata. Afecteaza copii la virste mici. Incepe pe trunchi, se extinde in citiva ani pe abdomen sau piept si se remite spontan la majoritatea pacientilor. Al doilea grup este definit de lipsa inflamatiei in antecedente si un examen histologic comun cu model de lipoatrofie prin involutie. Include entitati precum lipoatrofia semicircularis, distrofia circulara si lipoatrofiile asociate cu trauma repetata, presiune si injectii. A treia categorie reprezinta o sechela a diferitelor tipuri de paniculita si este asociata cu inflamatia in antecedente. Include paniculita granulomatoasa lipofagica si alte tipuri de paniculita asociate cu boli ale tesutului conjunctiv.

Evolutia naturala a lipodistrofiei este benigna. Mortalitatea si morbiditatea sunt dependente de afectarea asociata a organelor si conditiile comorbide. Pacientii fara afectarea organelor au o speranta de viata normala. Cosmetic lipodistrofia poate deranja pacientul.

Nu exista un tratament specific. Steroizii intralezionali pot fi de ajutor in unele cazuri. Cind sunt asociate cu afectiuni autoimune sunt utile antimalaricele sau corticoizii sistemici. Nu este necesara interventia chirurgicala. Daca este o problema cosmetica se poate incerca liposuctia si transplantul de grasime local. Nu sunt indicate medicamente in afara de cele pentru paniculita. Pacientii cu lipodistrofie localizata pot prezenta si conditii asociate imunologice sau boli ale tesutului conjunctiv, cum este lupusul eritematos, nefrita, sindromul Sjogren, sclerodermia, morfea, hipocomplementemia, infectii piogenice recurente, tiroidita. Lipodistrofiile localizate tind sa se rezolve spontan, nu se asociaza cu afectare metabolica si au un prognostic independent excelent. 

Patogenie Lipodistrofie localizata

Patofiziologia lipodistrofiei localizate este necunoscuta. Mecanismul patogenic a lipodistrofiilor mostenite este legat de mutatii. Lipodistrofia localizata sau atrofia reprezinta pierderea locala a tesutului adipos. Pacientii prezinta de obicei leziuni atrofice unice sau multiple, bine demarcate. Unii pacienti pot avea panatrofie locala, incluzind muschii, grasimea si modificari similare morfeei. Lipodistrofia localizata se poate prezenta ca panatrofie care include manifestarea atrofiei hemifaciale.

Asocierile cu sclerodermia localizata si lichenul scleros si atrofic sunt descrise. Lipodistrofia anulara este o alta forma de lipoatrofie in care inflamatia subiacenta a fost descrisa. Lipoatrofia poate fi o sechela a paniculitei la pacientii cu boli ale tesutului conjunctiv (lupus eritematos sistemic, morfee subcutanata) . Lipoatrofia poate fi asociata cu nefrita, hipocompletemia, sclerodermia, sindrom Sjogren, infectii piogenice recurente, purpura trombocitopenica autoimuna si tiroidita.

Etiologia lipodistrofiei este considerata inflamatorie sau noninflamatorie. Pacientii cu anomalii serologice si imunologice tind sa prezinte modele inflamatorii la examen histopatologic. Pacientii cu model inflamator tind sa prezinte leziuni multiple, fata de cei cu forma noninflamatorie care au o boala mai benigna.

Lipodistrofia localizata este observata la pacientii care au injectii intradermice si subcutanate (insulina, corticosteroizi, penicilina G, fier dextran, vaccin DPT, acupunctura) . Lipodistrofia este o complicatie comuna si pentru pacientii cu HIV care i-au inhibitor de proteaza. Aceasta forma de lipodistrofie este mai mult de model generalizat.

Cauze si factori de risc Lipodistrofie localizata

Cauza lipoatrofiei centrifugale este necunoscuta. In multe cazuri, lipodistrofia prin involutie este idiopatica. In alte cazuri, trauma repetata, presiunea cronica sau compresia, injectiile locale pot fi cauza. Cele mai numeroase cazuri prezinta leziunile de lipodistrofie dezvoltindu-se la locul injectarii de insulina, steroizi, antibiotice, vasopresina si hormon de crestere.
Lipodistrofia localizata poate reprezenta stadiul terminal al unei paniculite. Paniculita determinata de bolile tesutului conjunctiv este una dintre cauzele principale. Alte cauze sunt deficitul de
alfa-1 antitripsina, paniculita citofagica, infectioasa sau factitia.

Semne si simptome Lipodistrofie localizata

Pot fi identificate 3 subseturi in functie de absenta sau prezenta inflamatiei si a examenului histologic. Lipodistrofia centrifugala abdominala infantila este categoria cea mai bine studiata. Afecteaza copii la virste mici. Incepe pe trunchi, se extinde in citiva ani pe abdomen sau piept si se remite spontan la majoritatea pacientilor. Al doilea grup este definit de lipsa inflamatiei in antecedente si un examen histologic comun cu model de lipoatrofie prin involutie. Include entitati precum lipoatrofia semicircularis, distrofia circulara si lipoatrofiile asociate cu trauma repetata, presiune si injectii. A treia categorie reprezinta o sechela a diferitelor tipuri de paniculita si este asociata cu inflamatia in antecedente. Include paniculita granulomatoasa lipofagica si alte tipuri de paniculita asociate cu boli ale tesutului conjunctiv.

Lipodistrofia centrifugalis.

Este definita prin aparitia de leziuni cutanate inconjurate de margine periferica eritematoasa inainte de virsta de 3 ani. Pot progresa centrifugic pentru 10 ani si tind sa regreseze dupa aceasta perioada. Copii afectati sunt sanatosi. Afecteaza axila sau zona inghinala. Pielea inconjuratoare este normala ca textura si culoare. Leziunile tind sa se extinda centrifugal la zonele adiacente, piept, abdomen. Fata si zona sacrata pot fi implicate. Se pot palpa nodulii limfatici regionali.

Lipoatrofia involutionala.

Este caracterizata prin una sau mai multe depresiuni circumscrise ale pielii afectind orice parte a corpului la persoane de orice virsta, cu sau fara istoric de trauma, presiune sau injectii locale. Clinic apare ca o depresiune asimptomatica, bine demarcata, unica, atrofica si implica injectii in antecedente in zona respectiva. Se descriu hipopigmentari si modificari similare morfeei. Leziunile sunt rotunde, ovale, orizontale, semicirculare. Sunt de culoarea carnii si abia vizibile. Sunt afectate partea anterioara a coapsei, fesele sau partea inferioara a membrelor, incluzind gleznele, bratele, gitul si scalpul, unilateral sau bilateral.

Lipoatrofia paniculitica.

Lipoatrofia localizata poate reprezenta stadiul final al paniculitelor. Debutul lipoatrofiei este precedat de noduli sau placi subcutanate hiperpigmentate, eritematoase, sensibile, indurate implicind extremitatile.
Paniculita lipofagica a copilariei este caracterizata de o evolutie benigna, autolimitanta. Se prezinta cu noduli si placi multiple, sensibile, eritematoase. Leziunile pot reapare de citeva ori asociate cu febra intermitenta.

Asocierile cu
sclerodermia localizata si lichenul scleros si atrofic sunt descrise. Lipodistrofia anulara este o alta forma de lipoatrofie in care inflamatia subiacenta a fost descrisa. Lipoatrofia poate fi o sechela a paniculitei la pacientii cu boli ale tesutului conjunctiv (lupus eritematos sistemic, morfee subcutanata) . Lipoatrofia poate fi asociata cu nefrita, hipocompletemia, sclerodermia, sindrom Sjogren, infectii piogenice recurente, purpura trombocitopenica autoimuna si tiroidita. La pacientii cu paniculita lupica sunt observate multiple placi sau noduli, durerosi, cu predilectie pentru extremitatile proximale. Pielea inconjuratoare este normala sau cu modificari precum atrofie, hiperkeratoza, teleangiectazii, ulceratii.

Diagnostic Lipodistrofie localizata

Studii de laborator:
-hemoleucograma completa, rata de sedimentare a eritrocitelor
-functia renala, evaluarea anticorpilor serici
-se descrie o anemie microcitara tranzitorie,
trombocitoza
-VSH crescut in paniculita lipofagica.

Examen histologic. Se va efectua o biopsie a pielii. Se descriu adipocitele individulae mici cu lobuli adiposi mici, cu material hialin care ii separa, capilare numeroase si fara inflamatie. In cazul unei paniculite se descrie lipoatrofie cu infiltrat histiocitar si limfocitic. Pentru paniculita lupica sunt caracteristici centri germinali cu necroza a grasimii. Modificarile sunt limitate la tesutul subcutanat in jumatate dintre cazuri dar pot fi observate si la epiderm si derm, cu hiperkeratoza, atrofie epidermica, degenerare hidropica a jonctiunilor dermoapidermale, infiltrat perivascular si apendicial limfocitic.
Diagnosticul diferential se face cu urmataorele afectiuni: sindrom Lawrence-Seip, lipodistrofia din
HIV, lipodistrofia progresiva, morfeea, lipodistrofiile generalizate, partiale, hemiatrofia faciala, paniculita, bolile tesutului conjunctiv asociate cu paniculita, diabetul lipoatrofic.

Tratament Lipodistrofie localizata

Prognosticul lipodistrofiei este benign. Mortalitatea si morbiditatea sunt dependente de afectarea asociata a organelor si conditiile comorbide. Pacientii fara afectarea organelor au o speranta de viata normala. Cosmetic lipodistrofia poate deranja pacientul.

Nu exista un tratament specific. Steroizii intralezionali pot fi de ajutor in unele cazuri. Cind sunt asociate cu afectiuni autoimune sunt utile antimalaricele sau corticoizii sistemici. Nu este necesara interventia chirurgicala. Daca este o problema cosmetica se poate incerca liposuctia si transplantul de grasime local. Nu sunt indicate medicamente in afara de cele pentru paniculita. Pacientii cu lipodistrofie localizata pot prezenta si conditii asociate imunologice sau boli ale tesutului conjunctiv, cum este lupusul eritematos, nefrita, sindromul Sjogren, sclerodermia, morfea, hipocomplementemia, infectii piogenice recurente, tiroidita. Lipodistrofiile localizate tind sa se rezolve spontan, nu se asociaza cu afectare metabolica si au un prognostic independent excelent.

 

Tratamente naturiste pentru Lipodistrofie localizata

UltraImmune9
Pret: 199 RON
*TVA inclus
 
Immuno Pro
Pret: 245 RON
*TVA inclus
 
tratament deparazitar si zapper
Pret: 942.82 RON
*TVA inclus
 
Zapper Profesional
Pret: 3000 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara