Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Life Impulse BIO cu Vitamina C si Calciu

Life Impulse BIO cu Vitamina C si Calciu

Malnutritia


Descriere Malnutritia


Malnutritia reprezinta acea tulburare a starii de nutritie specifica sugarilor  si copiilor mici,  ce se datoreaza insuficientei aportului nutritiv.
 Are caracteristici  greutatea  mica raportandu-se la varsta copilului, alturi de carente vitaminice si minerale, anemia nutritionala si rahitismul carential.  Malnutritia este un factor de risc ce poate duce la decesul copiilor la nivel mondial. In primele 6 luni de viata apar starile de malnutritie, tot in aceasta perioada desfasurandu-se dezvoltarea a sistemului nervos central. 
Afectiunile malnutritia pot fi prezente in intreg organismul, stopand cresterea si dezvoltarea pacientului, astfel ajungand la deteriorarea functiilor imunologice ale organismului, ce devin similare copiilor infectati cu virusul HIV rezultand o predispozitie a copiilor la infectiile cronice sau acute. Diareea, care apare frecvent la copiii malnutriti este rezultatul anorexiei, scaderii absorbtiei nutrientilor, cresterii necesitatilor metabolice si pierderii directe a nutrientilor.  Un efect negativ in dezvoltarea copiilor ar fi carentele de micronutrienti. Cercetatorii precizeaza ca 2 milioane de persoane din lume manifesta carente de fier, iod, zinc si vitamina A.
Pacientii ce manifesta aceasta afectiune cronica se manifesta prin modificari de comportament: iritabilitate, apatie si diminuarea relationarii sociale, anxietate si tulburari ale atentiei. Gradul de retard si de deficiente depinde de cat de sever si de ineficient este aportul alimentar, precum si varsta la care apare malnutritia.  Aportul alimentar insuficient la varste mai mici formeaza un prognostic mai putin favorabil. Peste jumatate din copii mici din Asia de Sud sufera de malnutritia protein- calorica (MPC), ceea ce indica o prevalenta de  6,5 ori mai mare decat in emisfera vestica. In Africa subsahariana, aproximativ 30% din copii sufera acest tip de malnutritie.
In majoritatea tarilor subdezvoltate, cazurile de deces se inregistreaza anual, direct sau indirect, de malnutritia la pacientii cu varste mai mici de 5 ani.
Cunoastem doua tipuri de malnutritie si anume: malnutritia protein-calorica (MPC) si malnutritia proteica (MP). Malnutritia protein-calorica se caracterizeaza prin procesele metabolice ce sunt determinate de carenta severa de calorii si proteine. Procesele de crestere si dezvoltare se micsoreaza, apoi inceteaza; cresterea scheletica continua, iar masa musculara si tesutul adipos se reduc. Neinfectarea este alterata, provocand unele infectii intalnite in aceasta perioada fiind mai puternice si durabile, spre exemplu rinofaringita, diareea acuta si altele.
 La nivelul tubului digestiv, se arata atrofia mucoasei gastrice si mai ales agravarea intestinului subtire. In urma modificarilor, se manifesta tulburari secundare de digestie si de absorbtie facandu-si aparitia diareea,ce dezvolta deficitul de calorii. Asimilarea dietei cu continut caloric si proteic crescut este irealizabila in cazurile avansate ale MPC.
Malnutritia proteica (MP) este prezenta la pacientii alimentati natural pana la 6-8 luni, cand se initiaza diversificarea printr-o dieta cu aport caloric normal, dar slab proteic.


Cauze Malnutritie


Insuficienta alimentara fiind cea mai frecventa cauza a malnutritiei, intalnita mai des in tarile subdezvoltate si prezentand cauze precum hipogalactia materna (scaderea secretiei lactate), diversificarea tardiva a alimentatiei, dilutiile necorespunzatoare de lapte, dificultati de alimentatie (anomalii ale cavitatii bucale, regurgitatii cronice, varsaturi cronice).
Patologic vorbind gasim infectiile repetate sau trenante cum ar fi: bronhopneumonii, infectii urinare cronice, diarei, sifilis, tuberculoza. Afectiunile cronice au un rol important in etiologia malnutritiei din tarile dezvoltate.
Aceste afectiuni cornice se inrudesc cu deficientele nutritionale precum:
 - fibroza cistica
 - insuficienta renala cronica
 - tumori maligne
 - cardiopatii congenitale
 - boli neuromusculare
 - boala inflamatorie intestinala (BII)   Factorii de risc pentru aparitia carentelor nutritive:
 - greutatea mica la nastere (prematuritatea)
 - expunerea in-vitro la toxine (alcool, etc.)
 - conditii sociale nefavorabile


Tratament  Malnutritie


Principala masura de avertizare a malnutritiei este indicata in alimentatia naturala din primele 6 luni de viata  ale pacientului. Laptele matern fiind unul din cel mai echilibrat si complet aliment folosit, detinand calitati imunologice, datorita anticorpilor.   O supraveghere deosebit de importanta se poate oferi copiilor alimentati artificial, analizand tipul de lapte adecvat varstei si greutatii, dilutia si zahararea. Este important de respectat calendarul imunizarilor si tratarea corecta a infectiilor prezente.
Tratamentul folosit pentru malnutritie protein-calorica (MPC), in forme usoare, se face tinand cont de bilantul nutritional individual, astfel rezultand vindecarea majoritatii cazurilor prin corectarea dietei si suplimentarea ratiei calorice. Formele severe de MPC indica un tratament mai amplu in trei etape.
Prima etapa se initiaza cu echilibrarea hidro-electrolitica si acido-bazica si a tratarii infectiilor. Etapa de vindecare este determinata in urma terapiei dietetice. Convalescenta fiind ultima optiune in tratarea MPC vizand stabilirea compozitiei corporale cu ajutorul unui aport proteic si energic specific avand acelasi interes, de a exprima accelerarea procesului de crestere dupa primele 2-3 saptamani de la inceperea dietei. Fazele recuperarii sunt concretizate de cresterea in greutate si  a taliei in functie de varsta pacientului.
 

 

Tratamente naturiste pentru Malnutritia

Life Impulse BIO cu Vitamina C si Calciu
Pret: 39.99 RON
*TVA inclus
 
Spirulina Micro Algae
Pret: 60 RON
*TVA inclus
 
Spirulina 500 mg
Pret: 64.6 RON
*TVA inclus
 
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 
Colon Booster
Pret: 192 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara