Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Mastocitoza sistemica

Despre mastocitoza sistemica:

Mastocitoza sistemica reprezinta o afectiune neoplazica progresiva pentru care inca nu s-a descoperit tratament.

Mastocitoza sistemica este denumita frecvent si boala celulelor mastocitare sistemica si reprezinta o afectiune clonala a mastocitelor si a precursorilor acestora.
Mastocitoza sistemica este caracterizata de infiltrarea mastocitelor in organele extracutanate. Mastocitoza cutanata s-a descoperit la sfarsitul secolului XIX.

Mastocitele sunt localizate in tesuturile conjunctive (pielea, mucoasa stomacului si intestinelor). Mastocitele joaca un rol important in apararea acestor tesuturi, prin eliminarea de substante chimice cum este histamina. Mastocitele joaca un rol in vindecarea plagilor. Mastocitele au un rol si in crearea de vase noi de sange.

Mastocitoza prezinta urmatoarele tipuri clinice de boala:
-mastocitoza cutanata
-mastocitoza sistemica asociata
-mastocitoza sistemica agresiva
-mastocitoza sistemica indolenta
-leucemia mastocitara
-sarcomul mastocitar
-mastocitomul extracutanat

Cauze mastocitoza sistemica:

Mastocitoza sistemica se datoreaza acumularii mastocitelor derivate clonal in maduva osoasa, piele, tractul gastrointestinal, ficat si splina.

Simptome mastocitoza sistemica:

Afectarea cutanata este prutitica. Frecarea leziunilor determina urticarie si pete rosii ale pielii. Simptomele mastocitozelor sistemice pot apare sub orice forma. Cea mai comuna simptoma este eruptia, cea mai dramatica este reactia anafilactica cu incetarea subita a functiei inimii si soc. Alte simptome cuprind durerea epigastrica datorita ulcerului, greata, varsaturile, diareea cronica, durere la aritculatii, durearea osoasa si iritabilitate, depresie. Infiltrarea mastocitara hepatica si splenica determina hipertensiune portala cu ascita (acumularea de lichid in peritoneu).

Mastocitoza este mai comuna la copii decat la adulti. Inceputul mastocitozei sistemice apare la copiii sub 2 ani in 55% dintre pacienti si la copiii intre 2-15 ani la 10% dintre pacienti.
Pacientii cu mastocitoza sistemica prezinta simptome asociate cu afectarea sistemului de formare al celulelor, sistemului digestiv, pielii si sistemului imun. Pacientii prezinta simptome derivate ale manifestarilor hematologice coexistente. Boala tinde sa fie asociata cu un numar de alte afectiuni hematologice: sindromul hipereozinofilic, gammopatia monoclonala, leucemia cu celule poroase. Limfomul non-Hodgkin, policitemia vera si trombocitemia primara sunt de asemeni cunoscute a se manifesta in conjunctura cu mastocitoza sistemica.
Anemia si coagulopatia pot fi prezente. Semnele anemiei, cum este paloarea pot fi observate la unii pacienti.

Simptomele digestive sunt precipitate de unele medicamente cum este penicilina, narcoticele, cocaina, aspirina, antiinflamatoriile nesteroidiene si dipiridamolul. Aceste medicamente provoaca anafilaxia, colaps vascular sau sincope. La pacientii cu simptome digestive durerea abdominala este cel mai comun intilnita, urmata de diaree, greata si varsaturi. Simptomele si semnele de reflux gastroesofagian sunt prezente la unele persoane.

Trombocitopenia determinata de splenomegalie, hipersplenism si cresterea presiunii portale, eliberarea de heparina din mastocitele mucoaselor si malabsorbtia care rezulta prin deficitul de vitamina K pot contribui toate la sangerarea digestiva.

Pacientii pot prezenta semne de urticarie daca boala este asociata cu afectarea cutanata. Pruritul si eritemul sunt asociate cu anomaliile cutanate.

Copiii si pacientii care se prezinta cu manifestari cutanate primare sau cu eruptii tind sa fie nonprogresivi pentru o lunga perioada de timp. Pacientii cu boala sistemica extinsa afectind organele altele decit pielea au un prognostic negativ. Desi nu se cunoaste media de viata, aceasta pare a de citiva ani.

Tratament mastocitoza sistemica:

Toti pacientii trebuie tratati simptomatic cu anatgonisti H1 si H2. Aspirina controleaza eruptiile. Cromolinul ajuta la prevenirea degranularii mastocitare. Nici un tratament nu poate reduce numarul de mastocite.

Patogenia mastocitozei sistemice:

Mastocitoza sistemica este caracterizata de infiltrarea celulelor mastocitare in organele extracutanate. Acestea infiltreaza tipic doar maduva osoasa si afecteaza sangele periferic si sistemul de coagulare. Procesul de formare al globulelor rosii este de obicei normoblastica fara alte anomalii semnificative. Prezenta excesiva a eozinofilelor în sange reprezinta o histologie comuna a maduvei osoase. Maduva osoasa hipocelulara si mielofibroza pot fi observate in stadiile tardive ale mastocitozei sistemice.

Leziunile mastocitare focale din maduva osoasa sunt descoperite la aproximativ 90% dintre pacientii cu mastocitoza sistemica. Un mastocit tipic prezinta un nucleu spiculat si granule eozinofile fine, care pot fi vizualizate. Aceste mastocite sunt pozitive Giemsa. Singele periferic prezinta anemie, leucopenie, trombocitopenie si limfopenie. Cea mai comuna anomalie descoperita in singele periferic este anemia.
Splina si tesutul limfoid sunt afectate semnificativ in aceasta boala. Infiltratele mastocitare din splina determina zone nodulare care pot fi confundate cu limfoamele. Biopsia splinei arata elemente similare bolilor limfoproliferative sau leucemiei cu celule paroase. Studiile histologice ale splinei arata doua tipuri de afectare: difuza a pulpei rosii si sinusurilor si infiltrare focala a pulpei albe. Biopsia nodulilor limfatici poate demonstra infiltrate mastocitare in paracortex.

Sistemul imun este afectat drept consecinta a patologiei mai sus mentionate. Mastocitele produc interleukina 4 si 3, induc sinteza imunoglobulinei E si cresc diferentierea celulelor T pina la fenotip alergic. Mastocitele elibereaza histamina cu inhibarea interleukinei 2.

Afectarea intestinala cuprinde infiltrate microscopice ale ficatului, pancreasului si intestinelor de catre mastocite. Durerea abdominala este atribuita bolii ulceroase peptice, eliberarii de produsi mastocitari si tulburari ale motilitatii. Implicarea tractului digestiv cuprinde afectarea esofagiana (esofagita, stricturile, varicele), afectarea gastrica (ulcer peptic, leziuni ale mucoasei), afectarea intestinelor (dilatare, malabsorbtie), afectarea colonului si a rectului (polipoza multipla, diverticulita) si afectarea hepatica (hepatomegalia si hipertensiunea portala, ascita, colangita sclerozanta, sindrom Budd-Chiari) .
 

 

Tratamente naturiste pentru Mastocitoza sistemica

asea redox
Pret: 195 RON
*TVA inclus
 
Apa saracita in deuteriu - Qlarivia
Pret: 15.63 RON
*TVA inclus
 
Vindecarea tuturor formelor de cancer
Pret: 43 RON
*TVA inclus
 
Betaina
Pret: 67 RON
*TVA inclus
 
Concentrat Cires Negru
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara